GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

HALDUN TANER SOKAĞI

Caddebostan'daki 274 adımlık sokak adını 13 yıl önce kaybettiğimiz ünlü edebiyatçıdan alıyor. Bağdat Caddesi'ne paralal uzanan sokak Plaj Yolu ve İskele Sokağı birbirine bağlıyor. Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi de bu sokakta yer alıyor. Merkezdeki konferanslar, sergiler ve konserler yüzünden sokağın trafiği de artmış. Plaj Yolu tarafında okul mezuniyet törenleri için kıyafet diken bir terzi ve adı ‘cafe’ye dönüşmüş bir de kıraathane var.

ZORAKİ GÖREV

Gürsel İzkurt bir yılı aşkın bir süre Mark&Spencer mağazasının Dudullu'daki dağıtım merkezinde çalışmış. Ancak, mağazanın iki ay önce yaşadığı kriz ve kapanma tehlikesi bu işe geçici olarak ara vermesine yol açmış. Yine de boşta değil. 28 yaşındaki İzkurt Şaşkınbakkal'daki sinemanın güvenlik görevlilerinden biri olarak çalışıyor. Diğer arkadaşlarıyla dönüşümlü olarak sinema müşterilerinin çantalarını arıyor. Şu ana kadar sakıncalı bir durum olmamış. Ama çok sayıda ruhsatlı silah sahibine rastlamış.

ALTIYOL PASAJI

Kadıköy'de Altıyol Meydanı'na yakın pasaj iki katlı. Hem alt hem de üst katta kuyumcular ve kuyum tamircileri dikkat çekiyor. Bir tanesi şemsiye tamiri de yapıyor. Taksitle bebek satan bir oyuncakçı ise üst kattaki en ilginç dükkan. Bu oyuncakçı da bebekler ağırlıkta ve de taksitle alışveriş olanağı da var. Birkaç düğmecinin yanı sıra iki de terzi bulunuyor. Pasajın tam girişine otomatik bir şeker makinası yerleştirilmiş. Bu yüzden çocukların yolu pasajdan geçiyor.

False