Heyecan yeniden başlıyor!

Top sesleri sahalara yayılır, insan buna hayran olur bayılır! Doğru anladınız basketbolsuzluk kafama vurdu. Neyse bir yerden başlıyor gibi gözüküyor. İyi niyetli bir şekilde düşünüyorum, öyleyse varım!

Haberin Devamı

Bugün ‘webiner’ yarın maç... Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından organize edilen Uluslararası Basketbol Antrenör Semineri’nin 14’üncüsü, bu yıl 24-26 Temmuz tarihlerinde ‘TBF Akademi’ uzaktan eğitim platformu üzerinden online olarak düzenlenecek. Federasyonun boş durmayıp basketbol için bir şeyler ürettiği çalışmalar hafta sonunda meyvesini verecek.

ITOUDIS VE LASO DA ORADA

WEBINER deniyor bu tip çalışmalara ve pandemik ortam için çok uygun. COVID-19 şartlarında antrenörlerin sağlığını riske etmemek amacıyla internet üzerinden canlı yayınla düzenlenecek FIBA ve Euroleague onaylı webiner, TBF önderliğinde, WABC (Dünya Basketbol Antrenörleri Birliği) ve TÜBAD (Türkiye Basketbol Antrenörler Derneği) iş birlikleriyle gerçekleştirilecek. Sinan Erdem’de canlı yayın stüdyosu kuruluyor. Demo takımlar eşliğinde sunum yapacak koçlar. Baba katılımcılar Dimitris Itoudis ve Pablo Laso doğal merak alanımızı oluşturacak. Pratik deneyimlerini aktarırlarsa iki büyük ekolü görmüş olur kursiyerler. Katılım belgesi alan kursiyerlerin kademe ilavesi kazanacağını da belirtelim.

Haberin Devamı

‘RACONU BEN KESERİM’

Eğitim Kurulu’nda olduğum dönemlerde, bu tip seminerlere yurt içi ve yurt dışında çok katıldım, iyi bilirim. Salonlarda canlı katılımla yapıldığında kursiyerler, kendilerini ve ne çok bildiklerini göstermek amacıyla olur olmadık suallerle bölerler konuşmacının sunumunu. İşini bilen bir moderatör oturumu yönetirse koçlar müdahalesiz sunum yapar, sonunda soruları yanıtlarlar. Hiç unutmam Bologna’da ünlü koç Bobby Knight’ın seminerine gitmiştim. Asabiliğinin ünü önden zaten gelmişti ama topu elinde yere vurarak izleyici kısmına yaklaştı. Selamsız sabahsız ilk lafı; “Folks, I am the greatest son of a bitch of this valley/ beyler bu vadide raconu ben keserim” oldu ve ekledi; “Takip etmeyen veya abuk sorularla lafımı bölen olursa topu suratına çarparım.” Can kulağıyla dinleyip en çok yararlandığım seminer olmuştu! Maçların başlama müjdesini de belki alırız diye her türlü eğitimi şükranla karşılıyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları