Adaylar sosyal medyada ALES’i konuşuyor: Sözel uzun, sayısal zor

Güncelleme Tarihi:

Adaylar sosyal medyada ALES’i konuşuyor: Sözel uzun, sayısal zor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 15:52

ALES sonbahar dönemi, Twitter’da ‘TT’ oldu. Adaylar sözel ve sayısal testte soruları genel olarak zor bulurken, sürenin yeterli olmadığını dile getiriyor.

Haberin Devamı

Bugün tamamlanan ‘Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi’ sosyal medyada da tartışılıyor. Adaylar özellikle sözel soruları uzun bulurken, sayısal sorular için verilen sürenin yeterli olmadığını söylüyor. Sayısal testte ise zorluğuyla mantık soruları konuşuluyor. İşte Twitter’dan bazı öne çıkan yorumlar:

ibel bilir‏ @sblblir
Sözel sorular soru değil adeta okumaktan hoşlanmadığım dünya klasiklerinden esinlenmiş bir roman gibiydi.

Abdullah Erdoğan‏ @apoboti
Türkçe sorularının hepsini okuyan ortalama bir kitap bitirmiş sayılır. Pazar gününe bir kitapla başlamak fena değil. Teşekkürler ALES.

Akın Yazici‏ @unutugumuunutum
Bu sınavda 150 dakikada 90 net ve üstü çıkaran varsa direk ösym başkanı hatta bakan hatta cumhurbaşkanı yapalım.

Haberin Devamı

DabilG‏ @DabilG
2006'dan beri ALES’e girerim böyle zor sınav görmedim. Matematik bitmedi ki Türkçe okuyayım. Yanlış anlaşılmasın bir önceki ALESim 96.

Burak‏ @turkceilahiler
Kimsenin 12:45 ten önce çıkamaması sınavın geniş bir özetiydi.

T.C. Seda Şahinoğlu‏ @BJKseda1903
Bir sayisalci bile o matematik sorularini gorunce sasirmistir ALES’te...For example ben!!! Zoe degildi ama sure yetmedi demistir cogu insan.

Özge‏ @ozgegzo
Sözeldeki mantık sorularının 'Bug'ını biri bana söylesin.

Büşra Ökten‏ @Busra_Okten
ALES’i de YÖK hazırlasın. ÖSYM öğrenciye kolaylık yapacak diye ödü kopuyor. Mantık sorularını Artırıp süreyi Kısmıssınız. 

YENİ ALES’TE NE SORULDU?
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) geçen aylarda ALES'te soru sayısı ve süre gibi birçok konuda değişikliğe gitmişti. Sınavın sayısal testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluştu. Sözel testinde ise adayların sözel akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 soru yer aldı. Sınav saat 10.15'te başladı ve 150 dakika sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!