GeriSeyahat Yeni yılı yurtdışına karşılayın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yeni yılı yurtdışına karşılayın

Yeni yılı yurtdışına karşılayın

Yılbaşı tatili hafta sonuyla birleşince 4 güne çıktı. 2013’ü yurtdışında karşılamak istiyorsanız ancak nereye gideceğinize henüz karar vermediyseniz sizin için derlediğimiz en yakın alternatiflere bir göz atın.

İspanya’nın gözbebeği (Barcelona)  

İspanya’nın gözbebeği Barcelona’ya 5 saatlik bir yolculuğun ardından kolayca ulaşacaksınız. İspanya’nın kuzeydoğusundaki Katalan başkenti tarihi alan ve klasik turist aktiviteleri açısından çok zengin; yüzlerce yıllık Boqueria pazarı, Picasso ve Miro’nun eserleri, Gaudi’nin Parc Güell’de yer alan masalsı evleri... Ayrıca tapas barları ve mahallelerdeki gece hayatını da keşfedin.

Noel marketlerine  mutlaka uğrayın (Berlin)   

Yılbaşını Berlin’de geçirmeyi planlayanları büyük bir coşku bekliyor. Şehir yılbaşına bir ay kala ışıklandırılıyor, sokaklara Noel marketleri kuruluyor. Kırmızı, yeşil ve beyaz renklere bürünen şehirde, özel yapım biraları tadabilir, yöresel yemeklerden deneyebilirsiniz.

2 kilometrelik pazar alanı (Brüksel)

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yağmurlu havasıyla romantikler için iyi bir tercih olabilir. Grand’Place ile Ste-Catherine arasındaki 2 kilometrelik alandaki sokaklarda kurulan yılbaşı pazarından sevdikleriniz için el yapımı hediyeler alabilirsiniz.

Romantik bir tatil için (Budapeşte)     

Dünyanın en romantik şehirleri arasında gösterilen Budapeşte, yılbaşı tatili için gözde rotalardan. Yılbaşı pazarları, şehrin ortasında geçen Tuna Nehri, meşhur yemekleriyle şehir, misafirlerine unutulmaz bir yılbaşı tatili vadediyor.

Işıl ışıl bir şehir (Kopenhag)

Danimarka’nın başkenti Kopenhag, kar manzaralarıyla, alışveriş seçenekleriyle, geçmişin izlerini taşıyan kaleleriyle turistlere cazip seçenekler sunuyor. Kopenhag’in ünlü meydanı Tivoli her yıl ışıl ışıl dekorlarla süsleniyor. Başkentin merkezindeki bu alan her yıl bir milyona yakın ziyaretçi ağırlıyor. Langelinie limanında bulunan ve Kopenhag’ın sembolü haline gelen “Küçük Denizkızı” heykelini de mutlaka görün.
 
Tarihte yolculuk (Prag) 

 Son yıllarda gözde tatil yerlerinin başında gelen Çek Cumhuriyeti başkenti Prag, yılbaşı tatili için de en çok tercih edilen şehirler arasında yer alıyor. Kentteki tarihi yapılar konuklarını geçmişte yolculuğa çıkarıyor. Cumhuriyet Sarayı, Avrupa’nın en eski katedrallerinden St. Vitüs Katedrali, Charles Köprüsü bunlardan bazıları. Yılbaşı pazarları için yönünüzü eski şehrin meydanına ve Wenceslas Meydanı’na çevirin. Burada ziyaretçiler hediyelikler ve dekorasyon ürünleri yerine kendilerini birbirinden Pazar yeri tarihi bir alanda olduğu için, özellikle akşam saati yemeğin, alışverişin ve mimari eserlerin harika ışıklandırmalarının tadını bir arada çıkarabiliyorsunuz.

Sanat kokan şehir (Viyana)

Müzeleri, sarayları, tiyatro, opera, konser salonuyla sanat kokan Avusturya’nın başkenti Viyana, yılbaşında da ziyaretçilerini bekliyor. Şehirde kasım ortasından itibaren yılbaşı pazarları kuruluyor. Yerel sıcak şarapların servis edildiği Punsch ve Glühwein’deki pazarlarda kestane ve baharatlı yılbaşı kurabiyelerinin tadına bakabilirsiniz.

Muhteşem havai  fişek gösterisi (Milano)

Moda ve alışveriş deyince ilk alan gelen şehirlerden olan Milano, yılbaşı tatili için de iyi bir alternatif. Yeni yıla Milano’nun ünlü meydanı Piazza Duomo’da girebilir, havai fişek gösterisini izleyebilirsiniz.                

False