Ersun Yanal'ın planları tutmadı

Fenerbahçe ikinci yarıda bambaşka bir kimliğe büründü; ama yetmedi...

Haberin Devamı

FENERBAHÇE hiçbir zaman derbilere ve büyük maçlara bu seneki kadar kafalarda soru işaretleri bırakarak çıkmamıştır. Bütün şartlar aleyhine de olsa, bu sezonki gibi Trabzonspor hariç büyük maçlarda rakiplerine boyun eğmemişti. Bu da Fenerbahçe takımı ne durumda olursa olsun formanın ne kadar ağır olduğunun bir kanıtıdır. Bir başka gerçek Başakşehir takımı ile ilgili... Nasıl oynuyorlar, ne gibi sistemleri var? Ya da Abdullah Avcı nasıl dahice işler yapıyor? Bunlar artık bilinen şeyler ve dolayısıyla yazmayacağım... Ama bir gerçek var ki; bulundukları nokta bileklerinin hakkıyla geldikleri bir yer ve bunu korumak için de sahada ne gerekiyorsa yapabilecek özelliklere sahipler. Başakşehir için maçın nerede olduğu önemli değil. Seyirci ne kadar fazla ise o kadar keyif aldıkları gerçeği var. Zaten içeride dışarıda aynı puanları kaybettiler. Yani bir iç saha avantajı olmadan bu noktaya geldiler.

Haberin Devamı

PAS TRAFİĞİNİ KESEMEDi

Başakşehir kendi oyunundan şaşmadan, neticeye gitmek felsefesiyle sahadaydı. Burada mevzu; Fenerbahçe’nin nasıl bir düşünce ile sahada olduğuydu. Valbuena’sız başlayıp Eljif’i ilk 11’e koymak Ersun Hoca’nın kafasında kurduğu bir planın ürünüydü ki, bu da pas yapmayı seven ve pas oyunuyla rakibi kontrol etmek isteyen Başakşehir’i özellikle orta alanda durdurmaktı. Peki bu düşünülen oldu mu? İşin aslı gerçekleştiremediler. Orta alanda ve ön bölgede prese dayalı düşünce arada etkili oldu. En büyük sorun yine hücuma geçişlerdeki pas hatalarının sıklığıydı. Bu da devamı gelmeyen hücum demekti.

ARTIK BAŞAKŞEHiR’iN KAYBETMESi MUCiZE!

BAŞAKŞEHİR takımının, sabırlı oyunun yanında, rakibini oyundan soğutabilen özellikleri de var. Maçta doğru paslarla bir anda hücumu olgunlaştırabiliyorlar ki dün birçok pozisyonda bunu gördük. Kaçırdıkları da oldu ama Robinho ile golü attılar. İlk yarı Fenerbahçe’de işler ilk yarı istediği gibi gitmedi. Sebebi de 2 noktada eksik kalmalarıydı.

1- Doğru paslarla hızlı hücum yapmak.

2- Özellikle hareketli oyunu topla birleştirip dengelerini bozmak.

Haberin Devamı

İkinci yarı bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Yukarıda yazdıklarımı gerçekleştiren ve sahada kazanmak için oynayan bir ekip vardı. Golü buldular. Öne geçecek fırsatları da yakaladılar ama atamadılar. Ortaya koydukları mücadele, sonuca etki etmedi. Bütün bunların yanında Başakşehir öne geçmeyi başardı ve 3 puanı elde etti. Bu saatten sonra Başakşehir’in şampiyon olamaması için bir mucize gerekir.

Yazarın Tüm Yazıları