3 Ağustos’ta dalağınızı aldırmayın

Uykusuz dergisinde, Yeni Aktüel’in astrolog yazarı Hande Kazanova’nın burç yorumlarında ameliyatlardan kaçınılması gereken günleri, saç kestirmek için en ideal zamanları açıkladığını yazmışlar. "Hadi canım sende" dedim. Sonra indim arşive bütün Yeni Aktüel dergilerini topladım.

Evet, haklıymışlar Hande, burç mevzusunu bayağı abartmış.

İşte ortaya karışık birkaç örnek:

* 29 Mayıs: Ay, Balık burcunda... Alkol almayın. Patates ekebilirsiniz.

* 14-15-16 Haziran: Ay, Akrep burcundayken genital bölge problemlerine karşı dikkatli olmak gerek, cinsel organ operasyonlarına temkinli yaklaşılmalı. Ayakkabı temizliği, cila için çok uygun.

* 26-27 Haziran: Özellikle yüz bölgesi operasyonlarından uzak durmalıyız. Estetik ameliyatları başka günlere bırakmakta fayda var.

* 2 Temmuz: Çimleri biçin. Safra kesesi ve ciğer ameliyatlarına dikkat.

* 3-4 Ağustos: Sindirim organları, dalak, pankreas ameliyatlarına temkinli yaklaşın.

Şaka gibi değil mi? Patates ek, ciğer ameliyatı olma!

Hande, yukarda bağlantı kurduğun birileri mi var? Nasıl bu kadar ince detaylı yorumlar yapıyorsunuz lütfen açıkla.

Varsa bir bildiğin, ona göre hayatımızı sürdürelim.

Solcu gazetede homofobi olur mu

Ahmet Tulgar, yaklaşık iki yıldır BirGün gazetesinde sürdürdüğü yazı işleri müdürlüğünden ayrıldı. Görevine ’yayın danışmanı’ olarak devam eden Tulgar’ın ayrılık nedeni ’homofobi’...

Evet, yanlış duymadınız, kendini ’özgürlükçü solcu’ olarak nitelendiren BirGün gazetesi, Tulgar’ın eşcinsel olmasını kaldıramamış.

BirGün’ün mail grubunda hakkında çıkan tartışmalardan rahatsız olduğu için bu kararı aldığını belirtmiş Tulgar... Tulgar’ın BİA’ya (Bağımsız İletişim Ağı) yaptığı açıklama şöyle:

"Benim gazetenin içeriğine uygun olmayan bir yazıya müdahalemle başlayan tartışma, üçüncü gününde homofobiyle sonuçlandı... Tamamen bana özel olan şeylerin bu tartışmada kullanılmaya başlandığını gördüm. Mütemadiyen benim adım "gay yazı işleri müdürü" diye geçmeye başlamıştı bu tartışmalarda. ’Tulgar bu manşeti attı, çünkü birine umutsuzca aşık’ bile dediler... Eşcinsellik sanki saklanması gereken ayıp bir şeymiş gibi davranmaya başladılar. 30 yıldır gazeteciyim. Ana akım medyada çalıştığım süre boyunca bile cinsel kimliğime dair karalayıcı hiçbir yazı yazılmadı."

Tulgar, Akşam Gazetesi’nden de F Tipi’nde uygulanan tecrit politikasını eleştiren yazısı sansürlenmek istenince istifa etmişti.

Ne diyelim... Bu ülkede solcu yazar olmak zor, solcu gay yazar olmak hepten zor.

İsmail’den büyük ayıp

Boş zamanlarında "Amerikan Güzeli" gibi başyapıtlara imza atan Sam Mendes’in "Revolutionary Road" filminde karısı Kate Winslet ile Leonardo DiCaprio’nun öpüşme sahnelerini çekerken zorladığını açıklaması bizde de bayağı yankı buldu.

Öyle yankı buldu ki, İsmail Hacıoğlu, usta yönetmeni godoşlukla suçladı.

Muhabet Mendes’e nasıl kaydı bilmiyorum ama İsmail kardeşimiz, yeni dizisinin setinde muhabir arkadaşlarla sohbet ederken Mendes hakkında şu yorumu yapmış: "Onlar gávur, biz Türküz. Godoşluk hocam o. Olur mu öyle bir şey ya?! Bize yakışır mı?"

Bu nasıl seviyesiz bir açıklama. Varoşlardaki bir kahvede bile böyle yorum yapılmaz.

İsmail kardeşimiz, Hollywood’ta olsaydı milyonlarca dolar tazminat öderdi. Daha ne olsun adama godoş diyor. Bu laf, Türkiye’de cinayet sebebi.

Dua etsin de Mendes’in kulağına gitmesin bu açıklama.
Yazarın Tüm Yazıları