GeriSeyahat Mimoza koyu nerede, nereye bağlı? Mimoza koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mimoza koyu nerede, nereye bağlı? Mimoza koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Mimoza koyu nerede, nereye bağlı? Mimoza koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Mimoza koyu nerede, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı olarak da önem taşıyan koylar arasındadır. Bu bakımdan Mimoza koyunun nerede olduğunu öğrenebilir ve buna göre gitmeyi tercih edebilirsiniz. Mimoza koyu nerede? Mimoza koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detaylarıyla beraber derledik.

Mimoza koyu İzmir'in Karaburun ilçesinde bulunan bir koydur. Mimoza koyu İzmir merkezine 104 km uzaklıktadır.

 Mimoza Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Mimoza koyu İzmir ilinin Karaburun ilçesindeki bir koydur. Karaburun ilçe merkezine oldukça yakın bir konumdadır ve İzmir merkeze de 104 km. uzaklıktadır. Sessiz olmasından dolayı genellikle şehrin kalabalığından kaçarak kafa dinlemek isteyen kişilerin tercih ettiği bir koydur. Denizin açık renk ve temiz olması da tercih sebepleri arasındadır. Deniz taşlı olduğundan mutlaka deniz ayakkabısı ile denize girmek gerekir. Denizi dalgasız ve sakin bir denizdir. Suyu soğuk ve aynı zamanda da berraktır. Mimoza koyu yakınlarında marketler ve aynı zamanda şezlong ya da şemsiye alma yerleri de vardır. Mimoza koyu yukarı Bodrum koyu olarak da bilinmektedir.

 Mimoza Koyu Nerede?

 Mimoza koyu İzmir'in Karaburun ilçesindeki bir koydur. Karaburun ilçesinin çok yakınında yer alan Mimoza koyu İzmir'e bağlı bir koydur. Aynı zamanda Bodrum'a da yakın olmasından dolayı Mimoza koyuna yukarı Bodrum koyu da denmektedir.

 Mimoza Koyu Ücretli mi?

 Mimoza koyuna giriş ücretsizdir. Denize girmek isteyenlerden plaj için de herhangi bir ücret talep edilmez. Fakat şezlong ya da şemsiye almak isteyen kişilerin ücretlerini ödemeleri ile bunları kiralayabilmeleri mümkündür.

 Mimoza Koyuna Nasıl Gidilir?

 Mimoza koyuna özel araçlar ile ya da toplu taşıma ile ulaşım sağlamak mümkündür. Mimoza koyuna gitmek için öncelikle Karaburun'a gitmek ve sonrasında da 2 km ilerlemek gerekir. Mimoza koyuna Karaburun'dan dolmuşlar ve otobüsler kalkmaktadır. Bu şekilde toplu taşıma ile de Mimoza koyuna kolay bir şekilde gitmek mümkündür.

 Mimoza Koyunda Neler Yapılır?

 Mimoza koyunda denize girmek ya da doğa gezintisi yapmak mümkündür. Denize girmek isteyen kişilerin plaja herhangi bir ücret ödemeleri gerekmez. Plajda yalnızca şezlong ya da şemsiye almak isteyenlerin ücretlerini ödemeleri gerekir. Aynı zamanda çadır kampı ya da karavan kampı da yapılması mümkündür. Yakınlarında market ve alışveriş yapılacak yerler vardır.

 Mimoza Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Mimoza koyunda kamp yapılması mümkündür. Birçok kişi kalabalıktan uzaklaşarak kafa dinlemek için Mimoza koyuna gider ve kamp yapar. Çadırları yanınızda götürerek Mimoza koyunda kamp yapmanız mümkündür. Alışveriş yapmak için yerler olduğundan kamp alışverişini de buralarda yapmak mümkündür. Kamp için ya da Mimoza koyuna girmek için kişilerden herhangi bir ücret talep edilmez. Ücretsiz bir girişi vardır. İzmir'in Karaburun ilçesinin oldukça yakınında bulunan Mimoza koyu her sene birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır.

False