Geriİsimler Sözlüğü Alisa isminin anlamı nedir ve Alisa ne demek? Alisa adının özellikleri, analizi ve kökeni
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alisa isminin anlamı nedir ve Alisa ne demek? Alisa adının özellikleri, analizi ve kökeni

Alisa isminin anlamı nedir ve Alisa ne demek? Alisa adının özellikleri, analizi ve kökeni

Asil bir soydan olan, güzel anlamına gelen Alisa ismidir. Kız çocuklarına kullanılan bir isimdir. Kişilerin isimleri karakterlerini oldukça fazla etkilemektedir. Bundan dolayı anne babalar çocuklarının isimlerini seçerken isimlerin anlamlarına bakmaktadır. Alisa ismi de sıklık ile tercih edilen isimler arasında yer almaktadır. Alisa ismi hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Bir isim seçerken anne ve babalar oldukça titiz bir şekilde davranmaktadır. Çünkü isimler kişilerin karakter özelliklerini de aynı zamanda yansıtmaktadır.

Alisa İsmi Anlamı Nedir ve Alisa Ne Demek?

Alisa ismi kız çocuklarına koyulmaktadır. Modern isimler arasında yer almaktadır. Alisa isminin anlamı asil, soyludur. Sözlüğe bakıldığında da soydan olan, güzel anlamına gelmektedir. Aslında Alisa ismini Türkiye’de çok sık rastlanmamaktadır. Yaklaşık olarak 1000 kişide bu isim bulunmaktadır.

Alisa İsminin Özellikleri?

Bu ismi sahip olan kişiler oldukça duygusaldır. Sevgiye çok fazla önem vermektedir. Hayatları tamamen sevgi üzerine kuruludur. Ciddi kararlarda bile duygusallıktan yanadırlar. Ayrıca bu kişiler iş hayatlarında da oldukça fazla seçicidir.

İnsanlara fayda sağlamaktan hoşlanır. Bundan dolayı fayda sağlayamadıkları herhangi bir işte çalışmak istemezler. Yaptıkları her işte mutlu olmaları oldukça önemlidir.

Alisa İsminin Analizi?

A; mantıklı düşünme üst seviyededir. Olayları algılaması oldukça iyidir.

L; yetenekli kişidir. Sanatsal yönleri oldukça fazladır.

İ; aşırı duygusaldır. Çok hızlı kırılır. Hassas bir bünyesi vardır.

S; hayal kurmak onlar için çok önemlidir.

A; mantıklı düşünme üst seviyededir. Olayları algılaması oldukça iyidir.

Alisa İsminin Kökeni?

 Alisa ismi Yunan kökenli bir isimdir. Kulağa hoş gelmesinden ve anlamının güzelliğinden dolayı aileler bu ismi çocuklarına tercih etmektedir.

Alisa İsminin Yanına Yakışan İsimler?

Delfin 

Ayla,

Poyraz,

Alisa İsmi Kur’an’da Geçiyor mu?

 Alisa ismi Kur’an’da geçmemektedir. Ancak bu ismi koymakta herhangi bir sorun yoktur. Çocuğunuzun bu ismin anlamını taşıyabileceğine inanıyorsanız koymakta herhangi bir sıkıntı yoktur.

 

False