İspanyol ekibi Baskonia bizimkileri süpürdü

Ligin ikinci en iyi hücum takımı Baskonia, Efes’ten sonra, varını yoğunu ortaya koymasına rağmen maç kazanma yollarını bir türlü bulamayan lider F.Bahçe’yi de yenerek, can sıkan haftada ‘veni, vidi, vici (geldim, gördüm, yendim)’ yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin oyunu yarı sahaya yıkarak rakibe açık alan vermemesini bekliyorduk. Ancak hücum ribaundlarını alamayarak hızlarına ket vuramadık. Geniş rotasyonunu oyuna sokan rakip enerjisini yüksekte tutarak, Howard’ın köşe üçlükleriyle Fenerbahçe’yi peşine takarak erken kaçtı.

ÇEMBERLER BİZİ SEVMEDİ

Boyalı alana girmeyince ve dışardan da atış bulamayınca skorda kısır kaldık. 19 farklı geride devreye giderken eski Fenerli Pierria Henry Baskonia kariyerinin skor ve asistini yakaladı.

Guduric ve Melih’in sıcak elleriyle farkı eritmeye çalışırken çemberler bizim yerimize rakibi sevmese üçüncü çeyrekte yakalayacaktık maçı. Henry hücumlarını zorlayarak oldukça yardımcı olunca farkı tek sayılara indirdik. Calathes oyun kurmada, NBA alışkanlığını atıp Avrupa’nın savunma düzenlerine alışamadığından bodoslama rakiplerin üstüne çıkan Edwards ve eskiyi aratan Guduric’ten katkı alamayınca galibiyet kaçtı.

Yazarın Tüm Yazıları