16 devletimizi batırdık, ya 17’ncisi?

Haberin Devamı

“Bu nasıl soru? Girmeye can attığımız Avrupa Birliği neden batacakmış?” diyebilirsiniz.

Yunanistan, Portekiz, İrlanda, İspanya, İtalya zor durumda... Avrupa Birliği sallanıyor! Ama daha zaman var. Sovyetler Birliği bile bir anda değil, 73 yılda battı!

Artık eskimiş, miadı dolmuş yönetim biçimlerinin yerine daha yeni, daha mantıklı, daha adil ve sağlam temellere dayalı yönetim biçimleri uygulanması gerekiyor.

Türkiye, Avrupa Birliği’ne giremeden AB dağılırsa, hiç şaşırmamalı!

* * *

Biz ne durumdayız? Krizle sarsılan Avrupa’nın haline bakıp “Oh” diye rahat bir nefes alabilir miyiz?

Daha çok bilgi ve düşünceye dayalı, daha adil yöntemler uygulayabiliyor muyuz?

Ülkemizdeki siyasetçiler, halkın idaresi ve eğitiminin düzeltilmesi gerektiğini anlamıyor veya anlamazlıktan geliyor.

Devlet binasının duvarları yıllar içinde yıprandı, orasında burasında çatlaklar oluştu. Zamanla daha çok derinleşen ve genişleyen bu çatlaklar önemsenmiyor.
Bölücüler, çıkarcı yandaşlar, liboşlar, ihaledaşlar ülkeyi kemirip duruyorlar.

Bir kısım insanlar yer yer baş kaldırıyor. Devlet binalarını, devlet araçlarını yakıyor, güvenlik kuvvetlerini taşlıyor... Ve çatlak derinleşiyor.

* * *

Haberin Devamı

Tarih boyunca nice devletler battı. Osmanlı İmparatorluğu, Avusturya İmparatorluğu, eski İran, koskoca Sovyetler Birliği yıkılıp gitmedi mi?

Sadece biz, Türkler olarak tarihte kurduğumuz 16 devletimizi batırdık! Kurmak başarıdır ama batırmak nedir? Evet, devlet batırma rekoru da bizde!

Türkiye, 17’nci büyük Türk devleti... Cumhurbaşkanlığı Forsu’nda 16 yıldız vardır.

Bunlar, tarihte yıkılan büyük Türk devletlerini simgeler. Ortadaki güneş ise 17’nci büyük Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni anlatır:

1) Büyük Hun İmparatorluğu, 2) Batı Hun İmparatorluğu, 3) Avrupa Hun İmparatorluğu, 4) Ak Hun İmparatorluğu, 5) Göktürk İmparatorluğu, 6) Avar İmparatorluğu, 7) Hazar İmparatorluğu, 8) Uygur Devleti, 9) Karahanlılar, 10) Gazneliler, 11) Büyük Selçuklu İmparatorluğu, 12) Harzemşahlar, 13) Altınordu Devleti, 14) Büyük Timur İmparatorluğu, 15) Babür İmparatorluğu, 16) Osmanlı İmparatorluğu, 17) Yaşayan Türkiye Cumhuriyeti.
Tırtıllar gibi kendi anlamsız dertlerimizin bataklığında kıvranıyoruz.
Tarih, bazı uluslara ve devletlere korkunç son hazırladığı gibi, bazı devletlerin ve ulusların kalkınmasını ve ilerlemesini yazmak için de parlak sayfalar açar.
Halk yığınlarını koyun sürüsü olmaktan ya da çalışkan bir karınca yuvası halinden çıkararak, insana yaraşır, görgülü, mutlu bir hayat yaratmamız gerekir.

* * *

Haberin Devamı

Devletlerin güçlü ya da zayıf olması, ulusların yükselmesi veya gerilemesi, yalnız yöneticilerin güçlü olmasından veya yetersizlikten kaynaklanmaz.

Yöneticiler ister iyi, ister kötü, ister kahraman, ister gaddar olsunlar, onlar kendi uluslarının aynası, milli ruhun bir kopyasıdır.

Onlar bu halkın içinden gelmişlerdir. Bir toplum nasılsa, idarecileri de onlara benzer. İşte bu yüzdendir ki “Her ulus, layık olduğu yönetime ve yöneticilere sahip olur” denir.

Şimdi... Ülkeyi bölmeye ve bu topraklar üzerinde yaşayan halkı birbirine düşman etmeye çalışanlar var. Artan yıkıcı faaliyetler karşısında, 17’nci büyük Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, diğer 16 Türk devletinin akıbetine uğramaz inşallah diye dua ediyoruz.

İşimiz duaya kalınca, halimiz zor demektir ama biz ulus olarak güçlükleri yenmeyi severiz.

Yazarın Tüm Yazıları