GeriSeyahat Renkli Evler, Çiçekli Sokaklar: Burası Kuzguncuk
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Renkli Evler, Çiçekli Sokaklar: Burası Kuzguncuk

Renkli Evler, Çiçekli Sokaklar: Burası Kuzguncuk

Tarihi dokusunu koruyan İstanbul semtlerinden Kuzguncuk, düğün fotoğraflarına arka fon olmanın dışında huzur veren şirin sokaklarıyla vakit geçirmeye değer yerlerden. İşte Kuzguncuk'ta gezilecek yerler...

Renkli Evler, Çiçekli Sokaklar: Burası Kuzguncuk

İstanbul'un en şirin ve huzurlu semtlerinden biri olan Kuzguncuk, hala eski İstanbul'dan izler barındıran evleri, dar sokakları ve küçük dükkanlarıyla nostaljik zaman geçirilmesi gereken yerlerden biri. Eskiden Museviler'in yaşadığı bu tarihi semtte şimdilerde azınlıklar yok denecek kadar azalmış.

İstanbul'un hızlı akan sokak yaşamına rağmen Kuzguncuk şehre inat olabildiğine sakin ve çabasız bir şekilde yaşıyor. Semtin her köşesinde gerçek İstanbul ambiyansını bulabileceğiniz, şirin mekanlarında mahalle yaşamını özümseyebileceğiniz Kuzguncuk'a en az bir gününüzü ayırmaya değer. İşte Kuzguncuk'ta uğrayabileceğiniz mekanlar:

1. Çınaraltı Cafe

Kuzguncuk'a erken saatlerde giderseniz Boğaz'a nazır manzarasıyla kahvaltı etmeniz gereken mekanların başında gelir Çınaraltı Cafe. Kuzguncuk otobüs durağının arkasında bulunan bu cafe, açık ve kapalı olmak üzere iki alana sahip. Yola yakın bi konumda bulunan kafede, sahanda yumurta, sade veya sucuklu omlet ile havuç ve portakal suyu gibi seçenekler bulabilirsiniz.

Renkli Evler, Çiçekli Sokaklar: Burası Kuzguncuk

2. Homemade Aromaterapi

Girişinde rengarenk kurdelelerin olduğu bir dilek ağacı bulunan bu spiritüel arınma mekanı, aromaterapi uzmanı iki ortağın eseri. İçerisinde hiçbir katkı maddesi ihtiva etmeyen soğuk sıkım yağlar özel olarak elde hazırlanıyor. El ve ayak peelinglerinden, negatif enerjileri önleyen yağlara, oda spreylerinden masaj yağlarına kadar geniş bir ürün skalası sunan mağazada büyülü kokular arasında zaman geçirmek oldukça keyifli. Çeşitli sorunlar için küçük keseler halinde esanslar hazırlanan mağazada en ilgi çekici ürün ise jetlag sorununu ortadan kaldıran kesecik.

3. Pikaphane & Basmatik

Nev-i şahsına münhasır bir tasarım dükkanı olan Basmatik, Pikaphane ile aynı dükkanı paylaşıyor. Eski ikonların yer aldığı tasarım t-shirtler ve bez çantaların satıldığı Basmatik ve çeşit çeşit pikabın yer aldığı Pikaphane sokakta ziyaret edilmesi gereken dükkanlardan sadece ikisi.

Renkli Evler, Çiçekli Sokaklar: Burası Kuzguncuk

4. Bencil Dükkan

Orijinal bir tasarım dükkanı olarak hizmet veren mağazada, el sanatları üzerine ürünler bulmak mümkün. Tasarım bez çantalar, el yapımı defterler ve kedili tablolar mağazada bulabileceğiniz çeşitli ürünlerden bazıları. Küçük metrekaresine rağmen muzip ve eğlenceli ürünler sunan bu mağazada kendinize ve ruh halinize göre bir ürün bulmak mümkün.

False