Ligin belki de en gri orta sahası

Beşiktaş’ta orta üçlünün neredeyse hiç katkısı yok üretime.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Santos tribünde ya da kenardayken çıktığı ilk 3 maçı tutkulu oyunla gol yemeden kazandı. Ancak bu müsabakalarda bir departmanda hiç test edilmedi: Rize de, Karagümrük de, Eyüp de derin bir defansif blokla kapanmadılar. Zaten Rize o gün Mocsi-Alikulov’suzdu, savunmayı gençlerle kurmuştu. Kalecileri dahil çok fazla bireysel hatayla oynadılar. Bu üç maçın ikisinde Beşiktaş ilk golü erken buldu ve yine karşısında sert-derin bir savunma bloğu yoktu. Ta ki düne kadar.

THiAM ADETA SOL BEK GiBiYDi

Dün Beşiktaş, Santos’la ilk kez kalesinde gol gördü. Ve ilk kez geriden gelen takım oldu. Pendik dün henüz 4’üncü dakikada golü bulunca kalan bölümde haliyle risk almadı ve Beşiktaş’ı sekizli bir derin blokla organize karşıladı. Pendik’in hem sahaya 4-4-2 ile çıkması, hem de parıltılı isim listesi ofansif bir kadroymuş izlenimi veriyordu ama Vieira hücumculara savunma yaptırmayı başardı dün. Sol açık Thiam adeta sol bek gibiydi. Thiam-Halil’in de yüksek pozisyon sadakatiyle 4+4’lük karşılama bloğunu neredeyse hiç bozmadan oynadı Pendik. Ön alanda da Thiam, Umut, Erencan gibi kaliteli oyuncularının varlığıyla hücumda olağanüstü verimlilik sağladılar. 4 güzel gol dışında 3-4 tane daha net pozisyon ürettiler.

Haberin Devamı

O TAKIM TOPRAKTEPE’NiN ESERiYDi

Dikkatli okuyucular anımsayacaklardır, Beşiktaş’ın son iki galibiyetinde Santos’un strateji ya da oyun anlamında bir tesiri olmadığını dile getirmeye çalışmıştım. Rize’yi de, Karagümrük’ü de yenen Serdar Topraktepe’nin takımıydı. Bahtiyar-Tayyip savunma göbeğini o oturttu. Demir Ege’yi altı, Hadziahmetovic’i sekiz numarada kullanan oydu. Semih-Rashica kanatlarıyla Beşiktaş’ı bir hücum stratejisine kavuşturan da o.

BEŞiKTAŞ’IN EN TEMEL PROBLEMi BU

Ancak dün bir kez daha gördük ki, Beşiktaş’ın Semih-Rashica’nın geniş alan bulmaları, driplingleri ve şutları dışında bir hücum planı yok. Semih-Rashica şapkadan tavşan çıkarmadıklarında ortada tanımlanabilir bir oyun yok. Amir’le Oxlade’in de sezonu kapamalarıyla ligin belki de en gri, en renksiz orta sahası haline geldi Beşiktaş merkezi. Orta üçlünün neredeyse hiç katkısı yok üretime. Beşiktaş’ın şu anda temel problemi bu.

Yazarın Tüm Yazıları