O kupa buraya gelecek

Avrupa’da kulüp bazında, Kadınlar Voleybolunun zirvesi CEV Şampiyonlar Liginde Final Four maçları 22-23 Nisan’da İtalya’nın Treviso kentinde yapılacak. Final Four geçen yıl da İtalya’da yapılmış ve şampiyonluğu İtalyan Pomi takımı almıştı.

Haberin Devamı

Geleneksel olarak çeyrek final ve yarı finalde 2 Türk takımını birbiriyle oynatma durumu devam ediyor ve yıllardır kadın voleybolunu domine eden 3 takımımızdan Vakıfbank, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe’den birisi çeyrek, bir diğeri yarı finalde kupaya veda ediyor ama finale de bir takımla gitmeyi neredeyse garantilemiş oluyoruz.


Bu yıl Final Four’da Vakıfbank ve Eczacıbaşı bizi temsil edecekler, tuhaftır ki iki ekip de Sultanlar Liginde Galatasaray ve Fenerbahçe’ye yarı finalde elenerek finali görememişlerdi, bu noktada voleybol liglerinin play-off statüsüyle ilgili daha önce yazdıklarımız ve yazacaklarımız hala var ama şimdi kupayı 1 yıl aradan sonra tekrar ülkemize getirme zamanı …


Cumartesi 17’de iki temsilcimiz karşılaşırken, 20’de ev sahibi Imoco Volley, Dinamo Moskova ile karşılaşacak, burada 5 sete uzayacak saat 22 gibi bitecek zorlu bir yarı final maçı, dinlenme olmadan hemen ertesi gün 18’deki final maçı için, finale çıkacak takımımızı daha avantajlı bir noktaya getirecektir. Benim inancım öyle ya da böyle o kupa buraya gelecek.

Haberin Devamı


Bu güzel heyecanı yaşamak isteyen D-Smart aboneleri, hafta sonu Smart Spor’dan maçları canlı olarak izleyebilirler.


YİNE OLMADI
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı 6 yıldır üst üste gittiği Final Four’da 3.finalini oynamasına rağmen, yine şampiyonluğu kaçırdı.


Rusya’nın Ekaterinburg kentinde yapılan Final Four maçlarında, turnuvanın en büyük şampiyonluk adayı UMMC Ekaterinburg’a karşı yarı final maçına çıkan Potanın Kraliçelerinde özellikle Türk oyuncular Ayşe Cora ve Pelin Bilgiç çok iyi savunmayla maça başladılar ve bu insan üstü çaba sayesinde devre sonunda sadece 5 sayı farkla gerideydik.

O kupa buraya gelecek

3.çeyrekden itibaren iyi savunmayı, ilk yarıda devreye giremeyen yabancı oyuncuların devreye girmesiyle daha da yukarıya taşıyan takımımız; Quigley ve Lavender’in sayıları, Parker’ın ribaundları ile öne geçip, farkı çift hanelere çıkardı. Çeyrek sonundaki 7-0’lık UMMC serisine rağmen, son çeyreğe önde girmeyi başardı ve 4.çeyrek başından itibaren yine farkı açarak, maç sonuna güvenli bir marjla girerek maçı kazanmayı başardı. Zaten ev sahibini başa baş giden bir maçta yenmek çok ama çok zor olurdu.

Haberin Devamı


Bu noktada dereyi geçen temsilcimiz, pazar günü çayda Dynamo Kursk’a karşı final maçına çıkacaktı. Dynama Kursk, her ne kadar UMMC kadar güçlü bir takım olmasa da, yarı finalde USK Prag karşısında çok zorlanarak uzatmada kazansa da, finale 17de 17 ile gelmiş, Fenerbahçe’yi de grup maçlarında İstanbul’da 72-69, Kursk’taki maçta da 86-79 yenmişti.


Final maçına, UMMC maçının 3.çeyreği gibi boyalı alanı iyi kullanarak başlayan temsilcimiz maça 10-0’lık seriyle başlasa da, düzeninden vazgeçti, ilk çeyreğin sonunda fark kapanmış, 2.çeyrekte rakip öne geçmiş ve devreyi 10 farkla önde kapatmıştı. Son çeyreğin başlarında farkı 2 sayıya indirmeyi başarsak da, direncimiz uzun sürmedi ve takımımız 3.final maçını da çift haneli farkla kaybetmiş oldu.

Haberin Devamı


Bu Final Four Fenerbahçe’nin final maçlarını kazanabilmek için Birsel’in rotasyonda önüne geçecek çok dominant bir PG bulması gerektiğini gösterdi. Pelin Bilgiç ve Ayşe Cora gibi genç oyuncuların direnci ve gösterdikleri performans çok değerliydi. 2 sezon önce Fenerbahçe’den kontrat alamayıp Mersin’e giden Angel’ın şampiyon Dynamo Kursk’un en önemli opsiyonu olması da ilgi çekiciydi.


FINAL – FOUR’DAN NOTLAR
Final Four son 7 yılda 4.kez Ekaterinburg’da yapıldı.

Bu 4 Final Four’un sadece 1 tanesini kazanan kadın basketbolunun CSKA’sı UMMC Ekaterinburg, bir Final Four da geçen sene İstanbul’da kazandı.

Fenerbahçe 3 finali de Ekaterinburg’da oynarken, bu 3 finali de çift haneli farklarla kaybetti.

Haberin Devamı



SAATLERİ AYARLAMA ENSTİTÜSÜ
TRT Spor bu sene Euroleague ve Efeler Voleybol Ligi maçlarının yayın haklarını alarak yayın portföyünü bir hayli zenginleştirmişti. Euroleague’de her ne kadar, normal sezon maçlarında yayın seçimlerini eleştirsek de Play-Off maçlarına Salı günü CSKA – Baskonia ve Panathinaikos – Fenerbahçe maçlarının canlı yayınlarıyla başladılar.


Referandum dolayısıyla Süper Lig maçları 1 hafta ötelenmiş, TFF 1.Lig maçları ise hafta içi Salı – Çarşamba – Perşembe günlerine kaydırılmıştı. Salı günü programda 4 tane de TFF 1.Lig maçı vardı.


TVF, Efeler Ligi Yarı Final 2.maçlarını da Salı gününe koyunca 18’de başlayan Arkas – Fenerbahçe ve 19’da başlayan Ziraat Bankası – Halkbank maçları seyirciyle buluşamadı.

Haberin Devamı


Özellikle İzmir’de oynanan ve ilk seti hariç, her seti büyük çekişmeye sahne olarak son sete giden Arkas – Fenerbahçe maçını izlemeyi heralde bütün sporseverler isterlerdi, Adana Demirspor – Giresunspor maçının saatinde yapılacak bir değişiklik (Maçın 17:30 yerine 16’da oynanması mesela) TRT Avaz’da bu güzel voleybol maçını seyretmemizi sağlayabilirdi.


O güzel romandan bir alıntıyla “Saatin kendisi mekân, yürüyüşü zaman, ayarı insandır” TRT’nin bizim vergilerimizle, fedakarlık yaparak aldığı bu yayınların ekrana çok daha verimli yansıması için, bu ayarın gerek federasyonlarda, gerek TRT’de çok daha dikkatli yapılması gerekiyor.


Neyse ki Fenerbahçe ile Arkas takımlarını Cuma günü saat 18’de yarı finalin son kapışması için tekrar seyredebileceğiz. Diğer yarı final serisinde bankaların kapışması da son maça kaldı. Halkbank ile Ziraat Bankası kazananın finalist olacağı 3.maçı Cuma 19’da Ankara’da oynayacaklar. Bu iki maçın arasına, 2.maçlarda olduğu gibi 1 saat fark koyarak, ikisinin birden yayınlanmasını da neredeyse imkansız hale getiren TVF’nin de herhalde bir bildiği vardır.


AÇ GÖZÜNÜ SEYRET TEKRARI YOK BUNUN
Buz Hokeyi için de yılın en güzel mevsiminde olduğumuzu söylememiz yanlış olmaz.


Dünyanın tartışmasız en iyi ligi NHL’de Stanley Cup olarak adlandırılan play-off’lar 1 haftayı geride bıraktı.

O kupa buraya gelecek

Doğu’da sezonun en iyi performansına sahip olan Washington Capitals, Toronto Maple Leafs karşısında ilk 3 maçı da kaybetti, erken bir veda yaşamamak için şimdi arka arkaya 4 galibiyete ihtiyacı var. Son şampiyon Metropolitan Grubu ve Doğu Konferansı 2.si Pittsburg Penguins, Columbus Blue Jackets karşısında seride 3-1 önde, Pittsburg Penguins için Doğu şampiyonluğunda en büyük rakibi olarak görülen Washington Capitals’ın erken havlu atması büyük avantaj olacak.


Batı’da da Normal sezonun Konferans 1.si Chicago Blackhaws, Nashville Predators karşısında ilk 3 maçı kaybetti. Batı’nın son şampiyonu San Jose ise daha ilk tura ev sahibi dezavantajıyla başlamış durumda, son maçında Edmonton Oilers’a karşı 7-0’lık spektaküler bir skor alarak bu sezon da iddalıyım mesajı verip, seriyi 2-2’ye taşıdılar. Batıda St. Louis, Anaheim gibi takımların da Batı şampiyonluğu için çok iddaalı olduğunu göz önüne alarak, bu konferanstan finali kimin oynayacağını tahmin etmek gerçekten zor ama karşılaşmaları takip etmek çok keyifli olacak.


D-Smart, Tivibu, Digiturk aboneleri Fox Sports üzerinden neredeyse her gece 1, hatta bazı geceler 2 maçın canlı yayınını izleyebiliyorlar, bu sporu sevenler ya da tanışmak isteyenler için tekrarı olmayan zamanlar bunlar, tabi bununla da bitmiyor. Her yıl yapılan Dünya Şampiyonası’na bu yıl Almanya ve Fransa ev sahipliği yapıyor. Milli takımlar düzeyinde Kış olimpiyatlarından sonra, dünyanın zirve turnuvasıyla bu güzel buz hokeyi mevsiminin finalini yapmış olacağız.


Dünya Şampiyonasını yerinde seyretmek ve bu büyük heyecana ortak olmak ise bir hayli maliyetli, Köln’de yapılacak final maçı için stubhub.com.tr üzerinden bugün için alınabilecek biletlerin fiyatları 1000TL’den başlıyor. Umarım son yıllarda olduğu gibi, bu yılda Sports Tv bu güzel organizasyonu bizlere ulaştırır, biz de bu heyecanı bir nebze olsun evlerimizde yaşayabiliriz.


23 NİSAN KUTLU OLSUN …
23 Nisan Yüce Önderimizin armağanı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun. Futbolseverlere daha da çok kutlu olsun, üç derbi maçla bayram gibi bayram geçirecekler. İspanya, Hollanda ve ülkemizin; konumları, şartları ne olursa olsun en büyük karşılaşmaları bu Pazar gününe sıkıştı.


FA Cup’ta da İngiltere Premier Liginin ilk 2 sırasındaki Chelsea ile Tottenham’ın Cumartesi günü 19:15’te karşı karşıya geleceklerini hatırlatalım, yarı finalin diğer maçı Pazar 17’de Arsenal ile Manchester City arasında, bu iki maçı da Tivibu Spor’un şifresiz kanalında canlı izleyebilirsiniz.


İngiltere’de haftasonu oynanan FA Cup maçları, beraberlik halinde tekrar maçının oynanması, Lig Kupası adında ekstra bir kupa daha oynanması, lig fikstürünü de ciddi anlamda etkiliyor. Ligde bitime 5 hafta kala Liverpool 33 maç oynamışken; Chelsea, Tottenham, Manchester City 32, Manchester United ve Arsenal 31 maç oynamış durumda, 1 golün bile sıralamalara etki ettiği bir ortamda, dünyanın en prestijli liginin bu fikstür dengesizliğini, önümüzdeki yıldan itibaren gidermesi gerekiyor.


23 NİSAN BAYRAM EKRANI
17:00 Arsenal – Manchester City  Tivibu Spor
17:45 PSV Eindhoven – Ajax           Tivibu Spor 3
19:00 Fenerbahçe – Galatasaray   beIn Sports 4K
21:45 Real Madrid – Barcelona     beIn Sports 4K

 

Yazarın Tüm Yazıları