GeriSeyahat Rusya'da Deniz Ve Göl Var Mı? Rusya Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Rusya'da Deniz Ve Göl Var Mı? Rusya Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Rusya'da Deniz Ve Göl Var Mı? Rusya Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Rusya'da deniz ve göl olup olmadığı sık sık araştırılan konulardan biridir. Özellikle büyük bir ülke olmasından dolayı Rusya'da deniz ya da göl olup olmadığı merak edilen konular arasındadır. Bu bakımdan Rusya'da olan denizleri ve gölleri öğrenebilir buna göre konu ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Rusya'da deniz ve göl var mı? Rusya yakınındaki denizler ve göller nelerdir detayları ile derledik.

  Rusya’da Kara denizi, Hazar denizi ve Karadeniz kıyıları vardır. Aynı zamanda İnerka gölü, Süt gölü, Ubsa gölü ve Laça gölü mevcuttur. 

 Rusya'da Deniz ve Göl Var mı? 

 Rusya'da deniz ve göl olup olmadığı ve aynı zamanda isimleri merak edilerek internetten araştırılmaktadır. Rusya'da yer alan göller Baykal Gölü, İlmen Gölü, İmandra Gölü, İnerka Gölü, Kulundin Gölü, Labınkır Gölü, Laça Gölü, Onega Gölü, Oron Gölü, Peipus Gölü, Süt Göl, Ubsa Gölü ve Vistis gölüdür. Rusyadaki baraj gölleri ise Kama Baraj Gölü, Kuybışev Baraj Gölü, Tübenkama Baraj Gölü, Volgograd Baraj Gölü ve Votkinsk Baraj Gölüdür. Rusya'yı çevreleyen denizler ise Kuzey Buz Denizi, Laptav, Kara, Sibirya Çukçi, Hazar, Karadeniz, Baltık Denizi ve Azak Denizidir. 

 Rusya Yakınındaki Denizler ve Göller Neler? 

 Rusya yakınındaki denizler Kara Denizi, Laptav Denizi, Kuzey Buz Denizi, Sibirya, Çukçi, Hazar Denizi, Karadeniz, Azak Denizi ve Baltık Denizidir. Göller ise İnerka Gölü, Onega Gölü, Süt Gölü, Peipus Gölü, Oron Gölüdür. Ayıca Rusya'da buzul gölü de vardır ve bu buzul gölünün adı da Ladoga Gölüdür.

 

False