Fenerbahçe şampiyonluk yarışını 2. yarı hatırladı | Penaltılara yabancı kaldı

Sarı lacivertliler ilk devre uyuttu, ikinci 45 dakikada hayata döndü. Tugay Kaan Numanoğlu’nun gösterilen ve verilmeyen bazı kart hataları vardı. Her ne kadar maçın seyrinde, gollerden önce uyguladığı avantajlarda ve maçı kesmeme adına başarılı olsa da özellikle ikinci 45 dakika majör pozisyonlarda hatalı olduğu kararlar VAR’dan değişti.

Haberin Devamı

Öyle bir ilk yarı izledik ki... Hani gözlerin kapanır ya, için geçer uykuya dalmak üzereyken gelip seni biri dürter ‘ne oluyor’ dersin... İşte öyle bir devreydi. Livakovic ve Sirigu’nun karşı karşıya kalınan pozisyonlarda kurtarışları ve son anlarda gelen gol saman alevi gibi parlayan ilk yarının sekanslarıydı.

Mücadelenin bu bölümünde tamamen Karagümrük’ün istediği bir oyun oynandı. F.Bahçe rakibini 3. bölgeye hapsedemedi. Her ne kadar performansı sezon başı ile aynı düzeyde olmasa da Szymanski’yi aradı F.Bahçe.

Karagümrük klasik kale önünde paslaşma ve oyun kurma sistemini uygulamayıp uzun toplarla çıkınca F.Bahçe istediği baskıyı kuramadı.

AVRUPA YORGUNLUĞU

F.Bahçe’de Avrupa maçının yorgunluğu da gözle görülür bir şekilde ortadaydı. Orta sahada topu kullanabilecek oyuncunun olmaması Dzeko’nun orta sahaya gelip topları dağıtmasına sebep oldu. İlk yarı tam berabere bitecek derken Karagümrük’ün golüyle perde kapandı. Ancak bu bölümde bir kez daha gözüktü ki Becao’nun varlığı F.Bahçe için her zaman artı.

Haberin Devamı

LiVAKOViC ÇOK iYiYDi

İsmail Kartal’ın klasikleşen müdahalesi ve 2. yarı oyuna Batshuayi’yi alması artık ezber oldu. Dün de ikinci 45 dakikalık bölüm Batshuayi değişikliği ve ilk yarını kötüsü Krunic’in kenara alınması ile başladı. Bu hamle ile birlikte sarı lacivertli takımın çehresi de değişti. İlk devre aktif dinlenme yapan Fenerbahçe ikinci yarıda daha hareketli ve oyunun içinde bir görüntü çizdi. İkinci yarının hemen başında Dzeko’nun İtalya’da attıklarına benzer bir gol kaydetmesi ve akabinde gelen penaltı F.Bahçe’yi öne geçirdi. Kanarya sonra bölüm bölüm maçı rölantiye aldı. Livakovic yaptığı kurtarışlarla geldiğinden beri belki de en iyi maçını çıkardı. İlk 45 dakikaya oranla seyir zevki olan, pozisyonları ile hakem kararlarıyla bu sefer de dikkatlice izleyeceğimiz bir yarıydı.

Fenerbahçe yine geriden gelip 3 puanı aldı ve şampiyonluk yolunda bugün oynanacak Alanya-Galatasaray maçını beklemeye geçti.

PENALTILARA YABANCI KALDI

Maçın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu mümkün olduğunca maçı oynatıp basit müdahalelere düdük çalmak istemedi. Gösterilen ve verilmeyen bazı kart hataları vardı. Her ne kadar maçın seyrinde, gollerden önce uyguladığı avantajlarda ve maçı kesmeme adına başarılı olsa da özellikle ikinci 45 dakika majör pozisyonlarda hatalı olduğu kararlar VAR’dan değişti.

Haberin Devamı

· 23. dakikada Serdar Aziz ve Eysseric arasındaki pozisyonda sarı kart yeterli. Serdar’ın bu pozisyonda dirseğini bir silah gibi kullanma durumu yok.

VÜCUT DİLİ DOĞRU DEĞİLDİ

· 45+1 Karagümrük’ün golünden önce İsmail Yüksek’e yapılan hareket eğer maçın sonucu farklı olsa yabancı VAR hakeme rağmen çok konuşulurdu.

· 53. dakikada Rohden’in Osayi-Samuel’e yaptığı müdahale penaltı. Yabancı VAR hakeminin bu pozisyonda müdahalesi yerinde ama maçın hakeminin bu kadar net ‘penaltı değil’ vücut dilini kullanması doğru değildi.

· 76. dakikada Numanoğlu’nun Mendes’e gösterdiği kırmızı karta katılıyorum. Burada Mendes’in her iki ayağı ile Fred’in arkasından hız alarak yaptığı müdahale oyuncunun sağlığını tehlikeye sokacak türden.

Haberin Devamı

EYSSERİC DEVAM ETMEYE ÇALIŞMADI

· 86. dakikada, Tugay Kaan Numanoğlu’nun İrfan Can Kahveci için verdiği penaltı, doğru olarak yabancı VAR hakemi Andre Narciso tarafından değiştirildi.

· 90+7. dakikada Mert’in kayarak kontrolsüz geldiği pozisyonda Eysseric devam etmeye çalışsa belki farklı bir karar çıkacaktı. Ancak öncesinden kendini bıraktığı için hakemin penaltı vermemesi doğruydu. Bu pozisyonu aldatma olarak düşünüp 2. sarı kartı verdi.

Yazarın Tüm Yazıları