İnancın zaferi

Erdal Fernergiz yazdı...

Haberin Devamı

Adana Demirspor Trabzon’u devirerek muhteşem bir galibiyete imza attı. Son düdüğe kadar kazanmak isteyen galibiyete inanmış Mavi Şimşeklerin bu zaferi ayakta alkışlandı. Büyük sevinç yaşayıp oynadıkları futbolla da galibiyetin tesadüf olmadığını gösteren Mavi Lacivertlilerin hedefi bu sezon bir başka olacak. Trabzon galibiyetiyle ligde dördüncülüğe çıkan Mavi Lacivertliler söylemek için daha çok erken ama zirve yarışına da girmiş oldu.

NEFES KESEN MAÇ

Geçen yılın üzerine koyarak oynayan Yıldızlar Topluluğu Mavi Lacivertliler maç boyunca büyük bir performans ortaya koydu.

Maça hızlı başlayan taraftı Demirspor. Daha ilk dakikada Hakem KARAoğlan penaltıyı vermedi. Mavi Şimşek öylesine istekliydi ki hakem de hızını kesemedi, rakip defansı darmadağın etti, sürekli gol aradı. Teknik direktör Montella karşılaşmaya adeta forvetsiz başladı.  

Haberin Devamı

4-6 taktiğini uygulayan Mavi Lacivertliler Onyekuru, Belhanda, Ndiaye, Stambouli, Yusuf Sarı ve yeni transfer Emre Akbaba ile hem orta sahayı ele geçirdi, hem de gol aradı. Bu güçlü orta saha rakip defansın arkasına iyi sarktı. Baskılı oyun kısa zamanda golü de getirdi. 10. dakikada Rodrigues, Roberto Carlos tarzı vuruşu ile muhteşem, jeneriklik, harika bir füze yolladı filelere. Oyuna iyi başlayan, attığı golle de büyük moral bulan Rodrigues’in sakatlanarak çıkması ise büyük talihsizlikti.

ORGANİZE İŞLER

Adana Demirspor Rakitskyi’nin müdahalede zaman hatası sonucu penaltıdan golü yedi.

İkinci yarıda da üstün olan taraftı Mavi Şimşek. Öyle bir golle öne geçti ki taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.

Kaleci Ertaç’la başlayan, Belhanda’dan Emre Akbaba’ya ondan  Yusuf Sarı’ya Yusuf Sarı’nın Ndiaye’ye  uzattığı top gol oldu ve ekibini yine  öne geçirdi. Olağan
üstü bir organize golüydü. Rakibin skoru eşitlemesi de durdurmadı Mavi Şimşekleri. Uzatmanın son dakikasında Samet’le bir gol daha bulan Adana Demirspor hakettiği galibiyetle, 3 puanla sahadan ayrıldı.

HAKEM ‘KARA’YDI

Bu güzel maçta kötü olan ise hakem ‘Atilla KARAoğlan’dı. Verdiği vermediği, rakibe toleranslı kararları ile hiç iyi yönetmedi maçı. Maçın hemen başında Onyekuru’nun düşürülmesine devam dedi. Belhanda’nın ceza sahasının dışından çektiği şutla fileleri havalandırmasını iptal ederek saçma sapan bir karar veren golü saymamak için acele eden KARAoğlan maçın kötüsüydü. Belhanda’nın attığı golde Abdurrahim Dursun’un topa dokunduğunu görmedi. O güzelim muhteşem golü saymadı. Yine de şanslıydı hakem çünkü Adana Demirspor galip bitirdi maçı.

İYİ TRANSFER

Haberin Devamı

Bu sezon farklı olacak Adana Demirspor derken yapılan yeni transferlerden de bahsetmeden olmaz. Kendine aşırı güvenen bazen hata yapmasına rağmen Ertaç zaman zaman kaleciliği zaman zaman da sanki stopermiş gibi başarılı bir isim. İlk 11’de ilk maçına çıkan Emre Akbaba da bu ekibin sanki uzun yıllardır bir parçasıymış gibi  çok iyi bir performans ortaya koydu. Onyekuru, Ndiaye de klasını konuşturdu. Yusuf Sarı beklentilerden uzaktı. Giydiği formanın hakkını vermek için çok çalışması gerek. Yoksa formayı kaptırır bir daha da giyemez.

MUHTEŞEM ATMOSFER

Yeni Adana stadı tıklım tıklım doluydu, muhteşem bir atmosfer vardı. Yalnız seyirci değildi tribündekiler, 12. Adam gibi görevini yaptı. Taraftar gücünü maç boyunca susmayarak, devamlı tezahüratla gösterdi. Yaklaşık 30 bin Adanalı müthiş destek verdi takımına rakibi de boğdu, hiç susmayıp adeta tribün şovu yaptı. Bence her takıma lazım böyle taraftar. Son golde de taraftarın takımı ateşlemesinin büyük katkısı vardı. Karşılaşma sonrası futbolcuları tribüne çağırıp 3’lü çektiren taraftarlar sahadaki yıldızlara ek maçın yıldızı da oldular.

Yazarın Tüm Yazıları