GeriSeyahat Rusya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Rusya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Rusya Konsolosluk Randevusu Nasıl Ve Nereden Alınır? Randevu Almak Ücretli Mi?

Konsolosluklarda görüşme sağlanabilmesi için öncesinde elektronik ortam üzerinden randevu oluşturulması gerekmektedir. Konsolosluklarda yapılacak olan tüm işlemler için ilk olarak internetten randevu alınmalıdır. Randevu aldığınızdan emin olmak için e-posta adresinize gelen randevu mail onayını kontrol etmeniz gerekmektedir. Onay mesajının gelmemesi durumunda ise randevunuz geçersiz demektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Rusya konsolosluk işlemlerinin yapılabilmesi için öncelikli olarak randevu alınması gerekmektedir. Randevu işlemlerinin ise internet sitesi üzerinden alınabildiği söylenebilir. Randevunuzun onaylandığından emin olmak için ise e-posta adresine gelen randevu onay mailini kontrol etmeniz gerekmektedir. Randevunuzun onaylandığına dair bir mail almamanız durumunda ise randevunuz geçersiz olacaktır.

  Rusya Konsolosluk Randevusu Nasıl Alınır? 

 Konsoloslukta gerçekleştirilecek olan tüm işlemler için, ilk olarak internet üzerinden randevu alınması gerekmektedir. Rusya konsolosluk randevusu da internet üzerinden alınmalıdır. Randevu almak için ilk olarak konsolosluğun sitesine girilmesi gerekmektedir. Konsolosluk sitesine girdikten sonra bulunduğunuz ülkeyi ve başkonsolosluğu seçmeniz gerekmektedir. Seçenekleri işaretledikten sonra ise e-randevu butonuna basılması gerekir.

  Randevu alınırken özellikle randevunuzun onaylandığından emin olmak için e-posta adresinize gelen maili kontrol etmeniz gerekmektedir. Bunun için ise e-posta adresinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olmalısınız. Sizden istenilen bilgilerin eksiksiz olarak doldurulmasının ardından, sistem tarafından e-posta adresine gönderilen şifrenin yazılması ve devam butonuna basarak bir sonraki bölüme geçilmesi gerekmektedir.

  Bilgileri doldurduktan sonra ise randevu gününün ve randevu saatinin seçilmesi gerekmektedir. 18 yaşını dolduran kişilerin başvurularını kendileri gerçekleştirmesi gereklidir. 18 yaşından küçük olan kişilerin ise konsolosluk işlemlerinin ebeveynleri tarafından yapılması gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır. Randevu almak için kişilerin T.C. kimlik numaralarını bilmeleri gerekmektedir. Kimlik numaranızı öğrenemediğiniz takdir de ise randevuyu bir yakınınızın kimlik numarası ile alabilmeniz mümkün olmaktadır. 

 Rusya Konsolosluk Randevusu Nereden Alınır? 

 Konsoloslukta görüşme gerçekleştirmek ve işlem yapmak için randevu alınması gerekmektedir. Randevu alınmadan konsolosluğa gidilmesi durumunda ise işlem yapılması mümkün olmamaktadır. Yapılacak olan işlemler için öncesinde internet üzerinden online olarak randevu oluşturulması gerekmektedir. Konsolosluk işlemlerinin https://www.konsolosluk.gov.tr/ sitesi üzerinden gerçekleştirilmesi mümkün olmaktadır. Rusya konsolosluğunda bir işlem yapabilmek için randevu alınması gerekmektedir. Randevunuzun tamamlandığından emin olmak için ise e posta adresinize gönderilen onay mailini kontrol etmeniz gerekmektedir. 

 Rusya Konsolosluk Randevu Almak Ücretli mi? 

 Rusya konsolosluğundan randevu almak isteyen kişilerin, randevu almak için bir ücret ödeyip ödemeyeceklerini bilmek istedikleri söylenebilir. Rusya konsolosluğundan randevu alınması durumunda alınan randevu için bir ücret ödemesi yapılması gerekmemektedir. Ancak kişinin yapmak istediği işlemlere yönelik olarak bir ücret ödemesi gerektiği ifade edilebilir. 

 Rusya konsolosluk randevularının internet üzerinden alınması mümkün olmaktadır. Herhangi bir ücret ödemesi gerçekleştirmeden Rusya konsolosluğundan istediğiniz gün ve saate randevu oluşturabilmeniz mümkün olmaktadır. Sonrasında ise oluşturulan randevunun onaylandığının e mail adresinden kontrol edilmesi gerekmektedir. 

False