300 milyonluk futbol

BEŞİKTAŞ, Avni Aker’e 7 savunmacıyla çıkıyor. İlk hedefi Trabzon’dan mağlup olmadan ayrılmak. Galibiyetten çok yenilmemeyi düşünüyor. Bu her halinden belli.

Trabzonspor, çakılı oynayan Beşiktaş defansı ve onun önündeki üç orta saha oyuncusunu geçmekte çok zorlandı. Buna rağmen bulmuş olduğu çok net gol pozisyonlarında da Hakan engeline takıldı. Hakan, gecenin tartışmasız kahramanıydı.
Beşiktaş, Tabata’nın yerine ikinci yarıya Yusuf ile başlayınca, takım olarak hareketlendiler. Trabzonspor kalesine gitmeyi hatırladılar. İlk şutlarında da Ernst ile golü buldular. Bu golden sonra Broos’un yapmış olduğu değişiklikler tamamen oyunu Beşiktaş yarı sahasına yıksa da “Bu gece benim gecem” diyen Hakan, inanılmaz kurtarışlarıyla sonucu belirleyen isim oldu. Herşeye rağmen Trabzonspor kazanmak adına olağanüstü bir çaba gösterdi. Ama, şansızlığının kurbanı olmaktan öteye de gidemedi.
Sahadaki mücadele bir başka açıdan toplam borcu 300 milyon lirayı bulan iki kulübün mücadelesiydi. Perde önündeki oyun 2-0 Beşiktaş lehine bitti. Ancak, sahada oynanan futbola değer biçmeye kalkarsak, kaç para eder onu bilemiyorum.
Saatli bomba Yattara
Yattara, Trabzonspor için zaman ayarı bozuk saatli bir bomba gibi. Ne zaman ne yapacağı, ne zaman kimin elinde patlayacağı belli değil. Broos onu dün kadro dışı bıraktı. Çünkü 18’e alsa yedek bırakamayacaktı, başı ağrıyacaktı. Yattara, ne geçmiş senelerde, ne de bu sezon hiç oynamadı. Trabzonspor’a yarar adına bir şey sağladığına ben şahsen inanmıyorum. Zamanında satılsaydı, çok iyi olurdu. Ona verilen paralara yazık.
Yazarın Tüm Yazıları