Beşiktaş’ın kusuruna bakmam

İLK 15 bittiğinde Beşiktaşlılar, Başakşehir ceza sahasına ayak basmamış, topla en çok oynayanlardan biri de Fabri olmuştu.

Haberin Devamı

Ama kusuru Beşiktaş’ta bulmayın çünkü Başakşehir, kusursuzdu. Forvetleri, sürekli beklere basarken, ortada da Atiba ve İnler’in Oğuzhan ile ilişkisini zedelediler. Beşiktaş, piranalar gibi saldıran Avcı’nın ekibi karşısında atağa kalkmaktan korkar oldu. Çünkü her atağı, girişim halinde kalıyordu. Ve Başakşehir, sonuçlanmayan atakları golle cezalandırıyordu. Cengiz’in golünde yaptığı gibi...

 

EMRE’DEN ÖNCE EMRE’DEN SONRA

 

Benfica maçının 2. devresi işleyen plan, bu kez tutmadı. Cenk, değiştirse de her iki kanatta çaresizdi.

 

İkinci 45’e İnler-Tolgay değişikliğiyle giren Güneş, oyunu dinlendirdi. Başakşehir’e gol atmanın en kolay yolu duran toptu. Milli stoper Yalçın’ın topa gitmek yerine kafasına gelmesini beklemesini Marcelo affetmedi.

 

Haberin Devamı

Emre’nin sakatlığı ve Avcı’nın bilinçli kapanmasıyla Beşiktaş, maçı dengeledi. Ancak Kartal, Aboubakar ve Cenk, ekstra iş çıkaramayınca 1 puana sevinmek zorunda kaldı. 19’luk Cengiz’e ise, alkışlarımla...

 

MAÇIN HAKEMİ:

 

İyi bir maç çıkardı. Avantajları güzel uyguladı ve futbolcuların aldatmalarına prim vermedi.

 

TRİBÜN

 

KALDIĞI YERDEN DEVAM

 

SİYAH beyazlılar, Benfica maçında bıraktıkları yerden devam etti. Arena’da görevini eksiksiz yapan ‘oyuncu’lardandı.

 

‘GOMEZ STANDARDI’ ŞART

 

FAZLA mal göz çıkarmaz derler, ancak çıkarıyormuş! Beşiktaş, defans önünde sayısal bolluk içinde, ama bereketsiz! Benfica maçında 2. devre girip oyunun seyrini değiştiren İnler, dün döküldü. Benfica maçında dökülen Tolgay ise, bu kez kurtarıcıydı. Güneş, ya Oğuzhan-Atiba’ya dönecek veya şu çok konuşulan İnler-Tolgay denemesine girişecek.

 

Haberin Devamı

Aslında bu performans istikrarsızlığı Cenk ve Aboubakar’da da yaşanıyor. Bu öngörülememezlik Güneş’in en büyük sıkıntısı. ‘Gomez standardı’ şart...

 

FABRICIO İLE 5’Lİ DEFANS!

 

FABRICIO, Benfica maçındaki gibi dün de ‘riskli’ hareketler yaptı. Bazıları kızabilir, ama o, bu hareketleriyle rakibe aslında meydan okuyor.

 

Baskı yiyen takımına böylece özgüven aşılıyor. Maçın yıldızıydı. Müthiş kurtarışlarının yanı sıra Atınç’tan bile daha iyi top kullanan bir liberoydu aynı zamanda.

 

Aslında Beşiktaş Fabricio sayesinde bir nevi 5’li defansla oynuyor ve Başakşehir karşısında da böyle ayakta kaldı.

 

TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

 

ŞENOL GÜNEŞ

 

BENFICA sonrası Başakşehir ile karşılaşması handikaptı. Savunma önünde istikrarlı ikili bulamadı. Quaresma dışında kanatçısı da kalmadı. Tolgay’ı alarak 1 puanı kurtardı.

 

ABDULLAH AVCI

 

Haberin Devamı

DÜNKÜ performansıyla kendisine ‘yerli Klopp’, ‘yerli Conte’ veya siz başka bir yakıştırma yapabilirsiniz. Matematiği iyi bir ekip yaratmış. Emre’nin çıkışı planlarını bozdu.

Yazarın Tüm Yazıları