2010'un En'leri

YILIN son pazarı... 2010’un son günleri. Gelin bir hafızamızı tazeleyelim, ne dersiniz? Zaman akıp giderken, yaşadığımız olayları ertesi gün unutuyoruz.

Geçen gün düşündüm bu yıl neler neler oldu diye. Ne çok şey seyrettik, duyduk, okuduk, yaşadık aslında. İşte Gamze’nin geride bıraktığımız yıl için ‘EN’leri...
En iyi şarkı: Tarkan’dan “Sevdanın Son Vuruşu.” Bütün yaz her yerde çaldı, her arabada Tarkan söylüyodu!
En iyi düet: Kesinlikle Zülfü Livaneli ve Bono! Ve size birşey söyleyeyim mi, bu ikili bir daha zor biraraya gelir!
En iyi parti: Vakko Kavaklıdere’nin açılış partisi.
En iyi film: Ferzan Özpetek’in Serseri Mayınlar’ı! Filmin son sahnesinde Sezen Aksu “Memleketime baharlar gelmiştir”i söylerken benim de gözyaşlarım sel olmuştu...
En Gündem yaratan dedikodu: Şahan Gökbakar ve Berrak Tüzünataç’ın balkon sefası! Dedikodu işte adı üzerinde, bir fotoğraf aldatmasın sizi!
En iyi kitap: Ece Temelkuran’dan Muz Sesleri. Aşkın aslında bir iç savaş olmasından dolayı Beyrut’ta geçen bir hikaye!
En yeni teknoloji: i-Pad ve beraberinde getirdiği yenilikler!
En şık kadın: Ankara’da gördüğüm her davette, her ortamda hep zarif, hep şık Düriye Arseven...
En özgüveni yüksek: Tartışmasız, “Yok Böyle Dans” yarışmasında kimseye aldırmadan dans eden Güneri Civaoğlu!
En romantik kaçamak: Kapadokya semalarında güneşin doğuşu ile birlikte balonla yükselmek! Ankara’dan yaklaşık üç saat uzaklıkta, daha ne olsun!
En kolay stres atma yöntemi: Ankara’da yenilenen Şengül Hamamı’na gitmek ve Rambo’nun yaptığı kese ile rahatlamak!
En lezzetli yemek: Mardin Cercis Murat Konağı’nda yediğim Alluciye yani, Ekşili Erik Yahnisi
En iyi sanat etkinliği: Ankara’mızın ilk Çağdaş Sanat Müzesi Cer Modern’e kavuşması ve Ebru Özdemir’e ait sanat koleksiyonu ile kapılarını açması!
En etkili panel: Konya’da düzenlenen İş Yaşamında Hoşgörü Buluşması. Her yıl, aralık ayının ikinci haftası düzenlenecekmiş. Derhal ajandama not ettim!
En etkileyici otel: Tartışmasız Midyat’daki Kasr-ı Nehroz. Kendinizi bir dizi ya da film kahramanğ gibi hissedeceğiniz kesin.
Ve yılın en büyük skandalı: Wikileaks!
2011’in hayatınızdaki EN güzel yılların başlangıcı olması dileği ile, yeni yılınızı kutluyor, kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum!
En iyi dizi: Yılın başında Aşk-ı Memnu rüzgarı sardı sarmaladı, yılın sonuna doğru da, Öyle Bir Geçer Zaman ki, beni benden aldı!
En eğlenceli konser: Ankara Arena’da Tarkan’ın verdiği konser Başkent’te heyecan yarattı. Tarkan’ın Başkent performansı kentte günlerce konuşuldu.
Yazarın Tüm Yazıları