Genesio ne kadar hile biliyorsa Jesus da o kadar yol biliyor

Sezonu 20 Temmuz’da açan Fenerbahçe’nin 100 günde 21’inci resmi müsabakasıydı bu. Ve en önemlisiydi.

Haberin Devamı

Sezonu 20 Temmuz’da açan Fenerbahçe’nin 100 günde 21’inci resmi müsabakasıydı bu. Ve en önemlisiydi. Rennes şu anda Avrupa Ligi’nin en iyi beş takımından biri. Yani bu maç Fenerbahçe için bir ‘gerçeklik testi’ idi... Rennes dinamik bir ekip, dörtlü savunmalarının üçü 24 yaş altıydı dün. İki santrforu da öyle. Ama dâhi Genesio o kadar kompakt bir takım yaratmış, öyle yoğun bir futbol oynuyorlar ki, deneyimsiz aksamlarının zaaflarını da kapatabiliyorlar bu yoğunlukla.

GENESIO DERSLER ÇIKARMIŞ

F.Bahçe'nin bu sezon yaptığı en iyi iki iş, hücumda kalabalık pres ve yüksek savunma hattının ofsayt taktiği idi. Aslında Rennes de bu savunma tuzağına birkaç kez düştü, ilk 30 dakikada üç kez ofsaytta kaldılar. Ama üç kez de kalmadılar! Fransa’daki ilk maçtan Genesio dersler çıkarmış, sarı-lacivertli savunma hattının iki kenarına yaptılar koşuları. Ve sağdan Bourigeaud, soldan Truffert’in doğru sprintleriyle Fenerbahçe’yi ilk devrede zor durumlara düşürmeyi başardılar.

Haberin Devamı

ARTIK HEDEFLER BÜYÜMÜŞTÜR

JESUS ikinci yarıya yoğun bir presle başladı ve Rennes’in 60’a kadar bu ikinci sınavı da hiç fena vermediğini söyleyebiliriz. Bu seviyede bir takımın böyle bir prese karşı geriden bu kadar kaliteli çıkması gerçekten saygıdeğer. Ancak Jesus öyle bir teknik adam ki, “Avcı ne kadar hile bilirse, ayı o kadar yol bilir” atasözünü anımsatıyor insana. Genesio her şeyi doğru yaptığını düşünürken Jesus 60’ta dört oyuncu birden değiştirdi; takımı 4-1-3-2’ye çevirdi, hücum presin yoğunluğunu artırdı ve müthiş bir geri dönüşe daha imza attı Kadıköy’de. Jesus’un Fenerbahçe’sinin bu Rennes’e karşı 3-0’dan geri dönmesi, sonraki turlar için de kesinlikle hayal kurdurmuştur futbolculara. Hedefler büyümüştür dün 21:40 sularında.

Dünün tek tatsız notunu Altay için düşebiliriz sanırım... Hayatta alternatifin kadar iyisin. Fenerbahçe’nin bir ikinci kalecisi var ama hiç oynamıyor! Acaba Karagümrük ya da Ankaragücü gibi maçlarda İrfan Eğribayat’a forma verilemez miydi? Şu ana kadar mükemmele yakın işlere imza atan Jesus’un sanırım rekabet yaratamadığı tek pozisyon oldu kale.

Yazarın Tüm Yazıları