GeriSeyahat Sultan koyu nerede, nereye bağlı? Sultan koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sultan koyu nerede, nereye bağlı? Sultan koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Sultan koyu nerede, nereye bağlı? Sultan koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Türkiye'de bulunan koylar insanların tatil yapmak için seçtikleri alanlardan biri olarak belirtilmektedir. Koyların temiz ve berrak suları buralara gelenleri kendine hayran bırakacak güzellikte olmaktadır. Çoğu koy korunaklı bir yapıda olurken bazılarında ise sörf yapmak için gerekli olan rüzgar ve dalgalar bulunmaktadır. Sultan koyu da bu bağlamda ele alınması gereken sakin bir koy olmaktadır. Peki, Sultan koyu nerede? Nereye bağlı? Sultan koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır tüm detayları ile derledik.

Sultan Koyu Mersin ilinde yer alan oldukça temiz, bakımlı bir koy olmaktadır. Koya gelenlerin eğlenceli vakitler geçirdiği ve buradan memnun ayrıldığı ifade edilmektedir.

 Sultan Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Sultan koyu Mersin ilinin Erdemli ilçesine bağlı Ayaş beldesinde yer alan çok büyük sayılmayan temiz bir koy olarak ifade edilmektedir. Küçük bir kumsala sahip olan koyun altın sarısı renginde kumları bulunmaktadır. Akdeniz bölgesinin en temiz koylarından olan Sultan koyunun suları aniden derinleşmemektedir. Bu nedenle de oldukça güvenilir olmaktadır. Koy yakınında konaklamak için uygun olan oteller ve pansiyonlar bulunmaktadır. Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği bu koy ana yola uzak olması nedeniyle de tercih edilmektedir. Geniş bir alana sahip olmayan bu koyun yakınında bulunan yerlerde kamp yapmak mümkün olmaktadır.

 Sultan Koyu Nerede?

 Sultan koyu Mersin il sınırları içinde kalmaktadır. Mersin'in en güzel ilçelerinden olan Erdemli ilçesinde yer alan bir koy olarak ifade edilmektedir. Sultan koyu Silifke Mersin yolu üzerinde yer alan bir kumsal olmaktadır.

 Sultan Koyu Ücretli mi?

 Sultan koyuna giriş için herhangi bir ücret alınmamaktadır. Bu koyda şezlong ve şemsiye hizmetlerinden yararlanmak için belli miktarda bir ücret ödenmesi gerekmektedir.

 Sultan Koyuna Nasıl Gidilir?

 Sultan koyuna gitmenin pek çok yolu bulunmaktadır. Bu koya gitmek için önce Mersin ilinin Erdemli ilçesinde bulunmak gerekmektedir. Buradan Ayaş'a giden servislerle Sultan koyuna gitmek mümkün olmaktadır. Özel araçla yoldaki levhaları takip ederek Sultan Koyunu bulmak oldukça kolay olmaktadır.

 Sultan Koyunda Neler Yapılır?

 Sultan koyu temiz ve güvenilir bir ortamda denize girmek isteyenlerin tercih ettiği bir alan olmaktadır. Bu koyda bulunan işletmeler ve konaklama mekanları sayesinde keyifli bir tatil geçirmek mümkün olmaktadır. Derin olmayan suyu ve ince kumlu kumsalı ile gelenler tarafından oldukça beğenilen bir yer olmaktadır. Bu koya ulaşım oldukça kolay olmaktadır. Koy denize girip güneşlenmek isteyenler için iyi bir tercih olmaktadır. Bu koyda balık tutmak da mümkün olmaktadır.

 Sultan Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Sultan koyunda kamp yapmak ağaçlı alanlarda mümkün olmaktadır. Bunun dışında kumsalı çok geniş olmadığı için kumsal alanda kamp yapmak uygun olmamaktadır. Kampta ateş yakmak da yasak olmaktadır. Etrafta yer alan mekanlar kamp yapmaya gelenler için malzeme temin etmelerini sağlamaktadır.

 

False