GeriSeyahat Mersin'de Deniz Ve Göl Var Mı? Mersin Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mersin'de Deniz Ve Göl Var Mı? Mersin Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Mersin'de Deniz Ve Göl Var Mı? Mersin Yakınındaki Denizler Ve Göller Neler

Türkiye birbirinden güzel doğal güzellikleri ile yurt içinden ve yurt dışından gelen turistlerin ilgi odağı olmaktadır. Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımada ülkesi olmaktadır. Denizlerin varlığı yaz turizminin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Denize kıyısı olan illerde turizm gelirleri de diğer illere göre oldukça fazla olmaktadır. Peki, Mersin'de deniz ve göl var mı? Mersin Yakınındaki denizler ve göller neler olmaktadır? İşte, Mersin'in deniz ve gölleri hakkında tüm detayları derledik.

Türkiye deniz ve gölleri sayesinde birçok canlıya da yaşam alanı olmaktadır. Deniz ve göller balıkçılık gibi ekonomik faaliyetlerinde kaynağı olmaktadır. 

 Mersin'de Deniz ve Göl Var mı? 

 Mersin ili Türkiye'nin denize kıyısı olan illerinden biri olmaktadır. Kıyı şeridinde yer alan Mersin ili plajları ile yaz turizmine katkı sağlamaktadır. Yıl boyunca güneşli gün sayısının fazla olmasından dolayı deniz turizmine olan rağbet Mersin ilinde fazla olmaktadır. Mersinde yer alan göller ise Silifke ilçesinde yer alan; Paradeniz Gölü, Kekik gölü Gülnar ilçesinde ise Aygır Gölü, Kamışlı Gölü ve Uzun göl gibi doğal göller bulunmakla beraber baraj gölleri de yer almaktadır. 

 Mersin Yakınlarındaki Denizler ve Göller Neler 

 Mersin ilinde oldukça fazla doğal ve baraj gölü bulunmaktadır. Bu göllerden doğal olanları Kekik Gölü, Paradeniz Gölü, Aygır Gölü, Uzun Gölü olmakla beraber baraj gölleri ise Evcili, Değirmendere, Tepeköy, Gölpınarı, Çavuşlu, Kaleönü, Karakız ve Esenpınar göletleri şeklinde ifade edilmektedir. Mersin'de yer alan krater gölleri ise Çamlıyayla'daki Karagöl ve Çinili Göl olmaktadır.

 

False