GeriSeyahat Soğuksu Koyu nerede, nereye bağlı? Soğuksu koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Soğuksu Koyu nerede, nereye bağlı? Soğuksu koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Soğuksu Koyu nerede, nereye bağlı? Soğuksu koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Soğuksu koyu, sıklıkla araştırılan koylardan biridir. Özellikle kullanım alanı açısından da önem taşıyan koylar arasındadır. Bu bakımdan Soğuksu koyu nerede öğrenebilir ve nasıl gidildiği hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Soğuksu koyu nerede? Nereye bağlı? Soğuksu koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Soğuksu Koyu Muğla Fethiye ilçesinde bulunan bir koydur. Soğuksu Koyu ülkemizin güneybatı ucunda yer alan bir tatil beldesidir.

 Soğuksu Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Soğuksu Koyu Muğla'nın Fethiye ilçesinde yer alan bir koydur. Türkiye'nin güneybatı bölgesinde olan koy tekne turları ile gidilen bir yerdir. Yerleşim yerine uzak olduğundan ve araç ile ulaşımın olmamasından bu koy korunmuştur ve güzelliğini kaybetmemiştir. Kayaköy'den doğal kaynak sularının akması nedeniyle koydaki su bölge suyundan 10 derece daha soğuktur. Bu nedenle adı Soğuksu Koyu olarak kalmıştır.

 Soğuksu Koyu Nerede?

 Soğuksu Koyu Muğla Fethiye sınırları içinde yer alan bir koydur. Suyunun soğuk olması nedeniyle özellikle yaz aylarında sık sık Soğuksu koyu tercih edilmektedir. Koya yalnızca tekne turları ile ulaşım sağlandığından mutlaka Ölüdeniz tekne turlarıyla ziyaret etmek gerekir. Özel araçla ya da toplu taşıma ile Soğuksu Koyuna gitmek mümkün değildir. Aynı zamanda Soğuksu Koyunun suyu bölgedeki suya göre daha soğuk olduğundan Soğuksu Koyu adı verilmiştir.

 Soğuksu Koyu Ücretli Mi?

 Soğuksu Koyuna gelmek isteyen kişilerden herhangi bir ücret alınmamaktadır. Yalnızca tekne turu ile gelecek olan kişilerden tekne turunun ücreti alınır. Koyda herhangi bir tesis ya da dinlenme alanı olmadığından burada yalnızca çadır kurarak konaklama imkanı vardır. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzaklaşarak kafa dinlemek isteyen kişiler Soğuksu Koynu tercih etmektedir. Kayaköy'den akan doğal kaynak suları da bu koya aktığından su yer yer soğuk ve sıcaktır. Bu nedenle adı Soğuksu Koyu olarak kalmıştır.

 Soğuksu Koyuna Nasıl Gidilir?

 Soğuksu koyuna Ölüdeniz tekne turları ile gitmek mümkündür. Kayaköy'e tırmanarak orman yolundan yapılacak bir iniş ile 30 dakika içerisinde Soğuksu koyuna ulaşmak mümkündür.

 Soğuksu Koyunda Neler Yapılır?

 Soğuksu kampında denize girmek, kamp yapmak ya da doğa yürüyüşüne çıkmak mümkündür. Yeşil ve mavinin buluştuğu doğallığı bozulmamış koylardan biri olması sebebiyle sık sık tatil severler tarafından tercih edilmektedir. Ölüdeniz tekne turları ile Soğuksu Kampına gelmek ve burada çadır kurarak kamp yapmak mümkündür. Özel araçlar ile ulaşım mümkün olmadığından bölgeye yalnızca tekne turu ile gelinmektedir.

 

 Soğuksu Koyunda Kamp Yapılır mı?

 

 Soğuksu Koyu çok güzel bir kamp alanıdır. Hem denize girmek hem de kamp yapmak isteyenlerin bölgede en fazla tercih ettikleri yerlerden biridir. Kamp için gelen kişilerin eşyalarını ve malzemelerini de yanlarında getirmeleri önerilmektedir. En yakın alışveriş yapılacak yer için 30 dakika yürümek gerektiğinden gerekli malzemeleri gelirken getirmek önerilir.

 

False