Ağlanacak halimize gülüyoruz

Derbide gülen taraf Galatasaray oldu.

Haberin Devamı

Kendi saha ve seyirci avantajıyla sahaya çıkan sarı kırmızılılar, ezeli rakibi Beşiktaş' ı 3-2 yenerek çok önemli bir avantaj elde etti. Ligde Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş, Galatasaray' ın çok uzağında kaldılar.
 
Maç bir derbiye yakışacak güzellikte ve kalitede oynanmadı. Haftada birgün maç yapan Galatasaray' ın oynadığı oyun malesef Türk futbolunun nereye gittiğinin en büyük göstergesi. Tam kadro sahada yer alan sarı kırmızılılar attığı 3 golü de çeyrek pozisyon bile yokken buldular. Süper Toto Süper Ligi'nde açık ara lider bulunan Galatasaray bu futbolla ancak ve ancak Türkiye' de başarı yakalayabilir.
 
Maçın en önemli adamı da hakem Fırat Aydınus oldu. Semih' i 19. dakikada 2. sarı karttan oyundan atamayarak Türk futbolunu kirletmeye devam etti. Beşiktaş bu sezon hakem hatalarından çok puan ve puanlar kaybetti. Kayserispor maçında ofsayttan gol yedi, Fenerbahçe maçında Emre Belözoğlu ilk yarıda net 3 -4 sarı kart görmesi lazımken maçı tek sarı kartla bitirdi. Öyle ki, hakem onu oyundan atamayınca Aykut hoca onu kenara aldı. Gökhan Gönül' ün Simao' ya yaptığı hareket direk kırmızı kart olması gerekirken, hakem sadece fual çaldı. Bu kadar hakem hataları bir başka takıma yapılsaydı yer yerinden oynardı. Beşiktaş' ta ki başı boşluk malesef Beşiktaş' ın kaderi oldu. Yönetimin TFF başkanlığı için Beşiktaş' la ilgilenmemesi, Serdar Adalı' nın yerini doldurabilecek bir yöneticinin kulübün içerinde olmayışı büyük sıkıntı yarattı. Sn. Demirören TFF başkanı olacağını çok önceden planlamış olmalı ki, ara transfer döneminde 1 tek oyuncu bile almadı. Avrupa'da tek yoluna devam eden takım olan Beşiktaş' ın hiç adama ihtiyacı yok muydu ?
 
Her fırsatta Beşiktaş' ı, Fenerbahçe' yi ve TFF' yi yerden yere vuran Galatasaray yönetimi şimdi bakalım ne yapacaklar. Yıldırım Demirören TFF başkanı oldu. O kadar salladılar ama ellerinden hiçbir şey gelmedi. Ata Aksu' ya destek vereceklerini açıklayan Galatasaray yönetimi, Aksu' nun adaylıktan vazgeçmesiyle Demirören' e yeşil ışık yaktılar. " Bu ne yaman çelişki anne" Bursaspor daha önce dediği gibi destek olmadı. Hatta kongreyi terk ettiler. Demirören 229 oyun 221' ini alarak başkan oldu. 8 oya ne oldu acaba ? onlar kimler? çok da önemli değil. Büyük bir üstünlükle başkan oldu. Beşiktaş başkanlığı döneminde yapamadığı güzel işleri umarız TFF başkanlığı döneminde yapar. Demirören, 103 milyon TL alacağını hibe ederek gitti. Peki kulübü geldiğinde Beşiktaş' ın borcu ne kadardı, şimdi ne kadar? Bunu soran var mıdır ? Sadece 103 milyon TL alacağını hibe ettiği için mi Demirören iyi başkan olacak. Bana göre yönetim olarak çok başarısızlardı. Beşiktaş bu maddi durum içerinde önümüzde ki günlerde oldukça zorlanacağa benziyor. Demirören sadece hakkımızı yedirmesin bize yeter. Bizim şerefli ikinciliklerimiz her zaman şampiyonluklardan daha önemlidir. Şimdi kendilerini sütten çıkmış ak kaşık ilan edenlerin eskilerde neler yaptıkları herkes tarafından bilinmektedir.
 
Bu sezon kim şampiyon olursa olsun sevinmesin, kim düşerse düşsün üzülmesin. Süper Toto Süper Ligi olan ligimizin adı aslında, yayıncı kuruluş ligi olmalı. Bu memlekette kafalarına göre at koşturanlar var. Play off sistemi nasıl 1 gecede ortaya çıktı ? birileri çıkıp da açıklamadılar bile. Bu ligden ne beklenir ki, derbi maçı dediğimiz maç asılnda bir mahalle maçı havasındaydı. Bank Asya 1.Liginde oynanan top, Süper Ligi'mizde oynanmıyor. Süper Lig'deki takımların şu performanslarıyla Avrupa'da oynamaları imkansızdır. 1 maç bile ileriye gidemezler. Yorgun bir Beşiktaş' ı yenmek kolaydır. Gerçi kolay da yenemediler de.
 
Carlos Carvalhal çok sempatik bir insan. Şoförlük öğrenmek isteyenler acemiliğini atmak için  önce kötü bir araba kullanırlar. Carlos şoförlüğü Beşiktaş' ta öğreniyor. Buna da müsaade edenler şuan bu kulübün başında olmayanlardır. Simao' ya neden bu kadar forma veriyor anlamıyor. Dün akşam sadece Simao ile Holosko değişikliği yapsaydı, Beşiktaş maçı kazanabilirdi. Sol kanattan bir tane orta yapılmadı, eğer ki yapıldıysa da bunu Simao yapmadı.
 
Dün akşam ki derbi maçı aklıma bir söz getiriyor. " Ağlanacak halimize gülüyoruz".  Bizler eskiden daha kaliteli ve daha centilmence maçlar izliyorduk. Ezeli rakiplerimiz yanyana oturup maç izliyorduk. Şimdi rakip takım seyircisi maçlara alınmıyor. Sen güvenliği sağlamakla görevlisin. Ne demek rakip seyirci gitmeyecek maçlara. Hangi çağda yaşıyoruz. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir uygulama var. Bak sahada küfür ediliyor diye çatır çatır Beşiktaş' ın sahasını kapatıyorsun. Çatır çatır cezaları kesiyorsun. Soruyorum o cezaları veren kişilere; sizler sadece İnönü' de mi maç izliyorsunuz. Hepiniz mi Beşiktaş' lı ? Yoksa bunu özellikle mi yapıyorsunuz ? Diğer statlar da hiç mi küfür edilmiyor. Bir tek terbiyesiz bizmiyiz ? Ne şiş yansın ne kebap diye mi sadece Beşiktaş' ın üstüne oynuyorsunuz. Yine 1 maç ceza vermişler. Trabzonspor maçı da sadece bayanlara ve çocuklara. Eee olsun be. Bizim kartaliçelerimiz bile sizlerden yüreklidir.

Yazarın Tüm Yazıları