GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Taş eserler ve küçük objeler otelin içinde sergileniyor

Sinop Antik Kent Oteli, merkeze iki, havaalanına beş kilometre uzaklıkta. Bahçesinde Anadolu ve Sinop’un antik geçmişiyle ilgili gençleri bilgilenme amacıyla taş eserler sergileniyor. Ayrıca daha küçük objeler, otel içindeki müze bölümünde çağdaş müzecilik anlayışıyla sunuluyor. Otel mimarisi, ahşap dış cephe süslemeleriyle Osmanlı konaklarını andırıyor. Masif kiraz ağacından yapılan mobilyalar şık duruyor. Deniz manzaralı odalarında telefon, kablosuz internet, televizyon, mini bar, duşakabin, saç kurutma makinesi ve balkon mevcut. Restoranında balık ve deniz ürünleri yenebiliyor. Plaj ve havuzu var. (Tel: 0368 261 25 26)

Rachael Starr Rize’de

Bu hafta sonu Rize’de düzenlenecek 14. Ovit Yayla Şenlikleri’nde dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçılar konser verecek. Cumartesi günü Karadeniz’in geleneksel çalgısı kemençeye merakıyla tanınan İskoç grubu Albannach, pazar günü ise Rachael Starr sahne alacak. İngiliz gösteri grubu Divine Company bir şov sergileyecek. Ovit Yaylası’ndaki şenliklere Seda Sayan, İsmail YK gibi yerli sanatçılar da katılıyor.

Kanallarda özel bisikletlerle gezin ünlü ressamların eserlerini görün

Setur, uygun fiyatlı turları arasından Şeker Bayramı tatili için Amsterdam’ı öneriyor. Bir zamanlar Çiçek Çocuklar’ın Avrupa’daki ilk buluşma noktası olan şehir, çok renkli ve çok kültürlü olma özelliğini halen koruyor. Kanalları yemekli tur tekneleri ya da su bisikletiyle gezmek mümkün. Kent içinde de bisiklet turları yapılıyor. Ünlü ressamlar Van Gogh ve Rembrandt’ın eserleri de yakından görülüyor. Setur’da Parolu Kart sahipleri 20 Ağustos’a kadar yapacakları rezervasyonlar için yakın rotalarda kişi başı 50 Euro, uzak rotalarda kişi başı 75 Euro indirim kazanıyor.
(Tel: 0216 444 07 38)

Piyanoyla kemençe dağda buluşacak

Doğu Karadeniz’in en kapsamlı kültür festivallerinden Yeşil Yayla, bu hafta perşembe günü başlıyor. 13 Ağustos’a kadar sürecek festival kapsamında Rize’nin Fındıklı, Ardeşen, Çamlıhemşin, Pazar, Artvin’in ise Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde etkinlikler düzenlenecek. Bölgenin kültürel ve ekolojik zenginliğine dikkat çekmeyi amaçlayan festival, bu yıl tema olarak bitkileri seçti. Doğu Karadeniz florasının 2240’a ulaşan tür zenginliği festivalin panellerinde, “Dört Gün Dört Köy” başlıklı ekolojik gezide, sergilerde, konserlerde, yürüyüşlerde vurgulanacak. Konserler arasında sürpriz buluşmalar yer alıyor. Örneğin Richard Laniepçe ile Birol Topaloğlu, tulum ve gaydayı buluşturacak. Caz piyanisti Ayşe Tütüncü, Handağı düzlüğündeki konserde kemençeci İlknur Yakupoğlu’yla çalacak. Paris’ten gelecek Boveller, Laz müzikçilerle Ardeşen’deki Kültürlerarası Türkü Atölyesi’nde buluşacak, ortak konser verecek. Festivali, Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği düzenliyor. (www.yaylafest.org)
False