4 yaş çocuğunun kıyafet seçimi

Ata 4. Yaşını bitirip 5 yaşına girdiği doğum günü öncesiydi. “Sana bir süprizim olacak, ama almamı istediğin bir şey varsa bana söyler misin” dedim. Gelen yanıtla şok oldum.

Haberin Devamı

O güne değin, tek yanıt o dönemin favori oyuncakları olurdu. Ekskavatör, vinç, kamyon… Daha sonra dinozorlar girdi hayatımıza, Stegosaurus, Bracihosaurus, T-Rex, Ankylosaur, Diplodocus… Bana göre kaba saba şeyler ve isteklerini oyuncak günlerinde gerçekleştirmeye çalıştım. Daha önce bir yazımda bahsetmiştim, bütçemin çoğu eğitim, oyuncak, kitap, etkinlik vb gibi şeylere gidiyor. Giysi ve benzeri kalemlere çok fazla yer ayırmıyorum.

Ata, 4. Doğum günü için benden kıyafet alış verişine çıkmamızı isteyince gerçekten şaşırdım. Evdekilerden memnun değildi demek ki. Neleri tercih edeceğini merak ettiğim bu alış verişten eve çeşitli kıyafetlerle döndük. Tişörtlerden bahsetmeme gerek var mı, bilemiyorum? Çünkü hepsi dinozorlu!

Haberin Devamı

4 yaş çocuğunun kıyafet seçimi


Dinozorsuz kıyafetlerimiz ise ya çizgili ya da kareli. Gömlekler ise yine her zamanki gibi buz mavisi veya gri… Bu seçimler aslında çok fazla renkli seçenekleri olmayan erkek çocuk modasının bir yansıması gibi geliyor bana. Olabildiğince renkli giysiler seçmesinden yanaydım. Örneğin yeşil bir pantalonu, turuncu bir hırkayı beğendirmeye çalıştım, itiraf ediyorum.

Çocuk giyim markalarında ve mağazalarında erkek çocuklar için renk skalasının belirli seçeneklerinden oluşan modelleri görüyorum. Uçuk pembe bir gömleği gri bir papyonla tamamlamak için kadar mağaza mağaza gezmek gerekebiliyor. Kız çocuk anneleri gerçekten çok şanslı! Tokadan çoraba, etekten iç giyime kadar nefis seçenekler var ve bir erkek annesi olarak o cicili bicili elbiselere bakmadan edemiyorum.

4 yaş çocuğunun kıyafet seçimi

Haberin Devamı



Sırf bunun için bir tane kız doğururum!


Bu lafı erkek çocuk annesi arkadaşlarımdan çok duydum. Katılmasam da, bazen ben de iç geçirmiyor değilim. Allahtan yeğenim Defne var ve ben de beğendiklerimi onunla paylaşmaya bayılıyorum.


Bu kombinler çok acayip!


4 yaş çocuğunun kıyafet seçimi

Yaz aylarında Atacığım da yine buna benzer bir giyim merakı belirmişti. Mayıs ayıydı yanılmıyorsam. Okuldan döndüğünde dolabını açıp giysileri tek tek çıkarmaya başladı. Ne yapacağını merakla beklerken mavi şortunun altına saks mavisi kışlık tüylü ev çizmelerini giydi. Sonra düz bir tişört geçirdi üstüne. Ardından siyah eldiven taktı ve kasket giydi, akşama kadar aynen bu şekilde gezdi. Şimdiki hali daha farklı. Şık olması için çabalıyor ve kendini aynada uzun uzun süzüyor.

Haberin Devamı

Genel olarak 4 yaş çocuğu bağımsızlığı ve bireyselliğini yaşamayı seviyorken, sosyalliğini geri planda bırakmıyor. Oyun çocuğu olmasının yanı sıra arkadaşlarını seçmeye başlamasının yanı sıra cinsel kimliğini oluşturuyor. Psikolog bir arkadaşım “Ata kızları farketmiş, ondan senden kıyafet istemiş” demişti.

Hmm, içimden bir ses “bütçede giysi için daha fazla yer açsan iyi olur Aylin” diyor. Zira 4 yaş çocuğu böyleyse, ergenliği düşünemiyorum.

https://twitter.com/AylinAnne
www.aylinanne.com



Yazarın son yazıları



#18 Eylül 2013 Engelli bireylerle pozitif iletişim nasıl kurulur?
#14 Eylül 2013 Yemek savaşları cephesinde olumlu gelişmeler var
#11 Eylül 2013 Cinsel istismara hayır!
#07 Eylül 2013 İyi ki doğdun Ata
#04 Eylül 2013 Çocuğunuz için değmez mi?
#31 Ağustos 2013 Yemek yemek istemiyorum anne!
#24 Ağustos 2013 Söylesem Tesiri Yok Sussam Gönül Razı Değil
#21 Ağustos 2013 Postpartum Kılavuzu




YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>

Yazarın Tüm Yazıları