Karaman'ın ikramını Pereira reddetmedi

Hikmet Karaman, ilk devrede Trabzonspor karşısında da Murat Duruer’i bekte kullanıp rakibini alt etmişti. Yalnız Kadıköy’de Sercan’ı sağ bekte, Orhan’ı sağ açıkta kullanma tercihinin diğerleri kadar muvaffak olamadığını kabul etmek gerek.

Haberin Devamı

SON, dönemde Türk futbolunun önemli karakteristiklerinden biri, açıktan yaratılan başarılı bek oyuncuları oldu: Caner’le başlayan güzel örnekler, Yusuf, Olcan, Eren, Ömer Ali gibi birçok harika uygulamayla sürdü. Bu işi başarıyla kotaranların başında da kesinlikle Hikmet Karaman geliyor; Eren iki sezondur ligin en iyi sol beki. Hikmet Karaman, ilk devrede Trabzon karşısında da Murat Duruer’i bekte kullanıp rakibini alt etmişti.Yalnız Kadıköy’de Sercan’ı sağ bekte, Orhan’ı sağ açıkta kullanma tercihinin diğerleri kadar muvaffak olamadığını kabul etmek gerek...

 

Fenerbahçe ilk 45 dakikaya rekor 12 şut sığdırırken, bu pozisyonların büyük bölümünü kendi solundan üretti. Soldaki dengesizliğiyse şöyle yakaladılar: Sol bek Hasan, sol açık Volkan ve santrfor Fernandao defalarca o çizgide üçgen oluşturdular; Orhan-Sercan bu üçlüye karşı yalnız kalınca çaresizce pozisyon verdiler.Bence dün 45’te oyundan çıkan Sercan kadar, orada ona destekte yetersiz kalan ön liberolar Robin-Koray da, o düzeneğe erken çare üretemeyen Hikmet Karaman da suçluydu.

 

Haberin Devamı

YARATICILIK YOK

 

HİKMET Hoca’nın 46’da Orhan’ı sağ beke, Deniz’i santrfora kaydırıp takımını fabrika ayarlarına döndürmesiyle daha dengeli bir Rizespor izledik ikinci yarıda. Ama takım savunmasında bu kadar tutarlı olan Fenerbahçe’ye karşı sadece Süper Lig’de değil, Avrupa Ligi’nde de çok az takım 2-0’dan geri dönebilir. Rize de dönemedi zaten. İkinci devrede Çaykur Rize, orta sahada Robin-Koray-Sylvestre gibi çok sert bir üçlüyle Markovic driplinglerini durdurdular ama korner-frikik dönüşü gibi ekstra şanslar dışında hareketli oyunda Fenerbahçe’ye karşı pozisyon üretebilecek yaratıcılıkları yoktu. Karaman’ın da transfer çığlığı bu yüzden zaten.

 

FRİKİKLER KJAER’E

 

DÜN Nani’siz, Caner’siz ve Diego’suz Fenerbahçe’nin duran top tercihlerini de tekrar gözden geçirmesi gerekli bence. Kornerleri Hasan Ali’nin kullanması mantıklı ama orta mesafe frikiklerde sadece Alves’in topun başına gitmesi yetersiz. Takımda orta mesafeden çok iyi frikik atan bir adam daha var çünkü: Lille formasıyla 2015’te Nantes’a, 2014’te Lorient ve Krasnodar’a birer frikik golü olan bir adam: Simon Kjaer...Danimarkalı oyuncu belki bu özelliğini hocasına bizzat hatırlatmak istemeyebilir; ama Fenerbahçe teknik kadrosu Pereira’ya bu detayı bence anımsatmalı. 

 

Haberin Devamı

ERTUĞRUL’A DİKKAT

SEZONUN en başarılı stoperlerinden biri olan Kjaer’e özel bir parantez açmışken 1997’li mevkidaşı Ertuğrul’un soğukkanlı ve cesur oyununa da buradan bir tebrik göndermek gerek. Eğer Ertuğrul aynı hızla gelişirse, Türk futbolu Altınordulu Çağlar gibi bir tane daha pırıl pırıl stoper kazanıyor yeni nesilden...

 

Rodgers, Markovic’i izliyor mu?


LIVERPOOL sezon başında Markovic’i kiralayıp Ibe’ı tutunca taraftarlar Rodgers’ı bolca eleştirmişti. İnişli çıkışlı Ibe’ın bu sezon ligde tek asisti var. Acaba Brandon Rodgers ya da Jurgen Klopp, Markovic’i takip ediyorlar mı?

 

Ali Adnan’ı kesen adam


RİZE, Ali Adnan’ı Udinese’ye verdi ama sol beke kayan Eren Albayrak, o pozisyonda harika oynuyor. Yedeği Iraklı İsmail’se, 2015 Asya Kupası’nda Ali Adnan’ı kesen genç. Ve bence büyük potansiyeli var. Dikkatle izlemenizi öneririm.

Haberin Devamı


Acılar birleştirdi


SON dönemde ülkeyi hep acılar birleştirdi, Mustafa Koç’un zamansız ölümü tribünleri de birleştirmişti dün akşam.


KADER ANI:


7 gün önceydi!


RİZE’nin oyun planının anahtarı Kweuke. O, bir penaltıya sevinirken Sylvestre tarafından sakatlandığında bu maç da gitti zaten.


MAÇIN OLAYI:


Üç penaltı


ÜÇ gerekiyorsa üç, 5 gerekiyorsa 5 penaltı çalınacak. Futbolda bir pozisyonun bir diğeriyle bağı yok. Hakemi, önceki pozisyonlara takılmadığı için kutlamalı.

 

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

VITOR PEREIRA


1-Ağustos’taki Rize maçından ders çıkarmış, bu kez neredeyse hiç kontra fırsatı vermedi.

2-Kenarda bu kadar agresif olmasını anlamadım. Olgunlaştıkça sakinleşmeli bence...

 

Haberin Devamı

HİKMET KARAMAN


1-Sağ bekte sağ açık Sercan, sağ açıkta sağ bek Orhan fantezisinin başına epey iş açtığı açıkça ortada...

2-Transfer isteğinde haklı. Ligin neredeyse en kalitesiz orta sahasına sahipler...


MAÇIN GÜZEL VE ÇiRKiNi


Alkış ve tartışma


FERNANDAO ile Van Persie’nin değişirken birbirlerini alkışlamaları maçın güzel karesi. Pereira’nın, Deniz’le tartışmaya girmesi ise son derece gereksiz.

 

MAÇIN FOTOĞRAFI


Korner dönüşleri


58’de korner dönüşü Ahmet İlhan’ın, Markovic’i geçip kaleciyle karşı karşıya kalışı. Pereira korner dönüşü ustası Lokomotiv’e karşı iyi hazırlanmalı.

 

TRiBÜN


Büyük fedakârlık


SABAHTAN itibaren Kadıköy’deydim. İnanılmaz bir soğuk olmasına rağmen 25 bin Fenerbahçeli’nin tribünde olması büyük fedakârlık.

 

MAÇIN YILDIZI


M.Topal

Haberin Devamı


ROBIN Yalçın, Koray, Sylvestre’nin üçünün ciğer kapasite toplamlarından tek başına aşağı kalmayan bir performans gösterdi Mehmet Topal...

 

MAÇIN HAYAL KIRIKLIĞI


V.Demirel


İLK yarıda kısa kalan bir pası var. 46. dakikadaki  çıkışı olağanüstü hatalı. Deniz, son derece dar bir açıdaydı ve karşısında Kjaer vardı. Volkan formsuz...


MAÇIN HAKEMİ:


Deniz Ateş BiTNEL


1-Umarım İngilizce öğrenmeye başlamıştır. Yabancılarla hep problemli.


2-Devrede Sercan da onu olumluyor gibiydi. 3 penaltı da doğru.

Yazarın Tüm Yazıları