GeriSeyahat Türkiye’de yılbaşını kutlamak için en iyi 7 yer
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye’de yılbaşını kutlamak için en iyi 7 yer

Türkiye’de yılbaşını kutlamak için en iyi 7 yer

Evde tombala oynamaktan sıkılıp bu sene bir değişiklik yapıp yeni yıla başka bir şehirde girmeyi düşünenler bu haber tam da size göre. İşte size Türkiye’de yeni yıla eğlenceli bir başlangıç yapmanın 7 adresi…

1- Nişantaşı, İstanbul

İstanbul’un en gözde semtlerinden Nişantaşı, her sene yeni yıldan birkaç hafta önce farklı bir konseptle süsleniyor ve ışıl ışıl aydınlatılıyor. Bu aydınlatmaların semte yönelttiği ilgi, ünlü DJ’ler ve sanatçıların katıldığı, havai fişek gösterilerinin yapıldığı yılbaşı partisiyle zirve yapıyor ve semtin caddelerinde neredeyse adım atacak yer bulunmuyor.

Türkiye’de yılbaşını kutlamak için en iyi 7 yer

Olur da sokak partisi sizi kesmezse, rotanızı Nişantaşı Bakkalına çevirebilirsiniz. Zira her an burada düzenlenen alternatif ve renkli bir partiye tanık olabilirsiniz.

2-Uludağ, Bursa 

Türkiye’nin en popüler kayak merkezi Uludağ, tabi ki yılbaşlarında da bu popülerliğini devam ettiriyor. Kayak pistlerinin yanı sıra, eğlencesi ve gece hayatıyla da büyük ilki gören Uludağ’da hem kayak veya snowboard yapabilir hem de Beceren Teras, Grand Yazıcı Arena ve Le Chalet Yazıcı Cafe gibi birbirinden ünlü sanatçıların sahne aldığı mekanlarda doyasıya dans ederek girebilirsiniz!

 

3-Alaçatı, İzmir

Alaçatı deyince akla ilk olarak deniz, kum ve güneş tatili gelse de Ege’nin bu kendine has mimariye sahip beldesi, son birkaç yıldır yılbaşında düzenlenen sokak partisiyle de büyük ilgi görüyor.

Türkiye’de yılbaşını kutlamak için en iyi 7 yer

Alaçatı’nın dar sokaklarında ateşlerin yakıldığı, hep bir ağızdan şarkıların söylendiği bu eğlenceye sadece İzmir’den değil Türkiye’nin dört bir yanından katılım oluyor. Ayrıca kış sezonu boyunca kapalı olan birçok Alaçatı mekanı, yılbaşına özel olarak tekrar kapılarını açıp yemekli eğlenceler düzenliyor.

4-Eskişehir

Yılbaşı kutlamaları denilince ilk akla gelen şehirlerden biri olmasa da üniversite şehri Eskişehir, kesinlikle Türkiye’de yılbaşının en eğlenceli geçtiği şehirlerden. Şehirdeki binlerce öğrenci gibi barlar sokağındaki mekanlardan birine akın edebilir ya da 222 Park’taki veya Rixos Hotel gibi mekanlarda canlı müzik eşliğinde yapılan, hatta oryantal şovların düzenlendiği yılbaşı yemeklerine katılabilirsiniz.

Türkiye’de yılbaşını kutlamak için en iyi 7 yer



5-Antalya

Hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi Antalya’da yer alan birçok otel, yılbaşında gerek ünlü sanatçıların, gerekse özel şov gruplarının sahne aldığı programlarıyla dikkat çekiyor.

Türkiye’de yılbaşını kutlamak için en iyi 7 yer

Eğer yeni yıla, sokakları yılbaşından önce de aydınlatılmaya başlayan Antalya’da girmek istiyorsanız, rezervasyonunuzu şimdiden yaptırmanızı tavsiye ederiz!

6-Kartalkaya, Bolu

Yılbaşını dağda kutlamak isteyenler için bir diğer seçenek de Bolu’nun ünlü kayak merkezi Kartalkaya.

Ankara ve İstanbul’un tam ortasında yer almasından dolayı her iki kentin sakinlerinden de büyük ilgi gören Kartalkaya’da yılbaşını açık havada yakılan varillerin yanında sıcak şarap ve sucuk ekmek eşliğinde dans edip şarkılar söyleyerek geçirebilirsiniz!

7-Ankara

Başkent Ankara’da yılbaşını sokakta kutlamak isteyenlerin ilk adresi kentin en merkezi noktası olan Kızılay olsa da, Ankaralılar yemekli eğlencelere de büyük ilgi gösteriyor. Kentteki beş yıldızlı otelin yanı sıra birçok mekan, limitsiz içki servisi de yapılan fasıl programları düzenliyor.

Türkiye’de yılbaşını kutlamak için en iyi 7 yer


Kaynak: skyscanner
Fotoğraflar: Gezimanya, premier-tour, donanimhaber, hthayat, antalya-city-blog, avmdergi.



Tüm dünyayı gezen adamdan harika film

False