Weghorst, David Platt ve Messi

Beşiktaşlı futbolcu, İngiliz efsanenin İtalya’90’da Belçika’ya attığı golü hatırlattı.

Haberin Devamı

Turnuvanın son altı maçının dördü uzatmalara gitti. Özellikle Hırvatlar adeta penaltılar için oynuyorlar her maçı! Türkiye’yle karşılaştıkları Euro 2008 çeyrek finalinden beri büyük turnuva eleme turlarında neredeyse her maçı uzatmalara taşımışlar (9’da 8). Japonlar’ın kötü penaltıları sayesinde çeyrek finale çıktılar 4 gün önce. Brezilya önünde de buldukları tek isabetli şutla maçı uzatmalara taşıdılar ve penaltı sihirbazlıklarını bir kez daha kanıtladılar.

HIRVATLAR OTOBÜSE BiNMEDi

Tüm zamanların en iyi penaltıcılarının sanırım Dünya’nın kalanına mesajı şu: Hırvatlar otobüse binmeden maç kazanılmış sayılmaz. Onları 90 dakikada yenemezseniz, sonrasında alt etmeniz biraz zor olur. Hırvatlar’a şu anda yarı final maçının direkt seri penaltılarla başlamasını teklif etseniz sanırım hemen kabul ederler. Neyse ki Dünya’nın geri kalanı sıkıcı ve adaletsiz penaltıları değil, Messi’nin sihrini seyretmek istiyor.

Haberin Devamı

MESSi VE VAN GAAL’iN DEHALARI

Gecenin diğer maçındaysa bir doz Messi’nin, bir doz da Van Gaal’in dehasını izledik. Lusail’de dakikalar 75’i gösterdiği sırada herkes artık Hırvatistan-Arjantin yarı final eşleşmesinin hikayesini konuşmaya başlamıştı. Zira o dakikaya kadar sahada 21 sıradan insan, bir de sıra dışı adam vardı. Ve o sıra dışı adam, bir senaryonun daha başrolünde olmaya hazırlanıyordu. Ta ki Messi’nin tek kişilik öyküsünün son bölümüne Van Gaal müdahalesi gelene kadar...

YERDEN BAŞARAMADI HAVADAN DELDi

71 yaşındaki kurt teknik adam, yerden çözemediği Arjantin savunmasını havadan delmeye karar verdi; dörtlü savunmaya döndü ve öne iki kuleyi, Weghorst’la Luuk De Jong’u ekledi. Beşiktaşlı Weghorst öyküyü sarsmakla kalmadı; tüm kupalar tarihinin en güzel frikik gollerinden birine de imza attı. Yaşı tutanlar İtalya’90’da David Platt’ın Belçika’ya uzatmaların son dakikasında attığı müthiş golü hatırlayacaklardır. Ona selam yollayan bir goldü dünkü de.

Yazarın Tüm Yazıları