Geriİsimler Sözlüğü Bahçe Çiçekleri Ve İsimleri Nelerdir? Bahçe Çiçeklerinin Özellikleri Ve Bakımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bahçe Çiçekleri Ve İsimleri Nelerdir? Bahçe Çiçeklerinin Özellikleri Ve Bakımı

Bahçe Çiçekleri Ve İsimleri Nelerdir? Bahçe Çiçeklerinin Özellikleri Ve Bakımı

Hayatımıza oldukça renk katan çiçeklerin birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Her çiçek çeşidi kendine has özellikleri ile ilgi odağı olmayı başarmaktadır. Özellikle bahçe için ideal olan çiçekler herkesçe sevilmektedir. Bahçe çiçekleri ve isimleri nelerdir? Bahçe çiçeklerinin özellikleri ve bakımı nasıl yapılmaktadır tüm detayları ile derledik.

Bahçeleri süslemek için en önemli unsurların başında çiçekler gelmektedir. Çünkü çiçekler eşliğinde harika bir bahçe ortaya çıkartmak mümkündür. Bunun için sevdiğiniz bahçe çiçeklerinden alarak yetiştirebilirsiniz. Tabi bunun için aldığınız çiçeğin bakımı hakkında bilgi sahibi olmanız çok önemlidir. Böylelikle almak istediğiniz çiçeklere en iyi şekilde bakabilirsiniz. 

Bahçe Çiçekleri ve İsimleri Nelerdir? 

Bahçe için birçok çiçek türü olduğu bilinmektedir. Bu çiçek türleri arasında bazılarının yaygın olarak tercih edildiği görülmektedir. Popüler olan bahçe çiçeklerine çevremizde sıkça rastlama şansımız vardır. 

- Hanımeli

 - Ortanca

 - Begonvil

 - Lavanta

 - Kamelya

 Bahçe Çiçeklerinin Özellikleri ve Bakımı 

Bahçe çiçekleri iyi bakıldıkları zaman uzun yıllar yaşayabilirler. Bunun için toprak bakımı ve sulama son derece önemlidir. Bunun yanında kimi bahçe çiçeği görünüşü için kimi bahçe çiçeği ise kokusu için bakılmaktadır. Özellikle bazı bahçe çiçeklerinde muhteşem renkler bulunmaktadır. Bundan dolayı bahçelerde bu çiçeklerin olması çok hoş sonuçlar vermektedir. 

Hanımeli 

Hoş kokusu ve eşsiz görünümü ile bahçeleri süsleyen bu çiçek oldukça çok sevilmektedir. Özellikle sarmaşık yapısı olduğu için bulunduğu yeri kısa zamanda kapladığı görülmektedir. Bundan dolayı hızlı büyüyen bir çiçek türü olarak da bilinmektedir. 

Genellikle sarı ve beyaz renkte olan hanımeli çiçeği yaklaşık 2-3 senede olgunluğa ulaşmaktadır. Olgunluğa ulaştıktan sonra ise çiçeklenmeye başlar. Saksıda yetiştirilme şansıda vardır ancak en uygun yer bahçedir. Güneşi sever ve toprağı kurudukça sulama yapmak gerekir. Aşırı sulama yapmak sakıncalıdır. 

Ortanca 

Hoş görünümü ve dolu dolu yapısı ile dikkat çeken bu çiçeğin birçok kişide bulunduğu bilinmektedir. Çünkü insanların önemli bir kısmı ortanca çiçeğine bakmayı çok sever. Pembe ve mor ağırlıklı renkleri olan çiçeğin bakımı ise oldukça kolaydır. Geniş saksılarda yetişebileceği gibi bahçede de yetişmektedir. Bulunduğu ortama oldukça ayrı bir hava katmaktadır. Suyu sevdiği için düzenli olarak sulama yapılması gerekir. 

Begonvil 

Yaygın olan bahçe çiçeklerine güzel bir örnekte begonvil çiçeğidir. Tırmanıcı ve sarıcı bir çiçek olan begonvil oldukça hoş renklere sahiptir. Uzun yıllar dayanıklı olarak kalabilir ve boyları 7-8 metreye kadar uzayabilir. Suya çok ihtiyaç duymasa da zaman zaman sulama yapmakta fayda vardır. Özellikle kış aylarında çok fazla su ihtiyacı duymadığı bilinmektedir. 

Lavanta 

En sevilen çiçeklerden birisi olan lavanta bahçeye dikmek için oldukça uygundur. Zaten birçok kişi lavanta bahçelerini duymuştur. Bu hoş çiçeğin sıcağa ve soğuğa karşı dayanıklı olduğu bilinmektedir. Ancak aşırı sert soğuk olan yerlerde çiçeğin zarar görme ihtimali vardır. 

Lavantaya düzenli bir sulama yapmak gerekmektedir. Eğer geniş bir alanda ekimi yapılacaksa sıralar arasında boşluk olması yararlıdır. Ayrıca etrafa yaydığı hoş kokular ile farkını ortaya koyan bir çiçektir. Lavanta birçok alanda ticari olarak da kullanılmaktadır. Özellikle kokusundan dolayı parfümeri alanında çok tercih edilmektedir. 

 Kamelya 

İyi bir bakım ile uzun yıllar yaşayabilen kamelya çiçeği birçok kişinin favori çiçeği konumunda yer almaktadır. Yavaş büyüyen bu çiçek bahçeler için oldukça ideal çiçeklerden birisi olarak görülmektedir. Soğuk iklimleri sever ve dolgun yapılı bir çiçektir. Dibi kurudukça su verilir ancak aşırı su vermekten kaçınmak gerekir. Ayrıca yılda bir kez budama yapılması uygun olacaktır. 

False