GeriSeyahat Yunanistan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yunanistan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

Yunanistan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? En Hızlı Ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir?

İster turizm ister yerleşim için olsun birinin Yunanistan'a girebilmesi için vizeye ihtiyacı olacaktır. Yunanistan vizesi, sahibinin Yunanistan'a girmesini ve belirli bir süre burada kalmasını sağlayan bir izindir. Vize ayrıca yabancının yapabileceği faaliyetleri ve aile üyelerini yanlarında getirip getiremeyeceğini de tanımlar. Yunanistan’dan vizesi ne kadar sürede alınır ayrıntıları ile derledik.

Yunanistan Vizesi almak için öncelikle başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru süreci, çeşitli prosedürleri, toplanması gereken belgeleri ve ödenmesi gereken bazı ücretleri içerir. 

 Yunanistan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? 

 Yunanistan Schengen Vizesi, Yunanistan'a giriş ve altı ay içinde en fazla 90 gün burada kalma iznidir. En yaygın Yunanistan Schengen Vize türleri; 

Yunanistan Turist Vizesi, Yunanistan’ı tatil, gezi ve diğer turistik amaçlarla ziyaret etmek için, 

Yunanistan Ziyaretçi Vizesi, Yunanistan’da yaşayan arkadaş veya aile üyelerini ziyaret etmek için, 

Yunanistan Ticari Vizesi, işle ilgili faaliyetlerde bulunmak için, 

Yunanistan Tıbbi Vizesi, Yunanistan’da tıbbi tedavi alabilmek için, 

Yunanistan Kısa Süreli Eğitim Vizesi, altı aylık dönemlerde üç aya kadar süren kurslara katılmak için,

 Yunanistan Kültür Vizesi, Yunanistan’da kültürel veya spor etkinliklerine veya film çekimlerine katılmak içindir.

 Uyruğunuz, kalış süreniz ve seyahatinizin amacı, Yunanistan'a vizeye ihtiyacınız olup olmadığını belirleyen üç ana faktördür. Öte yandan, vatandaşları Schengen vizesine ihtiyaç duymayan 62 ülkeden birinin vatandaşıysanız, kısa süreli konaklamalar için Yunanistan'a vizesiz seyahat edebileceksiniz. 

 Başvurabileceğiniz en erken tarih, Yunanistan'a yapacağınız seyahatten üç ay öncedir. Özellikle uzun süreli bir vize başvurusunda bulunuyorsanız, en az beş hafta önce başvuru yapmanız gerekmektedir. Yunanistan vizesi için tamamlanmış başvurunuzu, ikamet ettiğiniz ülkedeki Yunanistan temsilciliğine sunmalısınız. 

Yunanistan Büyükelçiliği veya Konsolosluğu, 

Yunanistan'ı temsil eden başka bir Schengen ülkesinin Büyükelçiliği veya Konsolosluğu, 

Yunanistan adına başvuruları kabul eden bir üçüncü taraf Vize Hizmet Merkezidir. 

Ne zaman başvurmanız gerektiğini ve başvurunuzu hangi Yunan misyonuna yapacağınızı belirledikten sonra, şimdi Yunanistan vizesi için başvuru sürecinize başlayabilirsiniz. Yunanistan Schengen vize başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Bu randevuyu, başvuru formunu doldurduğunuz web sitesinde online olarak yapabileceksiniz. Başvurunuzu tamamladıktan sonra vize randevu tarihinizi alacaksınız.

  Yunanistan Vizesi başvurunuzun en önemli kısmı Yunanistan vizesi için destekleyici belgeleri içeren başvuru dosyasıdır. Belirtilen kriterlere göre istenen belgelerin her birini toplamanız gerekmektedir. Randevu tarihinizde vize görüşmesine katılın. Mülakat, sizinle vize memuru arasında, Yunanistan'a yapmayı planladığınız seyahatle ilgili soruların sorulacağı bir görüşmedir. Her soruyu doğru ve dürüstçe cevaplayın. 

 Yunanistan vizesi başvurunuzun bir parçası olarak, belirli bir ücret ödemeniz gerekecektir. Ücret, başvurunuzun işlenmesine ilişkin harcamaları karşılamak için gereklidir. Büyükelçiliğe bağlı olarak, bu ücreti çevrimiçi olarak, bankada veya elçilikte nakit olarak ödemeniz gerekebilir. Tüm bu adımları tamamladıktan sonra vize başvurunuzun işleme koyulmasını beklemeniz gerekmektedir. Bu süre kişinin başvuru nedenine ve daha pek çok sebebe göre değişebilir. Size haber verilir verilmez, elçiliğe gitmeli ve vizenizi almalısınız.

  Yunanistan Vizesi En Hızlı ve Erken Kaç Günde Vize Alınabilir? 

 En hızlı vize alma yöntemi Ulusal Vizelerdir. Yunanistan Ulusal Vizesi çalışıyor olmak, öğrenci olmak ya da aile birleşimi ile verilmektedir. Diğer yandan Yunanistan'a vizesiz 3 ay boyunca giriş yapabilirsiniz. Ancak bunun için; 

Avrupa Birliği Üye Ülkeleri, 

İzlanda, 

Lihtenştayn, 

Norveç, 

İsviçre gibi ülkelerin vatandaşı olmanız gerekmektedir. Bunların haricinde en erken vize 3 ay içerisinde verilmektedir. 

 

False