2 dev adam

DÜN sabah gazetedeyim. Bir telefon geldi. ‘Emin Bey, Güneydoğu gazisi iki yedeksubayız. Sizinle görüşmek istiyoruz. Bizi kabul ederseniz çok mutlu oluruz...’

Elbette kabul ederim.

Öğlen saat 13.00 için sözleştik. Gazeteye gelecekler.

Geldiler.

Kendilerini gazetenin giriş kapısında karşıladım ve beni onlar gittikten sonra ağlatan, hiç unutmayacağım o görüntüyü karşımda buldum.

İki babayiğit adam.

İkisi de gözlerini yitirmiş. Biri dizinin üstünden sol bacağını da. /images/100/0x0/55ea3069f018fbb8f87072a9

Yanlarında bir tanışları, görmeyen iki gaziye yardım ediyor. Her ikisi de görme özürlülerin beyaz bastonunu kullanıyor. Onları ellerinden tutup odama aldık ve konuşmaya başladık. Size önce bu iki babayiğit adamı tanıtayım.

İbrahim Şekeroğlu: Beden Eğitimi öğretmeni. Üniversite mezunu. 19 yıl basketbol oynamış. Komando yedeksubay teğmen. Kuzey Irak’ta yapılan bir operasyonda yanındaki askeri mayına basmış, anında şehit olmuş. Kendisi 2 metre arkada olduğu halde sol bacağı dizinin üstünden kopmuş ve ayrıca iki gözünü yitirmiş. Gözleri hiç görmüyor, sadece sağ gözü biraz ışık alıyor. Ayrıca kulak zarları delinmiş. Yüzünde de belirgin yara izleri var. Ordu’da oturuyor. Evli ve 2 çocuk babası. 21 kez ameliyat geçirmiş. Yüzde 100 iş göremez raporu var.

Boy 1.98 ve 112 kilo.

* * *

Murat Cumhur Muhtar: Ege Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu. Kilis’te bilgisayar öğretmeni iken askere gidiyor. Yedeksubay teğmen. Kuzey Irak sınırında karakolda görevliyken PKK baskını oluyor. Antalya-Serikli çok sevdiği bir askeri roketle yaralanıyor. Ona yardım ederken ikinci roket kendisinin önünde patlıyor. Yakın arkadaşı Asteğmen İzzet Türk ve Serikli dahil 5 asker o çatışmada şehit düşüyor. Murat gözlerini tümüyle yitirmiş. Ancak sağ göze kornea nakli yapılabilirse, o göz yüzde 10 görebilecek. Tek gözü biraz görürken yüzde 95 iş göremez raporu verilmiş. Şimdi hiç görmüyor ve yüzde 100 iş göremez durumda. Evli ve 2 çocuk babası. Kilis’te oturuyor.

Boy 1.85 ve 100 kilo.

2 dev adamla
hem oturarak, hem de ayakta fotoğraf çektirdik. Ben 1.73 boyundayım. Farkı göresiniz diye ayakta çektirdiğimiz fotoğrafı kullanıyorum.

İbrahim Şekeroğlu ve Murat Cumhur Muhtar, her ikisi de GATA’nın göz kliniğinde zaman zaman tedavi görüyor.

* * *

Sevgili okuyucularım, yarınki yazımda bu insanlara, PKK teröründe sakat kalmış nice gazilerimize, o sahipsiz insanlarımıza yapılan büyük bir haksızlığı, başka bir deyişle devletin ayıbını onların ağzından gündeme getireceğim.

Şimdi okuduğunuz bu yazıyı lütfen saklayın.

İçinizden yarın bir kez daha okumak gelebilir.
Yazarın Tüm Yazıları