GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

TURHAN MEDİHA TANSEL SOKAK

Suadiye'deki 213 adımlık sokağın ismi birkaç yıl önce değiştirildi. Semtin 90 yıllık tarihi ilkokulunu yenileyip bugünkü haline getiren Turhan ve Mediha Tansel çiftinin anısını yaşatmak için Mektep Sokak isminin yerine onların ismi konuldu. İlköğretim Okulu'nun yanı sıra Pırıltı Anaokulu sokağın baş tarafında açılmış. Okul dolayısıyla bir kırtasiyeci ve bir de bisiklet tamircisi yer alıyor.

KEMER GİTTİ, FINDIK GELDİ

Mehmet Varlı 25 yaşında, 1990 yılında İstanbul'a gelmiş. Ailesini Konya'da bırakarak deri kemer atölyesinde çalışmaya başlamış. Ancak deri sektörünün zorda kalması onu da işinden etmiş. Bir ay kadar önce fındık satmaya başlamış. Bayrampaşa halinden aldığı fındığı seyyar arabasına yükleyerek Karaköy-Ortaköy istikámetinde dolaşıyor. Öğleden sonra işe çıkıyor, gece yarısına dek satış yapıyor. Geç saatte Fatih'teki evine dönüp karısına kavuşuyor.

İSKENDERPAŞA HALK PAZARI

Fatih İskenderpaşa'daki daimi halk pazarında 130'a yakın dükkán bulunuyor. Yaklaşık 12 yıl önce kurulan Vatan Caddesi üzerindeki pazarda turşucu, yufkacı, kasap, züccaciyeci, anahtarcı, saatçi, emlakçı, peynirci, manav dip dibe sıralanmışlar. Semt halkının yoğun ilgi gösterdiği pazar bir süredir Fatih Belediyesi’yle ihtilaflı durumda. Pazarcılar 10 yıl önce kurdukları dernek vasıtasıyla haklarını arıyorlar.

False