4 ilginç kitap!

Önümde dört ayrı kitap duruyor:1) Türk-Amerikan Savaşı (E. Tümgeneral Alaettin Parmaksız)

2) 1919’un Şifresi (Hulki Cevizoğlu)

3) İsmet Paşa’nın Kürt Raporu
(Saygı Öztürk)

4) Dağların Sesi "Hilmo" (Rahmi Turan)

* * *

Gelecekte bir Türk-Amerikan savaşı olabilir mi? Her yana saldıran, kan dökerek ülkeler işgal eden Amerikan emperyalizmin bugünkü haline bakarsak "Neden olmasın?" diyebiliriz. Emekli Tümgeneral Alaettin Parmaksız, muhtemel bir Türk-Amerikan savaşının nasıl olacağını kurgu-roman şeklinde yazdı.

Güneydoğu’da uzun süre PKK terörü ile mücadele eden Alaettin Parmaksız 2004 yılında tümgeneral rütbesindeyken istifa ederek emekli olmuştu. Henüz 53 yaşındaydı... Vahşi terörü ve Amerika ile olan ilişkilerimizi en iyi bilen komutanlarımızdan olan general, 2008 yılında çıkabilecek bir "Türk-Amerikan Savaşı"nı kurgu-roman olarak ele aldı.

Senaryoya göre; ABD Türkiye’ye saldırır ve tarihin en acımasız bombardımanlarından biri başlar. Yüzyıllar boyunca büyük savaşların yaşandığı Anadolu toprakları yeni bir kahramanlık destanına sahne olur. (Bilgi Yayınevi: 0 312 434 49 98)

* * *

Türkiye’yi 1919’da kim işgal etti?

Biz bunu tarih kitaplarında Yunanistan, İngiltere, Fransa ve İtalya olarak okuduk, böyle öğrendik. Oysa işgalciler arasında Amerika Birleşik Devletleri de var.

Hulki Cevizoğlu "Gizli bir el, resmi tarih kitaplarımızdan ABD adını kazıyıp çıkartmıştı" diyor ve Amerika’ya "Maskeli işgalci" adını veriyor.

Cevizoğlu kitabında, 1919 yılında Türkiye’yi işgal eden devletler arasında Amerika’nın da bulunduğunu, belgelerle, fotoğraflarla kanıtlıyor.

İlginç eserde, Amerika Başkanı Wilson’un, Türkiye’yi, Ermenistan, Kürdistan, Lazistan ve diğer etnik parçalardan olmak üzere dörde böldüğü, işgal sırasında İstanbul limanında Amiral Bristol komutasında 20 Amerikan savaş gemisinin bulunduğu, 4 bin Amerikan askerinin diğer işgalcilerle birlikte İstanbul’a ayak bastığı, bir Amerikan zırhlısının Samsun’u bombaladığı, Yunanistan’ın, ABD’nin 1919’daki PKK’sı olduğu anlatılıyor. (Cevizoğlu Yayınları: 0 312 441 33 45)

* * *

Saygı Öztürk’ün kitabı... "Erzincan Kürt merkezi olursa Kürdistan’ın kurulmasından korkarım" diyen İsmet Paşa’nın Kürt Raporu.

Araştırmacı gazetecilik dalında çok sayıda ödül alan Saygı Öztürk, Başbakan İsmet İnönü’nün 1935 Türkiyesi’nde neler olup bittiğini, Fransızların Kürt aşiret reislerini nasıl kullandığını, Fransız istihbaratının her istediği anda Kürt reislerini çeteler halinde ülkemize saldırtmaya muktedir olduğunu anlatıyor.

Saygı Öztürk’ün kitabında, bugün tartışılan konuların 72 yıl önceki sorunlarla aynı olduğunu ibretle okuyacaksınız! (Doğan Kitap: 0 212 246 52 07)

* * *

Dağların Sesi "Hilmo"... Benim bir romanım... Bugün PKK’lı teröristlerle çatışmaların olduğu Şırnak-Uludere-Kuzey Irak üçgeninde 50 yıl kadar önce, yol kesen kanlı eşkıyalar ve tehlikeli kaçakçılar vardı. İpten kazıktan kurtulmuş insanların kol gezdiği dağlar ölüm tuzaklarıyla doluydu... Roman, o dağlarda yaşanan muhteşem bir aşkı anlatıyor...

"Bahar çiçeği kadar taze ve güzel" bir kız... Onun için hayatını hiçe sayan bir teğmen... Eşkıyalar ve Güneydoğu’nun feodal düzeni... Vahşi dağlarda yaşanmış bir aşkın, Jülide ile "Hilmo"nun soluk kesici hikáyesi... (Bilgi Yayınevi 0 312 434 49 98)
Yazarın Tüm Yazıları