GeriSeyahat Sanki başka bir yüzyılda yaşayan büyülü şehir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sanki başka bir yüzyılda yaşayan büyülü şehir

Sanki başka bir yüzyılda yaşayan büyülü şehir

Uzun zamandır gidilecek yerler listemizde yer alan renkli bir kültüre sahip olan Marakeş’e nihayet bu sene gitmeye karar verdik. Hem de bebeğimizle… Normalde yurt dışında bebekle seyahat etmenin zorlukları oluyor tabi. Bir de üstüne şehrin genel anlamda çok temiz olmadığını eklersek mikroplar, hastalıklar yakanızı bırakmayabiliyor. Bunların yanında çok güzel tarafları da var. Çok değişik bir kültüre sahipler. Kıyafetleri, yaşayışları, yemekleri… İşte size Marakeş gezi rehberi…

Rengârenk bir şehir hayal edin. Pembeler, morlar, maviler. Faslı kadınların giydiği kıyafetlerin renklerine içim gitti. Çok güzeldi hepsi… Genel anlamda Faslı insanlar çok sıcakkanlı ve bizi turist görünce çok içten davrandılar. Şehrin içinde tüm sokakları yürüyerek gezdik ve harika bir deneyim yaşadık. Marakeş’te oteller çok temiz ve bir o kadar tasarım harikası. Durum böyle olunca fotoğraf çekince harika kareler elde ediyorsunuz.

Son zamanlarda birçok blogger ziyaret ettiği için oldukça popüler olan Marakeş’e Türkiye’den hâlâ direkt uçuş yok. Biz Kazablanka’ya direkt uçuşla gidip oradan da araba ile Marakeş’e geçmiştik. Şehrin eski kısmı yani Medina’da bolca zaman geçireceksiniz. Four Seasons’ta konakladık ve çok memnun kaldık. Eğer çocuğunuzla gidecekseniz temizlik çok önemli bir hal alıyor. Bu tesisten çok memnun kaldığımız için gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim. Tatil planlamanızı yapmadan önce hava durumunu mutlaka kontrol edin. Özellikle yaz dönemlerinde Marakeş’in sıcağı hiç çekilmez oluyor. 40-50 derecelere kadar yükselebiliyor.

Sanki başka bir yüzyılda yaşayan büyülü şehir


Dışarıda yemek yemek kabusa dönüşebilir

Maalesef güzel tarafları kadar çok olmasa da değişik tarafları da mevcut… Sokaklar biraz bakımsız. Kasaplar etleri sokakta satıyor. Her yer karasinek dolu. Sokakta satılan yemeklerin üstü silme arı ve sinek kaplı. Hala at arabaları çok yaygın olduğu için sokaklarda at dışkılarına rastlayabiliyorsunuz. Yani zaman zaman kötü bir kokuya denk gelebilirsiniz. Dışarda yemek yemek yerine birçok tasarım otel var. Onlardan bir kaçını tercih edebilirsiniz.

Sanki başka bir yüzyılda yaşayan büyülü şehir


Gezilecek ve görülecek çok yer var

Yapılacaklar listemiz dolup taşmıştı Marakeş tatili öncesi. Sizlerde bizim gibi en güzel mekanları deneyimlemek isterseniz dört geceden az konaklamayın. Çünkü gerçekten zaman yetmiyor. Gidilecek yerleri kısaca yazmak istiyorum. Bu mekanları mutlaka kaydedin! Çünkü Marakeş, eninde sonunda herkesin görmesi gereken büyülü bir yer!

Sanki başka bir yüzyılda yaşayan büyülü şehir


Le Jardin Majorelle, YSL Museum, Royal Mansour, La Mamounia, Dar el sadaka, BE Riad, Es saadi, I limoni, Comptoir Darna, Riad jardin secret ve tabi ki şehrin en büyük meydanı Cema El Fna Meydanı’nı ziyaret etmeyi unutmayın!

Meşhur üçgen deri terlikler, avizeler, halılar, çantalar… Ne ararsanız var. Aslında ben biraz bizim kapalı çarşı, mısır çarşısı taraflarına benzettim. Bu meydanda mutlaka yılanlarla fotoğraf çektirin. Maymunlara da rastlayabilirsiniz. Şaşırmayın! Hint kınası ile dövme yapan çok tatlı Faslı kadınlar var. Ben zamanımız olmadığı için yaptıramamıştım ama çok aklım kalmıştı!

Sanki başka bir yüzyılda yaşayan büyülü şehir

Sanki başka bir yüzyılda yaşayan büyülü şehir


Ve tabi ki baharatçılar çarşısını listenize eklemeyi unutmayın. Çeşit çeşit çaylar, ilaç niyetine baharatlar. Alışveriş yaparken mutlaka pazarlık yapın. Verdikleri fiyatın üç katı altını teklif ettiğinizde bile kabul ediyorlar. Turist görünce hemen fiyatları yükseltiyorlar. Moroccon Tea dedikleri meşhur nane çayı seromonisi mutlaka deneyimleyin. Etrafa yayılan mis gibi ferah nane kokusu sizi kendine çekecektir.

Eczanelerini mutlaka ziyaret edin. İlaç yerine sanki iksir satıyorlar. Çok güzeldi. Kendimi çok eski dönemlere ışınlanmışım gibi hissettim. İlaç yok. Sadece hastalığa iyi gelen farklı bitkilerin karışımları var. Yazdığım mekanların hepsi çok temiz ve gerçekten Marakeş ruhunu yansıtan çok özel yerler. Fotoğraf çekmek içinse birer cennet diyebilirim. Yemekleri ise çok lezzetli!

Sanki başka bir yüzyılda yaşayan büyülü şehir


Bir küçük uyarım daha olacak. Sokaklarda turist gördüklerinde yanaşan insanlar olabiliyormuş. Bizim başımıza bir şey gelmeden tatilimizi tamamladık ama başına bu tarz şeyler gelen bir çok kişinin hikayesini dinledik maalesef! O yüzden değerli eşyalarınızı otelinizde bırakın ve şehirde gezerken yanınıza çok fazla eşya almayın.

Trafik almış başını gidiyor. Arabalar dip dibe, hiç bitmeyen bir trafik. Motosiklet kullananlar da oldukça fazla.Taksilerin de eski ve çok temiz olmadığını göz önünde bulundurursak otelinizin aracını kullanmanızı tavsiye ederim. İlla ki taksiye bineceğim derseniz de, mutlaka otelinizden çağırtın. Bahsettiğim mekanları ve Marakeş’i daha yakından deneyimlemek isterseniz Instagram hesabımı inceleyebilir ve ya YouTube kanalımdaki Marakeş vlogumuzu izleyebilirsiniz.

 

False