GeriSeyahat Portekiz Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Portekiz Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Portekiz Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Portekiz resmi adı Portekiz Cumhuriyeti olan ve Avrupa'nın güneybatısında yer alan bir ülkedir. Avrupa Kıtasının en batısında yer alan ülke olan Portekiz diğer ülke vatandaşlarını eğitim için ülkesine kabul etmektedir. Bunun için öğrenci vizesi çıkarılması ve pasaport sahibi olunması gerekir. Portekiz öğrenci vizesi için nereye başvurulması gerektiği ve vizenin kaç günde çıkabileceğini detayları ile derledik.

 Portekiz'de okumak için pasaportunuz ve diğer gerekli evraklar ile konsolosluğa giderek öğrenci vizesi almanız gerekir. Öğrenci vizesinin çıkması en az 10 gün sürerken 1 ay sürmesi de mümkündür.

  Portekiz Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Eğer Portekiz'de eğitim görecekseniz ve bir yükseköğretim kurumundan kabul mektubunuz varsa öğrenci vizesi için başvuru sürecine başlayabilirsiniz. İşlemleri kendi ülkenizde ve bulunduğunuz şehirdeki konsolosluklardan yapabilirsiniz. Kabul mektubunuz, öğrenci için başvuru formunuz ve pasaportunuz sizden istenen en önemli evraklar arasındadır. Bunların içinde konaklama ve uçak rezervasyon bilgisi, vesikalık fotoğraf, seyahat sağlık sigortası da adaylardan istenir. Başvuru için konsolosluğa giderken ya da gittiğinizde öğrenci vizesi başvuru harcını da yatırmanız gerekmektedir. 

 Vize Kaç Günde Çıkar? 

 Öğrenci vizesi Portekiz'e daha öncesinde giriş yapmış kişilere daha erken çıkarken ilk kez ülkeye giriş yapacaklara bir süre daha geç çıkabilir. Yetkililer tarafından başvuru sürecinde ek evrak istenebilir, gerekli görülmesi halinde dil yeterlilik testleri de yapabilir. Bu durum herkes için geçerli olmadığından öğrenci vizesine olabildiğince erken başvuru yapmakta fayda bulunur.

  Eğitim başlama ve ülkeye yerleşme tarihinde bir aksaklık olmaması adına tarihten en az 1 ay öncesine kadar başvuru sürecine başlamış olmanız gerekir. Böylelikle herhangi bir sorun halinde süreniz yeterli olur ve programınızda bir değişikliğe gerek kalmaz. Vize herhangi bir sorun olmaması halinde ortalama 10 iş günü içinde çıkar. Eğer sizden evrakların daha detaylı incelenmesi için ek süre talep edilirse ya da evraklara ek farklı evraklar istenirse süre uzayabilir. Portekiz öğrenci vizesi en geç 30 gün içinde çıkar ve tarafınıza bilgisi verilir. Çıkan vizenizi başvuruda bulunduğunuz yerden alabilirsiniz. 

 Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Başvuru için bulunduğunuz yere en yakın Portekiz konsolosluğuna veya Portekiz büyükelçiliğine gidebilirsiniz. Randevu oluşturmak için bir firmadan hizmet alabilir ya da kendiniz online olarak randevu oluşturabilirsiniz. İnternetten oluşturulan randevularda onay maili ile beraber tarafınıza tarih ve saat bilgileri de iletilir. 

 Gönderilen saatte belirtilen yerde evraklarınız ile beraber hazır olmanız istenir. Eğer gidemeyecek ya da geç kalacak olursanız yetkililere bilgilendirme yapmanız önemlidir. Özellikle vize başvurusunda randevuya vaktinde gitmek önemlidir. Öğrenci olarak gideceğiniz için sizden ek olarak dil yeterlilik belgesi istenebilir ya da yetkililer tarafından kısa bir teste sokulabilirsiniz. Bu genelde yapılan bir uygulamadır ve dilinizi test ederler. Bu sayede ülkede zorluk yaşayıp yaşamayacağınızı görürler.

 

False