G.Antepli Kitsiou hem Galatasaray’ı hem Yaşar Kemal Uğurlu’yu ipten aldı

Galatasaray-Gaziantep mücadelesi son çeyreğini gözümüz kırpmadan heyecan içinde izlediğimiz bir maç oldu.

Haberin Devamı

Sezon başından bu yana oyun olarak bekleneni pek veremeyen G. Saray, ilk 11’de Gomis-Seferovic değişikliği dışında ideal kadrosuyla maça başladı. Bu değişikliğin etkisi ilk 45’te Gomis’in Mertens ile iş birliğiyle farkını hissettirdi. Ayrıca Yunus ve Kerem’in geçen haftaya göre kanatlarda kaybolmayıp daha fazla içeriye girmesi, bu sayede Van Aanholt ve Boey’e kanatlardan bindirme fırsatı doğurdu. Gaziantep ilk 4 haftaya göre daha defansif bir orta sahayla mücadele etti. Son 2 maçta 4 golü olan Figueiredo, sarı kırmızılıların kalesinde de etkisini gösterdi. İlk 10 dakikada 2 pozisyonla tehlike yarattı.

GAZiANTEP ANi ATAK KOVALADI 

Sagal, Maxim ve Figueiredo ile ani atak kovaladılar. Bu sayede de golü buldular. Ayrıca Djilobodji, savunma dörtlüsünde oynamasına rağmen sürpriz çıkışlarla gol aradı ve G.Saray savunmasını fazlasıyla rahatsız etti. Djilobodji bu artılarıyla dikkat çekerken, 36. dakikada top “Ne yapacağıma kimse karar veremez” edasında öyle bir ikramda bulundu ki Gomis de bu ikramı geri çevirmeyerek çok rahat bir kafa golüne imza attı.

Haberin Devamı

KIRMIZI KART iŞLERi DEĞiŞTiRDi

İlk yarının en güzel enstantanesi, Oliveira’nın şutu ve Günay’ın kurtarışıydı. Abdülkerim’in ilk yarının son bölümünde atılması ev sahibi takımın kanat bindirmelerini etkiledi. Van Aanholt, her iki kanadın da ileri geri lokomotif olduğu bir maçta kırmızı kart sonrasında daha az çıkabildiği bir oyun anlayışına bürünmek zorunda kaldı. İkinci 45 ise eksik olmasına rağmen oyun G.Saray’ın kontrolünde geçti. Erol Bulut bu oyun karşısında baskı da çok artınca Mustafa ve Figueiredo’yu çıkarıp Markovic ve Pekhart’ı aldı. Değişiklikler biraz olsun konuk ekibe dengeyi kurdurdu.

‘BEN PENALTI YAPTIRACAĞIM’ DEDi

70’te Mertens “Ben penaltı yaptıracağım” edasıyla pozisyona girdi, Ertuğrul “ben de penaltı yapacağım” diyerek müdahalede bulundu, Yaşar Kemal Uğurlu’nun da “Ben de penaltı vermeye hazırım” dediği üçlemeden penaltı kararı çıktı ancak Gomis kral olmayı reddetti ve penaltıyı kaçırdı.

SON 10 DAKiKA DÜELLOYA DÖNDÜ

Haberin Devamı

Seferovic girdikten sonra bu kez Gomis ile rolleri değiştiler. Son 10 dakika tam anlamıyla düelloya dönen maç, atan kazanır havasına büründü. Son çeyreği gözümüzü kırpmadan heyecan içinde izlediğimiz 90 dakikadan kazançlı çıkan, Stelios Kitsiou’nun kendi kalesine attığı golle sarı kırmızılılar oldu.

BU SEZONKi 45 MAÇTA EN KÖTÜ HAKEM PERFORMANSI

Uğurlu’nun Abdülkerim’e gösterdiği 2. sarı kabul edilemez. Hatalı kırmızı kart kararının ardından dağıldı.

Galatasaray-Gaziantep FK maçının hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’nun performansı için maalesef olumlu şeyler yazamayacağız. Karşılaşmanın kaderinde belirleyici rol oynayan tartışmalı pozisyonları şöyle özetlemek mümkün:

Haberin Devamı

30. dakikada Abdülkerim Bardakçı’nın gördüğü ilk sarı kart doğruydu. Ancak buna sarı kart veren Uğurlu’nun 13’de Djilobodji’ye vermemesi maç içi standart açısından iyi gözükmedi.

Kerem Aktürkoğlu’nun pas verdikten sonra rakibi Ertuğrul’un ayağına gelen teması, oyun icabı gerçekleşen bir hareketti. Ne faul ne de kart gerektirir. Aksiyonun devamıydı ve hakemin devam kararı doğruydu.

BASİT KORNERLERİ DAHİ ATLADI 

45. dakikada Galatasaraylı Abdülkerim Bardakçı’ya gösterilen 2. sarı kart kabul edilemez bir disiplin cezası oldu. Abdülkerim’in rakibinin yüzüne bir teması ya da müdahalesi de yok. Temas noktasını görmeden sarı kart çıkmış oldu.

Hatalı kırmızı kart kararının ardından Yaşar Kemal Uğurlu dağıldı. Basit korner kararlarını dahi atladı, faulleri pas geçti. Kerem’in ayağına basılan pozisyonda penaltı gerekirdi.

Haberin Devamı

Başlıkta da ifade ettiğimiz üzere Yaşar Kemal Uğurlu, bu sezon oynanan 45 maçtaki en kötü hakem performansını dün akşam sergiledi.

Yazarın Tüm Yazıları