GeriSeyahat Ortunç koyu nerede, nereye bağlı? Ortunç koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ortunç koyu nerede, nereye bağlı? Ortunç koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Ortunç koyu nerede, nereye bağlı? Ortunç koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Ülkemizde hem doğal güzelliği hem de tatil yapma imkanı sağlayan pek çok gezilecek yerler bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Ortunç Koyu olmaktadır. Yıl içerisinde pek çok ziyaretçi alan Ortunç Koyu hem yerli hem de yabancı turistler tarafından çok sık araştırılmaktadır. Peki Ortunç koyu nerede? Nereye bağlı? Ortunç koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? Ortunç Koyu hakkında bilinmesi gerekenleri detaylıca derledik.

Ortunç Koyu tertemiz denizi ve doğal güzelliği ile pek çok kişiyi kendisine hayran bırakan bir yer olarak bilinmektedir. Ülkemizde bulunan Ortunç Koyu özellikle yaz aylarında da pek çok turiste ev sahipliği yapmaktadır.

 Ortunç Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Ortunç Koyu mavi bayrak ödüllü plaja sahip koylardan birisidir. Denizi sığ olan Ortunç Koyunun diğer koylardan ayıran özelliği ise denizaltı yaşamının zengin olmasıdır. Bu özelliği keşfetmek isteyen kişiler için dalış yapma imkanı da bulunmaktadır. Birçok dalış severin spor rotası olan Ortunç Koyu dalış deneyimi yaşamak isteyenler için oldukça ideal bir yerdir.

 Ortunç Koyu yeşillikler ile karlı bir doğaya sahiptir. Koyun doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen kişiler orman gezilerine katılmakta ve bisiklet kiralayarak doğal güzelleri keşfetmektedir. Bununla birlikte sığ ve tertemiz bir denize sahip olan Ortunç Koyu ülkemizde görülmesi gereken doğa harikalarından birisidir.

 Ortunç Koyu Nerede?

 Ortunç Koyu İl olarak Balıkesir iline bağlıdır. Balıkesir'e bağlı olan Cunda Adasında Ortunç Koyu yer almaktadır. Ülkemizde denize girilecek en güzel yerlerden olmaktadır. Bununla birlikte bu bölge milli park alanı olarak ilan edildiği için imara kapalı olmaktadır.

 Ortunç Koyu Ücretli Mi?

 Ortunç Koyu içerisinde şezlong ücreti 200 TL olarak bilinmektedir. Ayrıca bunun içerisinde otopark ücreti de bulunmaktadır. Fakat bu ücret içerisinde yeme içme kuponu dahil olmamaktadır. Bu nedenle yeme içme yerlerinde kişiler kendi ücretlerini ödemektedir.

 Ortunç Koyuna Nasıl Gidilir?

 Cunda adasında yer alan Ortunç Koyu pek çok vatandaş tarafından araştırılmaktadır. Ulaşımı oldukça kolay olan Ortunç Koyu Cunda Merkeze 20 dakikalık mesafesinde yer almaktadır. Ortunç Koyuna gitmek için Cunda Maden mahallesinden kuzey yönüne hareket edilmeli ve Kırmızıkuyu Caddesine bağlanmak gerekmektedir. Bu cadde boyunca ilerledikten sonra Koy Alibey Tabiatını geçince sağ tarafta kalmaktadır.

 Ortunç Koyunda Neler Yapılır?

 Balıkesir Ayvalık Cunda Adasında yer alan Ortunç Koyu ilin en sakin köşelerinden birisidir. Balıkesir'in en temiz denizlerinden olan Ortunç Koyu adanın batısında bulunmaktadır. Koy içerisinde yapılacak en güzel aktivitelerden birisi de dalış eğitimleri almaktadır. Bu anlamda kof etrafında dalış eğitimi veren okullar da bulunmaktadır.

 Ortunç Koyu içerisinde dalış eğitimleri ile birlikte doğayı keşfetmek için yürüyüşler de yapılabilmektedir. Bu yaz Ayvalıkta bulunacak kişiler için Ortunç Koyu hem sakinliği hem de salış imkanları ile ziyaretçilerini ağırlamaya hazır durumdadır.

 Ortunç Koyunda Kamp Yapılır Mı?

 Ortunç Koyu yeşillikler ile kaplı harika bir doğaya sahip koydur. Bu sebeple kampçılar tarafından da ilgi görmektedir. Fakat burada her yerde kamp kurmak mümkün değildir. Kampçılar için belirlenmiş belli alanlar bulunmaktadır. Bu alanlar içerisinde kamp yapmak mümkündür.

False