Geriİsimler Sözlüğü Akvaryum Balıkları Ve İsimleri Nelerdir? Evde Evcil Olarak Beslenen Akvaryum Balıklarının Özellikleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Akvaryum Balıkları Ve İsimleri Nelerdir? Evde Evcil Olarak Beslenen Akvaryum Balıklarının Özellikleri

Akvaryum Balıkları Ve İsimleri Nelerdir? Evde Evcil Olarak Beslenen Akvaryum Balıklarının Özellikleri

Evde bakmak için en uygun olan hayvanların başında balıklar gelmektedir. Çeşit çeşit akvaryumlarda bakılan balıkların eve ayrı bir hava kattıkları bilinmektedir. Evde, ofiste veya istediğiniz yerde akvaryum balıklarına zevkle bakabilirsiniz. Akvaryum balıkları ve isimleri nelerdir? Evde evcil olarak beslenen akvaryum balıklarının özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

 Akvaryumda bakılan balıkların kendilerine has özellikleri olduğu görülmektedir. Bu özellikleri bilerek istediğiniz balık türünü alabilirsiniz. Tabi akvaryum balıklarının bazıları birbirleri ile yaşayamazlar. Çünkü sakin yapılı balıklar genellikle kendi yapılarına uygun olan balıklar ile yaşarlar. Hırçın yapısı olan balıklarda kendi yapılarına uygun olan balıklarla yaşamaya daha uygundur. Bunun için akvaryumda yaşayan balıkların sahip oldukları özellikleri bilmenizde yarar vardır. 

Akvaryum Balıkları ve İsimleri Nelerdir? 

Akvaryumda bakılan balıklar arasında oldukça çok çeşit bulunmaktadır. Bunlar arasında bazıları son derece yaygın olarak bakılmaktadır. Özellikle renkli ve ilgi çeken akvaryum balıkları daha çok tercih edilmektedir. 

En çok bilinen akvaryum balıkları; 

Japon Balığı 

Çöpçü Balığı 

Beta Balığı 

Lepistes 

Melek Balığı 

Sarı Prenses Balığı 

Kılıçkuyruk Balığı 

Plati Balığı 

Evde Evcil Olarak Beslenen Akvaryum Balıklarının Özellikleri Nelerdir? 

Evde evcil olarak beslenen çok sayıda balık türü bulunmaktadır. Bunlar arasında en yaygın olanı Japon balığı olarak bilinmektedir. Çevremizde birçok evde veya iş yerinde Japon balığı görmek mümkündür. Japon balığı gibi daha birçok akvaryum balığı olduğu bilinmektedir. 

Japon Balığı 

Akvaryum balığı bakmak isteyenler için Japon balığı oldukça uygun bir tercihtir. Çünkü bu balıkların bakımı oldukça kolaydır. İyi bir bakım yapıldığı zaman uzun yıllar yaşayabilen bir balık türü olduğu görülmektedir. Ayrıca bu balık cinsinde oldukça farklı renkler bulmanın mümkün olduğu bilinmektedir. 

Barışçıl bir balık türü olan Japon balıkları doyma hissi olmayan bir balıktır. Bundan dolayı bu balıklara bakan kişilerin fazla yem vermemeleri gerekir. Aksi halde fazla yem yiyen Japon balıkları ölebilir. 

Çöpçü Balığı 

Çöpçü balığı, genellikle akvaryumun dibine çöken yemleri yemektedir. Bundan dolayı ismi Çöpçü balığı olarak bilinmektedir. Ayrıca bu sayede akvaryumun suyundaki dengede sağlanmış olmaktadır. Bunun yanında Çöpçü balığı hem etçil hem de otçul olan bir balık cinsi olarak bilinmektedir. 

Beta Balığı 

Sevilen ve çok bilinen bir akvaryum balığı da Beta balığıdır. Balığın en önemi özelliği farklı yapı ve renklere sahip olmasıdır. Özellikle parlak renkli türü oldukça çok ilgi görmektedir. Bunun yanında kendi türüne karşı sinirli bir yapısı olduğu da bilinmektedir. 

Lepistes 

Kolay üretimi olan Lepistes, barışçıl özellikleri ile ilgi çeken bir türdür. Sakin bir yapısı vardır ancak Melek balığı ile pekte iyi anlaşamazlar. Erkeklerin boyu genellikle 3 cm, dişileri ise 6 cm boyutunda olmaktadır. 

Melek Balığı 

Sakin yapısı ve gösterişli özellikleri ile ilgi çeken Melek balığı birçok akvaryumda karşımıza çıkmaktadır. Kendinden küçük balıkları yeme eğilimi olduğu için bu balığa bakacakların buna göre önlem almaları gerekmektedir. Tek başına beslenmeleri daha çok tavsiye edilmektedir. Özellikle Lepistes balığı ile anlaşamadıkları herkesçe bilinmektedir. 

Sarı Prenses Balığı 

Hem etçil hem de otçul olan Sarı Prenses balığı barışçıl yapılı olan balıklar ile aynı sınıfta yer almaktadır. Ancak üreme döneminde saldırgan davranışları bulunmaktadır. 

Kılıçkuyruk Balığı 

İyi bir yosun yiyici olan bu balık türünün beslenme konusunda fazla seçici olmadığı görülmektedir. Ayrıca balık almaya gidenler bu balık türüne oldukça sık rastlarlar. Birçok balık türü ile çok iyi anlaştığı bilinmektedir. 

Plati Balığı 

Plati balığı oldukça dayanıklı bir balık olmakla birlikte oldukça çok yosun yerler. Barışçıl bir yapıları vardır. Özellikle kırmızı renkleri ile oldukça çok dikkat çekmeyi başarırlar. 

False