GeriSeyahat Yurt dışındaki en güzel kış festivalleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yurt dışındaki en güzel kış festivalleri

Yurt dışındaki en güzel kış festivalleri

Havada uçuşan rengârenk boyalar, birbirinden ilginç maskeler, gelin gibi giydirilmiş filler... En önemlisi ise mutluluklarını ve dileklerini paylaşmak isteyen insanlar... Her ülkenin gelenekleri farklı, sevinme ve üzülme ritüelleri de. Dolayısıyla dünyanın dört bir yanında birbirinden ilginç festivallerin varlığına şaşkınlıkla tanık olabilirsiniz. Tam da kış dönemini yaşadığımız şu günlerde işte size en güzel 10 festival…

Buzdan sanat
SAPPORO KAR FESTİVALİ – JAPONYA / 6-12 Şubat 2017

Dünyanın en önemli kış sporları merkezlerinden biri olan Japonya’nın Sapporo kenti, aynı zamanda dünyanın en önemli festivallerinden birine de ev sahipliği yapıyor. 1950’lerden beri gerçekleştirilen festivalde yapılan buzdan sanat eserleri yaklaşık 2 milyon kişiyi de şehre çekiyor. Kar heykelleri yarışması ve ışık şölenleri festivali daha da doyumsuz hale getiriyor. 

Yurt dışındaki en güzel kış festivalleri

Maskeler ve eğlence
VENEDİK KARNAVALI –  İTALYA / 11-28 Şubat 2017

Her kış Venedik, özenle dizayn edilmiş maskelerle donatılıyor. Venedik’in kanallar ve gondollarla çevrili, dar ve eşsiz sokakları, 1162’de başlayan, 1797’den beri de sürekli hale gelen Venedik Karnavalı’na sahne oluyor. San Marco Meydanı’nda danslar eşliğinde başlayan festival, yaklaşık 3 milyon kişiyi ağırlıyor. Bu sene, suda başlayacak karnaval içinde ‘En İyi Maske Yarışması’, sokak şovları, ‘Harikalar Galerisi’ gibi etkinlikleri de barındırıyor. 

Yurt dışındaki en güzel kış festivalleri

Elektronik müzik
BANSKO UFUK FESTİVALİ – BULGARİSTAN /  11-16 Mart

Bulgaristan’ın en önemli kayak bölgesi olan Bansko’nun ev sahipliği yaptığı ‘Ufuk Festivali’  altı gün, altı gece boyunca festival tutkunlarına çılgın bir eğlence sunuyor. Karlı dağlara eşlik eden elektronik müzik, katılımcılara eşsiz bir deneyim sunuyor. 75 kilometre uzunluğundaki dünya çapındaki pistler, elektronik müziğin en ünlü isimleriyle buluşuyor ve otuzun üstünde parti, festival severlerle buluşuyor. 

Yurt dışındaki en güzel kış festivalleri

Süslenen filler
FİL FESTİVALİ – HİNDİSTAN / 13 Mart 2017

Yaşayan tüm canlılara saygının en önemli değer olduğu Hindistan’da, dünyanın en ilginç festivallerinden biri de hayata geçiriliyor. Jaipur kentinden her yıl düzenlenen Fil Festivali’nde başrol,  Hindistan kültürü için çok önemli bir figür olan fillerde. Süslenmiş filler, develer, atlar ve insanların geçiş seremonisiyle başlayan şölende, en iyi giydirilmiş filin sahibi de ödüllendiriliyor. Ayrıca festivalde Fil Yarışı ve Fil Polosu da özel etkinlikler olarak yer alıyor. 

Yurt dışındaki en güzel kış festivalleri

Uçuşan boyalar
RENKLERİN FESTİVALİ - HİNDİSTAN / 13 Mart 2017

Baharın geldiğini doğanın tarifsiz renklerinden anlıyorsanız bu festival tam size göre. Zira Hintliler, baharın gelişini, bahara yakışan bir coşku ve renk cümbüşü oluşturan ‘Holi Festivali’ nam-ı diğer ‘Renklerin Festivali’ ile kutluyorlar. Festival süresince sokaklar, bembeyaz kıyafetler giyen ve birbirlerine rengârenk toz ve sıvı boyalar fırlatan insanlarla dolup taşıyor. Boyaların havada uçuşu Hint inancına göre  ‘doğanın uyanışını’ simgeliyor. Festival boyunca yıkanmak yasak. Çünkü rengarenk halde normal hayata dönmenin şans getirdiğine inanılıyor.

Yurt dışındaki en güzel kış festivalleri

UNESCO’da
VALENCİA ATEŞ FESTİVALİ – İSPANYA / 15-19 Mart 2017

Festivaller ülkesi İspanya’da bu kez sahne havai fişeklerin ve oyuncakların. Kocaman oyuncaklar, kuklalar, dev kostümlü insanlar, siyasilerin ve film yıldızlarının figürleri, matadorlar… Beş gün boyunca büyük ateşler ve havai fişekler eşliğinde eşsiz bir festival.  Ayuntamiento Meydanı’ndaki şölen aslında 1 Mart’ta başlıyor. Ama zirve son 5 günde yaşanıyor. 2016 yılında UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne de dâhil olan festival, gelenlere sürpriz yarışlar da sunuyor.

Yurt dışındaki en güzel kış festivalleri

Donan gölün üzerinde
SARANAC GÖLÜ KIŞ FESTİVALİ – ABD / 3-12 Şubat 2017

Herkese uygun bir festival mi arıyorsunuz? İşte o zaman doğru yer New York olmalı. Dünyanın cazibe merkezi, çok uzun yıllardır festivallerin de en güzellerine ev sahipliği ediyor. Bunlardan belki de en önemlisi Saranac Gölü Kış Festivali. Donmuş bir gölün üstünde spor aktivitelerinden, çocuk paradilerine, kadınların tava fırlatma yarışından havai fişek gösterilerine kadar çok geniş bir yelpaze bu festivalde sizi bekliyor. 1897’den bu yana gerçekleştiren bu şölen kaçmaz. 

Yurt dışındaki en güzel kış festivalleri

Atlı kızaktan yüzmeye
DARTMOUTH KIŞ KARNAVALI – İNGİLTERE / 9-12 Şubat 2017

Öğrencilerden daha iyi festivali kim yapabilir ki? 1910 yılından beri İngiltere’nin Dartmouth kentinde gerçekleştirilen karnaval, adının hakkını fazlasıyla veriyor. Atlı kızak yarışlarından, kar üstünde çıplak koşmaya, canlı müzik performanslarından buz gibi sulardaki yüzme yarışlarına kadar her türlü eğlenceyi bu karnavalda bulabilirsiniz. Tabii ki bir zorunluluk da var. Yarışlara katılmak için ilginç kıyafetler giymek zorundasınız. 

145 ton meyve
LİMON FESTİVALİ– FRANSA / 11 ŞUBAT – 1 MART 2017

Fransa Rivierası’nın eşsiz güzelliklerini limonla birleştirmek aklınızdan geçti mi? Limon konseptli sanat eserleri, eğlenceli gösteriler, her yıl ortalama 250 bin ziyaretçiyi peşine takıyor. Tahmini olarak 300 kişilik bir profesyonel ekibin organizasyonunu üstlendiği festivalde yaklaşık 145 ton meyve kullanılıyor. Altın Meyve Geçişi festivalin zirve yaptığı an oluyor. Gece Geçit Töreni ise ziyaretçilere eşsiz fotoğraflar çekme şansı sunuyor.

Yurt dışındaki en güzel kış festivalleri

600’den fazla konser
KIŞ CAZ FESTİVALİ– DANİMARKA / 3-26 ŞUBAT 2017

Vinterjazz nam-ı diğer Kış Caz Festivali, Kopenhag’da 17 gün boyunca keyfine doyum olmayan bir şölen sunuyor. Hem Danimarka’dan hem de dünyanın dört bir yanından gelen müzisyenler, yaklaşık 125 mekânda 600’den fazla konserin de fitilini ateşliyor. Caz severlerin akın ettiği konserler zincirinde her tür caz tutkunu için yer var.

Yurt dışındaki en güzel kış festivalleri


False