GeriSeyahat Romanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Romanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Romanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Romanya öğrenci vizesi Romanya ülkesinde eğitim almak isteyen öğrencilere zorunlu tutulan vize türüdür. Öğrenci vizesi sadece öğrencilere verilmektedir. Bu sebepten dolayı hazırlanacak evraklar listesinde öğrenci olunduğuna dair diploma da istenmektedir. Romanya öğrenci vizesi almak için kişiler bulundukları ülkenin Romanya konsolosluğuna başvurmaktadır. Romanya öğrenci vizesinin nasıl alındığı, kaç günde çıktığı ve nasıl başvuru yapılması gerektiği hakkında tüm merak edilenler.

Öğrenci vizesi alma işlemi yurtdışında eğitim gören kişiler için basit bir iştir. Çünkü bu öğrenciler artık işlemleri ve prosedürleri iyi bilmektedir. Hazırlanacak evrakları, vizenin kaç günde çıktığı, nasıl başvuru yapıldığı, nereye başvuru yapıldığı gibi detaylar oldukça önemlidir. 

 Romanya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

  Romanya öğrenci vizesini almak için ilk olarak başvuru yapmak gerekmektedir. Bu başvurular doğrudan Romanya konsolosluğuna ya da büyükelçiliğe yapılabilir. Aynı zamanda öğrenciler konsolosluğun yetkilendirdiği vize danışmanlık şirketlerinden başvuru ve evrak hazırlığı aşamalarında yardım alabilirler. 

 Romanya öğrenci vizesi için başvuru yapıldıktan sonra görevliler sizlere hangi evrakları hazırlamanız gerektiğini bildirmektedir. Bu evraklar hazırlanıp ilgili yerlere teslim edilir. Bu aşamadan sonra başvurunuz alınmış olur. Kurum evrakları inceledikten sonra ve ilgili yerlere gönderdikten sonra herhangi bir eksikle karşılaşmazsa vizenizi onaylar. 

 Romanya Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

  Romanya öğrenci vizesinin çıkma süresi aslında hazırlanan evraklara göre değişkenlik göstermektedir. Sizler evraklarınızı ne kadar doğru ne kadar eksiksiz ve ne kadar kurumun istediği doğrultuda hazırlayıp teslim ederseniz belirlenen süre içerisinde vizeniz çıkar. Bu şekilde olduğu takdirde Romanya öğrenci vizesinin ortalama çıkma süresi 5 ile 15 iş günü arasındadır. Yani vize en erken 5 günde en geç de 15 günde çıkmaktadır. 

 Romanya Öğrenci Vizesi İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

  Romanya öğrenci vizesi için kişi kendisi direk olarak başvuru merkezine gitmelidir. Kişiler oradaki görevliye başvuru talebini bildirir. Görevli de hazırlanması gereken evrak listesini öğrenciye verir. Bu evrak listesinde yer alan en önemli evraklar öğrenci belgesi, sponsorluk belgesi, kayıt kabul belgesi, pasaport, seyahat sağlık poliçesi, fotoğraf, kimlik bulunmaktadır.

  Romanya konsolosluğu aynı zamanda başvuru aşamasında sizlere vize başvuru formunu da sunmaktadır. Bu form kurumun sitesinden online olarak doldurularak gönderilmektedir. Gerekli evrakları hazırlarken dikkat etmeniz gereken evraklardan bir tanesi de seyahat sağlık poliçesidir. Siz öğrenci olarak Romanya ülkesine gideceğiniz için hazırlanan sağlık poliçesinin öğrenci seyahat sağlık sigorta poliçesi olmalıdır. Bu konuda detaylı bilgiyi sigortacıya gitmeden başvuruda yetkiliden öğrenmelisiniz.

  Vize başvuru formunda ise öğrencinin kişisel bilgilerine yer verilir. Bu bilgiler öğrenci tarafından doldurulur ve imzalanır. Romanya öğrenci vizesinin ücreti değişkenlik gösterebileceği gibi ortalama olarak 40 dolar olarak belirlenmiştir. Bu vize türü için kabul mektubu da başvuruda önemlidir. Kabul mektubunu eğitim alacağınız eğitim kurumundan talep etmelisiniz. Pasaportunuz da süresinin dolmaması yani geçerli olması son derece önemlidir.

 

False