GeriSeyahat Seyahat tutkunu annelere...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Seyahat tutkunu annelere...

Seyahat tutkunu annelere...

Önümüzdeki pazar, 8 Mayıs, Anneler Günü… Eğer anneniz sizinle tatil yapmayı seviyorsa ona verebileceğiniz en güzel hediye, yepyeni bir rota olabilir. Jürimiz farklı zevk ve beklentideki anneler için seyahatler planladı… Gurme anneler lezzetin peşinde Kopenhag’a doğru yolculuğa çıkıyor, yorgunluğunu şifalı termal sularda atmak isteyenlerse Afyon’a…

Saffet Emre Tonguç, Hürriyet Seyahat yazarı
Denizin hazinelerini armağan edin!
ŞARM EL-ŞEYH, MISIR

Sualtı dünyasını keşfetmeyi ve denizi seviyorsa bir anneyi götürecek en güzel adreslerden biri Şarm el-Şeyh. 200 mercan ve binin üzerinde balık çeşidine ev sahipliği yapan Ras Muhammed Milli Parkı, Avustralya’daki büyük mercan kayalıklarından sonra dalış için en güzel yer kabul ediliyor. Bölgede şnorkelle veya tüplü dalış yapabilir, tabanı cam teknelerde sualtı zenginliklerini keşfedebilirsiniz. 850 metrelik iskelesiyle otelden ayrılmadan dalış deneyimi sunan Rixos Premium Seagate ve sadece yetişkinlerin kalabildiği Rixos Sharm El- Sheikh ise ev rahatlığında konforun adresleri. Otellerde uluslararası lezzetlerin yanı sıra tamamen Türk şeflerin hazırladığı menülerin sunulduğu restoranlar da var.

Seyahat tutkunu annelere...

Burcu Gürtürk Kadak, Hürriyet Seyahat gezgini
Şifalı sularda rahatlasın
AFYON

Annenizle birlikte ruhunuzu ve bedeninizi yaz mevsimine hazırlayacağınız keyifli bir termal tatil molası vermek, hem muhteşem güzellikteki Frig Vadisi’ni keşfetmek hem de vadide geçen yıl başlayan balon turlarına katılmak gibi heyecanlı aktivitelere de kapı açıyor. Özellikle SPA ve termal tatili seven annelerin memnun ayrılacağı bir destinasyon olan Afyon’u ben de annemle birlikte ziyaret etmiştim. Konaklama için Dünyanın En Lüks Termal Oteli ödülüne sahip olan NG Afyon’u tercih ettik ve sıcak havuzlarının, Türk hamamının, sauna ve buhar odalarıyla masaj terapilerinin keyfini çıkardık. Tatilden pamuk gibi ayrılma garantili...
Seyahat tutkunu annelere...

Melih Uslu, seyahat yazarı
O bir kitap kurdu mu?
PARİS, FRANSA

Anneniz bir edebiyatseverse dünyaca ünlü yazarların ve şairlerin izini süreceği Paris seyahatinde çok mutlu olacaktır. Bir dönem Fransız entelektüellerinin meskeni St. Germain des Pirés, J. P. Sartre ve Simon de Beauvoir ile özdeşleşen efsanevi Café de Flore’un yanı sıra Arthur Rimbaud, A. Gide ve E. Hemingway gibi yazarların müdavimi olduğu Les Deux Magots gibi kafeleri, antikacı dükkânları ve yayınevleriyle görülmeye değer. Çevresi şık kraliyet binalarıyla çevrili Place des Vosges Meydanı’ysa kitapseverleri buluşturuyor. V. Hugo, ‘Sefiller’ kitabıını meydanı çevreleyen evlerden birinde kaleme almış. Hugo’nun 16 yılını geçirdiği ev, bugün bir müze. Anneniz Moliére, Balzac, Oscar Wilde veya M. Proust seviyorsa Pére-Lachaise’deki mezarlarını ziyaret edebilir.
Seyahat tutkunu annelere...

Serda Büyükkoyuncu, seyahat yazarı
İlk aşkımızla romantik şehre...
ROMA, İTALYA

‘Romantik şehir’ diye geçse de Roma; tarihi, restoranları, usulca akan Tiber Nehri’yle her dem keyif verir. İstanbul gibi yedi tepeli şehri keşfetmeye Palatinus’tan başlayın. Yakınlardaki Colosseum gezilecek yerlerin en popüleri olsa da buradaki her yapıda tanıdık bir hikâye çalınacak kulağınıza. Daracık ortaçağ sokaklarını süsleyen lezzet duraklarıyla Trastevere, Campo dei Fiori, MÖ 27 yılından günümüze ulaşan Pantheon, Âşıklar Çeşmesi adıyla bilinen Trevi Çeşmesi ve fotoğrafların vazgeçilmez mekânı İspanyol Merdivenleri zaten şehrin olmazsa olmazları. Borghese Bahçeleri’nin 8 müzesinden biri olan Pietro Canonica’nın evi ve stüdyosunda sizi hoş bir sürpriz bekliyor; Taksim ve İzmir anıtlarıyla Atatürk ve İnönü’nün büstleri...
Seyahat tutkunu annelere...

Burak Özberk, Hürriyet Seyahat gezgini
Bulutların üstüne sakin bir yolculuk
KARADENİZ YAYLALARI TURU, TÜRKİYE

Artık bahardan yaza geçtiğimiz bugünlerde gideceğiniz en renkli yerlerden biri kuşkusuz Karadeniz yaylaları. Eğer daha önce gitmediyseniz ilk önce Çamlıhemşin yaylalarını görün. Ayder Yaylası’nda 1.000 metrelerde konaklayıp, gün içinde 2.000 metrelerdeki yaylaları gezip, bulutların üstüne çıkabilirsiniz. Çamlıhemşin’de Pokut, Hazindağ ve Gito yaylalarını, Palovit Şelalesi’ni, Mikron Köprüsü’nü ve Zilkale’yi görmeden dönmeyin. Eğer Çamlıhemşin yaylalarını daha önce gezdiyseniz Artvin’e gitmenizi ve son yılların popüler yerleri olan Şavşat ve Macahel’in yaylalarını gezmenizi tavsiye ederim.
Seyahat tutkunu annelere...

Samet Altıntaş, tarihçi-yazar
Teleferikle göğün merkezine seyahat
BURSA

Uludağ’ı Bursa’ya bağlayan Türkiye’nin ilk ve en uzun teleferiğine bindiniz mi? Teleferik, 29 Ekim 1963 tarihinden bu yana insanların ayaklarını yerden kesiyor. Aynı adlı semtten, yani Teleferik’ten kalkan eskinin bu ‘kırmızı renkli umut panayırı’, heyecan verici, nefes kesici. Arkanızda betonlaşmış kenti bırakıp yeşil dağın içine misafir olmak harika bir deneyim. Toplam dört istasyondan oluşuyor bu hat: Teferrüç, Kadıyayla, Sarıalan ve Oteller Bölgesi. Teleferik hattı yakın zamanda yenilenip daha konforlu hale getirildiğinden ötürü yolculuk yaklaşık 40 dakika sürüyor. Sanki cam bir mahfazanın içinde, göğün merkezine seyahat ediyorsunuz. Bu büyülü güzergâhı yaz-kış fark etmeksizin kullanabilirsiniz.
Seyahat tutkunu annelere...

Ebru Erke, Hürriyet Ekler gastronomi yazarı
Hamur işleri peşinde
KOPENHAG, DANİMARKA

‘Danish pastry’ yani Danimarka hamur işlerinin ünü malum. Hem klasik fırınlar hem de son yıllarda açılan ve çok iyi kahve üzerine yoğunlaşan yeni nesil patiseriler arasında bir tur atın. La Glace şehrin en eskisi. Açıldığı günden bu yana aynı klasikleri servis ediyor. İçi badem ezmesi doldurulmuş tereyağlı rulo kıtır hamurlar, nugat kremalı imza pastaları mutlaka denenmesi gerekenler. Bir San Francisco efsanesi olan Tartine Bakery’nin ustalarından Richard Hart tarafından açılan Hart Bageri şu anda Kopenhag’ın en gözde fırını. Milli yemekleri ‘smorrebrod’un en iyi adresi Aamanns. Karışık mantarlısından etlisine öyle çeşitler var ki seçim yapmak kolay değil. Ünlü bir şef restoranıyla seyahati taçlandırmak isterseniz de Joardnaer, Geranium ve Noma’ya rezervasyon yapabilirsiniz.
Seyahat tutkunu annelere...

Bahar Akıncı, seyahat yazarı
Yürüyerek gezilebilir
BARSELONA, İSPANYA

Barselona demek, uzaylı komutan Gaudi demek! Eserlerini görmek için Barri Gothic, El Raval, Passaig de Garcia mahallelerinde dolaşın. Benim en sevdiğim Casa Battlo. Tabii bitmek bilmeyen ve özenle bitirilemeyen olağanüstü katedral La Sagrada Familia ve Park Güel görmeniz gerekenler listesinin başında. Modern sanat şahaneleri MACBA ve CCCB galerileri, El Raval bölgesinde. Günbatımı için teleferikle Montjuic Tepesi’ne çıkabilirsiniz. Hazır çıkmışken Miro Müzesi’ni ziyaret edin. Katalan Müzik Sarayı da La Ribera Mahallesi’nde. 1997’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabul edilmiş. El Born Mahallesi’ndeki La Paredeta şehrin en meşhur deniz ürünleri restoranı.
Seyahat tutkunu annelere...

Nurgül Büyükkalay, Hürriyet Seyahat gezgini
‘Survivor’ın sıkı takipçisiyse…
KKTC

Annem ve ikinci annem dediğim Şükran Teyzem birer ‘Survivor’ fanı. Evde “Nurgül bizi ‘Survivor’ finaline götür” diye tezahürat yapıyorlar. Annemi Kıbrıs’ın tarihi ve doğal güzelliklerinde gezdirip lezzetleriyle damaklarımız şenlendikten sonra, her yıl Girne’de yapılan ‘Survivor’ finalini izlemeye götürmek istiyorum. Beraber müthiş bir anı yaşamış oluruz. Kalesi, limanı, müzeleri ve şık restoranlarıyla Girne, adanın en gözde şehri. Surlar içindeki Lefkoşa’nın tarihi dokusunu çok seviyorum. Büyük Han’da kahvemizi yudumlamaktan keyif alacağımız kesin. Liman kenti Gazimağusa, en güzel plajlar içinse Bafra bölgesine uğrarız. Fırın katmeri, simit helvası, şeftali kebabı, kolokas ve hellim böreği annemin de tatmasını istediğim lezzetlerden.
Seyahat tutkunu annelere...

Canan Demiray, seyahat yazarı
Huzur ve dinginlik armağan edin
TAYLAND

Annenizi hem ruhunu hem de bedenini dinlendirip yenileyebileceği bir seyahatle mutlu etmek isterseniz istikamet Tayland. Koh Samui Adası’nda, Hindistan cevizleriyle çevrili bir yamaçta Tayland Körfezi’nin nefis manzarasına bakan Kamalaya Resort, dünyanın önde gelen yoga uzmanları ve masaj terapistleri eşliğinde harika programlar sunan bir tesis. Uzmanlar annenizle tepeden tırnağa ilgilenirken, doğanın içinde geçireceği ve enerjisini yükseltecek bu seyahat, hayatının en ilginç deneyimi olarak aklına kazınabilir. Eğer daha yakında bir SPA deneyimi arıyorsanız Hilton İstanbul Bomonti, Avrupa’nın en büyük Eforea SPA’sına sahip ve bu ödüllü SPA’da annenizle birlikte siz de bir kaçamak yaparak keyifli bir gün geçirebilirsiniz.



False