Sağlam kurgu, iyi senaryo

G.Saray göze hoş gelen bir futbol oynadı.

Haberin Devamı

Berkan Kutlu, Alpaslan Öztürk, Taylan Antalyalı, Aytaç Kara, Ömer Bayram, Cicaldau, Morutan, Emre Kılınç, Feghouli, Arda Turan... Bu liste, geçtiğimiz sezon Galatasaray’ın orta üçlüde denediği tüm oyuncuları içeriyor. Şu anda bu isimlerden sadece biri takımda. Biri futbolu bıraktı, biri kulüpsüz, ikisi Ankaragücü’nde, üçü ikinci ligde top koşturuyorlar.

YÖNETiMi TEBRiK EDiYORUM

Mevcut Galatasaray yönetimini ve teknik ekibini, yukarıdaki listenin neredeyse tamamıyla yolları ayırıp bugün Torreira-Oliveira-Midtsjö-Mertens’i içeren bir rotasyon yarattıkları için tebrik etmek lazım öncelikle. Sezon başı bu rotasyonun en gösterişsiz gözüken isimlerinden biri olan Midtsjö, dün bir Süper Lig maçında ilk yarıya patronluk etti mesela. Sayısız top kazandı, sayısız pas arası yaptı. Onunla da yetinmedi, sağa yaptığı ekstra koşularla pozisyonlar yarattı arkadaşlarına. Ve bu patronluğunun ödülünü de bir asistle aldı.

Haberin Devamı

BOEY-KAZIMCAN AÇIK GiBiYDi

Elbette dünkü Galatasaray’ın göze hoş gelen futbolunu sadece orta üçlüsünün performansıyla açıklayamayız: İki beki Sacha Boey-Kazımcan açık gibi oynadılar mesela. Gomis 20’lik bir delikanlı iştahında. Mertens özellikle sola deplase olduğunda Kerem Aktürkoğlu’nu da çalıştırdı, çok iyi üçgenler kurdular orada. Ama dünkü Galatasaray’ın en ışıltılı, en örgütlü performansını duran toplarda seyrettik.

REKOR SAYIDA FRiKiK-KORNER 

Rekor sayıda korner-frikik kullandıkları bir maçta bu duran topların en az beşinde hafta içi çalışılmış organizasyon tadı verdiler. Ön direğe Torreira koşuları, Kazımcan’la finalize olan pas trafikleri, arkada Midstjö’yü bulan planlar... Hep çalışılmış işlerdi. Bu noktada da en büyük krediyi hafta içi bu çalışmaları yapıp hafta sonu sahaya yansıtan Okan Buruk’a vermek gerek. Hep söylerim; futbol hafta içi kurgulanan, hafta sonu uygulanan bir oyun. Ve elde iyi bir senaryo, sağlam bir kurgu iyi olunca o filmi izlemek eğlencelidir her zaman.

DAHA FAZLA FUTBOL iZLEDiK 

İtiraf edeyim: Dünya Kupası arasından sonra Süper Lig’e dönmek çok kolay olmadı. TrabzonsporFenerbahçe ve Gaziantep-Beşiktaş maçlarının büyük bölümü kör dövüşü tadındaydı. Ancak Galatasarayİstanbulspor, daha fazla futbol içeren bir 90 dakika oldu neyse ki.

Yazarın Tüm Yazıları