Otobüs

Erdem Cürgen yazdı.

Haberin Devamı

Bu hafta Akhisar deplasmanında ağır bir yenilgi alan Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç maç sonrası soyunma odasına inerek, futbolculara İstanbul’a otobüs ile dönecekleri bilgisini verdi.

Panathinaikos Başkanı Giannakopoulos geçen sezon benzer bir cezayı Basketbol Euroleague’de Fenerbahçe maçını kaybeden oyuncularına vermiş, basketbolcular İstanbul’dan Atina’ya otobüsle dönmüşlerdi.

Fenerbahçe’nin yakın tarihine baktığımızda iki otobüs yolculuğu, sonuçları itibarıyla son derece dramatik sonuçlara yol açmıştı.

4 Nisan 2015 akşamı Rize deplasmanında 5-1 kazanılan maç sonrası liderliğe yükselen Fenerbahçe takımını havaalanına götüren otobüs Trabzon yakınlarında kurşunlanmış, belki de bu olayın yarattığı etki şampiyonluğun kaybedilmesine neden olmuştu.

Bir diğer otobüs yolculuğu ise 2001 yılının Nisan ayında gerçekleşmişti.

Haberin Devamı

Galatasaray 1996-2000 arası 4 sezonu da şampiyon olarak tamamlamış, üstüne 2000 yılında UEFA Kupasını kazanmıştı. Bu büyük başarının üzerine Fatih Terim Fiorentina’ya gitmiş, Galatasaray’ın başına Lucescu getirilmişti. Avrupa’nın en iyi santraforlarından Jardel Cem Uzan’ın katkılarıyla transfer edilmiş, 2000-2001 sezonu da Real Madrid karşısında kazanılan Süper Kupa zaferiyle başlamıştı.

Fenerbahçe ise Euro 2000’de ev sahibi Belçika’yı gruplarda turnuva dışına atarak, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde ilk çeyrek finalimizi oynatan Mustafa Denizli’nin önderliğinde bu güçlü yapıyı devirme savaşındadır.

Son 8 haftaya girilirken bir maç eksiği olan Galatasaray ve Gaziantepspor’un 6 puan önünde olan, kalan haftalarda bu iki takımı da evinde ağırlayacak olan Fenerbahçe’nin şampiyonluk yürüyüşündeki en sert virajlardan birisi de 27 ve 28.haftalarda art arda oynayacağı 2 deplasman olan Denizlispor ve Ankaragücü maçlarıdır.

27.Haftada, ilk 3 sıradaki takımlardan Gaziantepspor’un Rize deplasmanında kaybetmesinin ardından Fenerbahçe Denizli deplasmanında kaybedecek, bir sonraki gün de Galatasaray Yozgat deplasmanında kaybederek büyük bir fırsatı tepecektir.

28.Hafta maçlarından önce erteleme maçında İstanbulspor’u yenen Galatasaray, Antalyaspor maçını da kazanarak, ertesi günkü maçları beklemeye koyulur. Gaziantepspor Adanaspor’u 3-0 yenerken, Fenerbahçe Ankaragücü deplasmanında 2-1 kaybeder, bir sonraki maçı Gaziantepspor’la oynayacak Fenerbahçe’yi Galatasaray puan olarak yakalamış, Gaziantepspor ise farkı 1 maça indirmiştir.

Haberin Devamı

İşte o kaybedilen Ankaragücü maçından sonra 15 Nisan 2001 akşamı; takım otobüsüne binen Mustafa Denizli, şoföre İstanbul’a kadar gideceklerini söyler; henüz Bolu Dağı tünelinin bitmediği, Ankara’dan İstanbul’a Bolu Dağı’nın dolaşılarak gelindiği o uzun, kasvetli yolculukta toplantılar yapılır, sözler verilir, motivasyon sağlanır.

Bir sonraki hafta 3-0 geriye düşülen Gaziantepspor maçı 4-3 kazanılır; son 6 haftaya aralarında Gaziantepspor ve Galatasaray maçlarının da bulunduğu 5 galibiyeti sığdıran Fenerbahçe; sezonun son maçını Samsun’da kazanarak şampiyon olur.

2001 ve 2015 Nisan aylarındaki bu iki otobüs yolculuğu bir nevi Fenerbahçe’nin tarihini değiştirmiştir, bakalım bu üçüncü otobüs yolculuğu bir şeyleri değiştirecek mi?

Haberin Devamı

YİNE Mİ ŞORT !!! YİNE Mİ TAYT !!!

Geride bıraktığımız hafta Kadın Voleybolunun kulüp bazında en büyük turnuvası olan Dünya Şampiyonası yapıldı, geçtiğimiz sene bu kupayı finalde kaybeden Vakıfbank; bu sene finalde rahat bir oyunla; Brezilya temsilcisi Minas’ı 3 sette yenerek, bu kupayı 3.kez kazandı. Fenerbahçe ve Eczacıbaşı’nın da daha önce kazandığı bu kupa da gösteriyor ki, kulüp bazında takım sporlarında en başarılı olduğumuz branş tartışmasız kadın voleybolu.

Kadın voleybolunun zirvesinde böyle güzellikler yaşanırken, Batı Karadeniz’in 1.ligdeki tek temsilcisi Gümüşhane Gençlerbirliği takımı 2000 TL (yazıyla iki bin Türk Lirası) bulunamadığı için deplasmana gidemedi. Sezonu tamamlayıp tamamlamayacakları soru işareti olan takımın kulüp başkanı Nizamettin Yılmazer; şehrin ileri gelenlerinden destek görmediklerini, hatta voleybolcuların giydiği taytın, şortun genel ahlakı bozduğu ima edilerek, takımın kapatılmaya çalışıldığını söylüyor.

Haberin Devamı

Bu çağda hala taytı, şortu konuşuyor olmak benim aklıma yatmıyor, asla resmi olarak bu açıklama yapılmamış olsa da, geçen yıl İstanbul BBSK, 2009’da da Meram Belediye kadın voleybol takımlarının kapatılmasında da benzer söylentiler ortaya çıkmıştı.

Meram Belediye Başkanı olayın şortla, taytla ilgisi olmadığını göstermek için, daha sonra erkek voleybol takımını da kapatmıştı. İstanbul BBSK erkek voleybol takımı ise şu an en üst lig olan Efeler Liginde zirveyi zorlayan, hedefi olan pahalı kadrolar kurmaya devam ediyor.

3 BÜYÜKLER BU HALDEYKEN, KAFAYI BAŞKA SPOR DALLARINA VERMEK

Üç Büyük takımımız dönem dönem kötü zamanlar yaşasa da, üçünün de kötü olduğu, üstelik bir tanesinin 15 maç sonunda sondan 2. Sıraya kadar düştüğü bir dönem daha önce hiç yaşanmamıştı. UEFA’nın FFP’si demoklesin kılıcı gibi üzerinde duran büyüklerimizin, bu durumdan nasıl çıkacağı büyük merak konusu, futbol takımlarının mevcut durumundan sıkılanlar için alternatif bir hayli fazla.

Haberin Devamı

Digiturk, D-Smart ve Tivibu gibi platformlar da rekabette bu alternatif spor dallarına ciddi bir ilgi göstermeye başladı.

Hindistan’da devam eden Erkekler Çim Hokeyi Dünya Kupası Bein Sports’un şifreli kanallarından yayınlanıyor, siz bu yazıyı okuduğunuzda çeyrek final maçları devam eden turnuvanın finali Pazar günü oynanacak.

Digiturk geride bıraktığımız hafta, Fransa Hentbol Ligi Starligue’nin de yayın haklarını alıp, yayınlara başladı.

D-Smart ise Fransa’da devam Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonasını yayınlıyor. Rusya’nın ilk yarı finalist olmayı garantilediği turnuvada, Hollanda, Romanya ve ev sahibi Fransa gruplardaki son maçlar öncesi yarı finale yakın takımlar. Son 7 Avrupa şampiyonasının 6sını kazanan, bir tanesini de iki uzatma sonunda kaybeden Norveç’in yarı finale kalması için Romanya ya da Hollanda’nın son maçını kaybetmesi gerekiyor.

Nefes nefese devam eden ve siz bu satırları okuduğunuzda yarı finalistlerin de belli olacağı Avrupa Şampiyonasının finali de pazar günü oynanacak ve D-Smart’ta Spor Smart kanalından canlı yayınlanacak, takımlarının durumundan memnun olmayan, sporun ruhunu, mücadelesini, hırsını, heyecanını başka spor dallarında da yaşamak isteyenler için güzel bir hafta sonu olacak.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları