Transferin yıldızları 2017

2015-16’yı beklenenin üstünde performanslarla geçiren Gomez, Necid, Sosa gibi oyuncular uluslararası piyasada tekrar güçlü bir yer edindiler ve yaz transfer sezonunda kulüplerini bir hayli uğraştırdı.

Haberin Devamı

Geçen yıl futbollarını geliştiren Serdar Aziz, Aatif, Eren Derdiyok gibi Anadolu yıldızları da transfer sezonunun gözdeleriydi. Peki 2016-17 sezonunda en çok gelişim gösterecek oyuncular kimler olacak? Hangi Anadolulular İstanbulluların, hangi büyük takım oyuncuları Batı Avrupalılar’ın ilgisini çekecek? Takımların hazırlık dönemi performanslarına bakarak bir yeni sezon önizlemesi yaptım bu hafta...

 

UMAR AMİNU

 

2013’te ülkemizde düzenlenen 20 yaş altı Dünya Kupası’nın ürünlerinden. Transferi belki Bruma gibi görkemli değildi, ama her geçen yıl üstüne koyarak geliştirdiği kariyeri artık global olarak dikkat çekiyor. Yaz döneminde herkes tatile giderken o ilk kez A milli olmanın heyecanını yaşadı, ardından kulübü sezonu erken açtığı için neredeyse dinlenmeden Osmanlıspor’un çalışmalarına katıldı. Avrupa Ligi’nde Zimbru’ya 3 gol attı, şimdi de Nijerya’yla Rio’da ter döküyor.1995 doğumlu bir futbolcu için rüya gibi bir 2016 yılı geçiyor diyebiliriz herhalde. Zaten hep çabuk ve güçlüydü ama artık son vuruşları da eskisi gibi saç baş yoldurmuyor. Eğer sezonu erken açtığı için erken tükenmezse bu yılın yıldızlarından olmaya aday Umar... 

 

MEHMET EKİCİ

 

Haberin Devamı

Matus Bero, Trencin’le 3 lig, 4 de Avrupa Ligi maçında 90 dakika oynayarak geldiği için son derece hazır. Onun forma rekabetine katılması Mehmet Ekici’yi de tehdit etmiş ve yükseltmiş görünüyor. Ekici’nin zaten yeteneğinden sual olunmaz ama bu sezona kendini tekrar ispat etme güdüsüyle başlamış olması en önemli artı. Bu yıl sıfırdan başlayan Ekici, A milli takımın bence güçlü adayı. Yanal, onunla Bero’yu bir arada oynatacak formülü bulabilirse her iki oyuncudan da bolca bahsederiz bu sene.

 

OGENYİ ONAZi

 

Agresif, dinamik. Üstelik eski günlerindeki hırçınlığı da biraz dizginlenmiş gözüküyor. Trabzon’da Mbia’dan boşalan alanı doldurabilir, hatta ondan daha fazla öne gittiği için sürpriz skor katkısı da yapabilir.  Eğer bu yıl Trabzonspor Avrupa kupalarında oynuyor olsaydı tekrar uluslararası marketin dikkatini çekebilirdi Onazi.

 

CENGİZ ÜNDER

 

Haberin Devamı

İkinci Rijeka maçının sürpriz çıkışını 1997 doğumlu Cengiz yaptı aslında. O da bir Altınordu Akademi ürünü. Çılgın başkan Seyit Mehmet Özkan’ın Çağlar Söyüncü’den sonra üst kademeye bir başka hediyesi.  Hayatında üst ligde hiç maç oynamamış bir oyuncunun Avrupa Ligi play-off’unda asistle başladığı düşünülürse sürati ve yeteneğiyle bu yılın yıldızları arasına girmesi sürpriz olmayacak sanki.

 

EREN ALBAYRAK

 

Türk futbolunun yeni Caner Erkin’i... Hem stili, hem sürati, hem asist özelliğiyle onun da Caner’in 2013’te yaptığı patlamanın eşiğinde olduğunu düşünüyorum. Bence Başakşehir yılın transferini onu sol beke takviye ederek yaptı. İki Rijeka maçında eski günlerinden pasajlar sundu. Sakatlık etkisini tam olarak atlattığındaysa bu sezona damga vuracağına inanıyorum Eren’in.

 

SİNAN BAKIŞ

 

Haberin Devamı

1994 doğumlu Türk-Alman futbolcu da, U20 Milli Takımı’mızla Dünya Kupası’nda ter dökenlerden. Sonraki 3 sezonu Umar kadar şanslı değildi, Kayseri’deki süratli teknik direktör rotasyonu içinde düzenli forma şansı bulamadı. Cüneyt Dumlupınar döneminde kupada Beşiktaş’a ve Fenerbahçe’ye attığı gollerle dikkat çekmişti; geçen sezonsa Tolunay Hoca’nın William, Yakubu, Oğulcan gibi tercihlerinin arkasında kaldı. Ama her oynadığı maçta kuvvetli fiziği, pozisyon alma ve gol koklama becerisiyle dikkat çektiği için Hamzaoğlu’nun radarına girmiş belli ki. Ve yeni sezonda Bursa forması giyecek.Bursaspor’un Necid krizi çözülmüş değil. Deniz Yılmaz talihsiz bir sakatlık yaşadı. Bu da iki genç Kubilay Kanatsızkuş ve Sinan Bakış’a erken doğacak fırsatlar demek. Sinan, bu şansı iyi değerlendirirse adından söz ettirmeye aday.

 

TOLGAY ARSLAN

 

Haberin Devamı

Bu yılın yıldız kürsüsü için bir numaralı adayımsa, bir başka orta saha oyuncusu Tolgay Arslan. Türk-Alman futbolcu sezona şanssız bir bilek sakatlığıyla başladı, ama o travmayı çabuk atlatacağına inanıyorum bu kez. Eibar’a attığı golle özgüveninin ne kadar yüksek olduğunu gösterdi, hazırlık döneminin genelinde de takımın maestrosu gibiydi. Fikret Orman, Sosa’nın transferiyle çok uğraştı, ama bana sorarsanız Atiba-Oğuzhan-Tolgay sağlıklı oldukları sürece, Sosa’yı kulübede beklenenden uzun tutabilir ya da çizgiye itebilirler.

 

Yazarın Tüm Yazıları