Şimşek geç uyandı

Güney derbisinde karşı karşıya gelen iki komşu kent Atakaş Hatayspor ile Adana Demirspor birer puanla sahadan ayrıldı.

Haberin Devamı

Rakibine göre daha iyi bir oyun ortaya koyan ev sahibi Bordo Beyazlılar ligdeki ilk puanını alırken, karşılaşmanın son dakikalarına kadar bir varlık gösteremeyen Mavi Lacivertliler ise uzatma dakikalarında bulduğu golle yenilgiden kurtuldu.
Hatay da kaçırdığı ilk galibiyete üzüldü.

ORTA SAHA PROBLEMLİ

Hatay karşısına orta sahada Belhanda, Onyekuru, Stambouli, Ndiaye gibi yetenekli ayakları ile başlayan Mavi Şimşekler, bu oyunculardan gerekli verimi alamadı.

Zaman zaman driplinglerle topu ileri taşıyan Onyekuru ile Ndiaye rakip savunmayı bir türlü aşamadı. İleri uçta görev yapan Assombalonga, Yusuf Sarı bal yapmayan arı misali sahada yokları oynadılar.

Takımın gol umudu olan Assombalonga acilen kendine gelmeli ve goller atmalı. Kaptanlık pazubandını takan Stambouli de geçen sezon yaşadığı sakatlıktan sonra bir türlü kendine gelemedi ve eski günlerini aratır oldu.

Haberin Devamı

21. dakikada yenen golde defans uyudu golü de filelerde gördü.

KADROYU BOZDU

Ligde oynadığı dört maçtan üç galibiyet bir de yenilgi çıkaran kadro kalitesi ile yıldızları ile iyi bir ekip olan Adana Demirspor, Hatay karşısına değişik bir 11’le çıktı. Teknik Direktör Montella lige çok iyi başlayan ve moralli olan Gökhan İnler’i, Akintola’yı keserek başladı maça. Bu da hem orta sahada hem de sağ kanatta aksamalara yol açtı. Rakip orta sahayı çabuk geçti, tehlike üstüne tehlike yarattı Mavi Lacivert kalede. Defans da gününde değildi ilk yarıda.

İkinci yarıda Montella yanlıştan döndü ve Gökhan İnler’i, Akintola’yı, Berk Yıldız’ı sahaya sürdü. İşte o zaman takımda bir kıpırdanma, gol aranmaya başlandı.

Artem Dzyuba bu takımın golcüsü olur mu onu da zaman gösterecek. Bu futbolcu Hatay karşısında oyuna girdikten sonra hiçbir varlık gösteremedi de.

MÜTHİŞ SON

Maçın uzatma dakikaları da dahil son bölüm müthişti. 85. dakikadan sonra Mavi Lacivertliler uyandı ve top oynamak akıllarına geldi. Bu dakikalarda gerçek Adana Demirspor’u seyrettik. Pres yapan, atak üstüne atak yapan, rakibin çıkmasına izin vermeyen, sürekli golü kovalayan bir takım vardı sahada. Bunun neticesi de puanı getirdi tabi ki. Tam umutlar tükenirken Tayyip Talha şapkadan tavşan çıkardı. İlk golü VAR’dan dönen Tayyip bir gol daha atarak takımına beraberliği getirdi. Hakemin de yapacak bir şeyi yoktu bu golü saymaktan başka. Netice şu bir gerçek ki Adana Demirspor ligde daha önceki maçlardan kötüydü. Ancak şans yanında oldu ve bir puanı kurtardı.

Yazarın Tüm Yazıları