70 kat kabul edildi

160. katta bina iddası başlıklı yazımda ATO hizmet binasının yerine Ankara’nın simgesi olacak, en yüksek ve tematik binasının yapılacağını yazmıştım.

Haberin Devamı

Bu gün geldiğimiz nokta itibariyle, Ankara Büyükşehir Belediyesiyle yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanmıştır. ATO Meclis toplantısına katılan Melih Gökçek’in Belediye Meclisi’nden alınan karar doğrultusunda, ATO’nun simge olacak tematik binanın yükseklik talebinin 70 kat olarak sonuçlandırıldığını müjdelerken, karar ATO Meclisi’nde de kabul edildi. Ankara’nın bozkırın ortasında soluk ve renksiz bir Başkent olarak kalmaktan uzaklaşması vizyonu çerçevesinde bu yatırımın önemli bir adım, bir milad ve devamı gelecek bir yol açma görevi yapacağına inanıyorum.
Dünya Başkentlerine baktığımız zaman birçoğunun simgesi olan yapılarıyla ön plana çıktığını ve bu yapıların da, çeşitli hediyelik objelerle yaşatıldığını görmekteyiz. Ankara’nın ise kolay hatırlanmasını sağlayacak simge bir binaya sahip olmadığını üzülerek görüyoruz. Alınan bu kararla, Ankara’nın simgesi olacak tematik bir yapının yapılmasının önünün açıldığını, bu kadarla kalmayarak, Ankara’nın marka bir başkent olma hedefinde önemli bir yapı taşı kazanma sürecine yöneldiğini memnuniyetle görmekteyiz.

Haberin Devamı

ÖNCELİKLE FİKİR PROJELERİ

ATO Başkanı Salih Bezci’yle yaptığım sohbette, Ankara’ya yapılacak 70 katlı bina için öncelikle fikir projeleri yaptıracaklarını, bu projelerin Türkiye’de olmayan projeler olacağını, fikir projeleri çalışmaları esnasında ilk düşüncelerinin yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan, yüksek performanslı çevreci bir bina olması ve alt katının özellikle on bin metre karelik, ticaret erbabının kendi çabalarıyla dünya çapında yapmış oldukları işleriyle ilgili ürün koleksiyonlarını sergileyecekleri bir ticaret müzesi olarak planlanacağını, işadamı Mehmet Akbacakoğlu’nun iki bin metreye yakın bir alanda sergilediği, en eskisi 150 yıllık olan ve dünyada benzeri olmayan 5000 çift ayakkabının sergilendiği Ayakkı Dünyası müzesini, Ersa Mobilyanın sahibi Erol ATA’nın en eskisi 350 yıllık olan 1700 adeti aşkın saat müzesi, işadamı Süleyman Durdağ’ın 1500 adetin üzerindeki zaman tüneline götüren Radyo koleksiyon müzeleri ni örnek olarak gösterdi. Bu tür mekanların, diğer işadamları için de görsel paylaşımın olacağı bir ortamın oluşmasına öncülük etme ve örnek olma işlevi göreceği muhakkaktır. Bu yöndeki açılım ve adımların, Ankara’nın kültürel bakımdan zenginleşmesi ve çeşitlilik kazanmasına önemli katkılar sağlayacağı inancındayım.

Haberin Devamı

THK ÜNİVERSİTESİ

Sayın Cumhurbaşkanımızla açılışına katılmaktan onur duyduğumuz THK’nın havacılık ve uzay eğitimlerini üniversite seviyesine taşıyan girişimini diğer yönleri yanında Türk turizmcileri olarak havaalanı ve havayolu işletmeciliği bazlarında çok önemli, gerekli ve zamanında başlatılmış bir girişim olarak kutluyoruz.
Son yıllarda gerçekten çok modern varış noktaları (terminaller) inşa ettik;bir ülkeye ya da şehre gelişte ilk ve son izlenimlerin elde edildiği varış noktalarındaki binaların çağdaş yapılarına rağmen çalışanlarda görülen eksiklikler bu güzellikleri gölgelemeye başlamıştı. Çeşitli yazılarımda değindiğim ve okurlarımızdan da destekleyen mesajlar aldığım bir konudur bu.
Türk havacılığına yeni bir anlayışla katılan Üniversitemizin Programlarının turizm temel konularına ağırlık veren ders ve bilgilerle desteklenmesini önerirken, Ankara’da Anadolu’yu temsil eden meslek kuruluşu ATİD olarak da destek vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.
Rektör Sayın Prof. Dr. Ünsal BAN’ın değindiği gibi Gelecek gerçekten göklerde ve ufkun ötesini görebilen, dünyanın yeni koşullarını iyi yorumlayabilen gençlerin elinde şekillenecek.

Yazarın Tüm Yazıları