Galatasaray için bundan daha iyisi olamazdı

Galatasaray, Dünya Kupası arasına büyük moralle girdi.

Haberin Devamı

Tarihte ilk defa aralık ayında yaşayacağımız için sonrasında ligin ve takımların nasıl etkileneceği konusunda hiç kimsenin bir fikri olmadığı 1,5 aylık Dünya Kupası arasına her iki takımın da kazanarak girmek istediklerini tahmin etmek için kâhin olmaya gerek yoktu belki ama bu maçtan bu sonucun çıkacağını tahmin edeceklerin sayısı pek fazla değildi kuşkusuz.

iYi OYUN VE TAKIM iÇi DAYANIŞMA

Ligin üst sıralarını yakından ilgilendiren maçta, bir yanda bu sezon evinde oynadığı maçlarda topladığı 16 puanla ligin Fenerbahçe’den sonra en iyi takımı Başakşehir, diğer yanda deplasman karnesi ligin en iyisi Galatasaray vardı. Alanyaspor maçının ilk 30 dakikasında oynadığı sezonun en iyi futbolunu maçın tamamına yayan, derbi galibiyetinden kazandığı morali, iyi oyun ve daha önemlisi takım içi dayanışmaya tahvil etmiş inanılmaz bir takım vardı sahada.

Haberin Devamı

SEZON BAŞINDAKi HAVA DAĞILDI

Sarı kırmızılılar elde ettikleri 7 farklı skoru ligin alt sıralarındaki bir takıma karşı değil, ligin en iyi futbol oynayan, en iddialı takımlarından birine karşı alırken, bu görkemli galibiyetin Fenerbahçe’nin yenildiği haftada alınması, Kerem’in hat-tricki, İcardi’nin attığı ve attırdıkları, Rashica’nın haftalardır sürdürdüğü iyi oyununu golle süslemesi, maçın sonunda tüm takımın Kerem’i öne çıkarması da sezona başladıkları havanın çoktan dağıldığının göstergesi oldu. Okan Buruk sonunda derin bir nefes alarak ve takımı tam havaya girmişken gelen dünya kupası arasına, yakın arkadaşı Emre Belözoğlu’na da kariyerinin en farklı mağlubiyetini yaşatarak girmiş oldu.

Yazarın Tüm Yazıları