Mehmet Anıl’ın tatil sırları - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat Mehmet Anıl’ın tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mehmet Anıl’ın tatil sırları

Mehmet Anıl’ın tatil sırları

İzmirli yazar Mehmet Anıl, kalabalıktan uzak, huzurlu yerlere gitmeyi tercih ediyor. Gittiği yerleri evi gibi hissetmek istiyor. İşte Mehmet Anıl tatil sırları.

OTELLER

Sabrinas Haus
Marmaris
Bozburun’da kelimenin tam anlamıyla rüya gibi bir otel. Kalabalıktan uzak, huzurlu bir tatil için daha ideal bir yer düşünemiyorum. Telefonunuzu yanınıza almazsanız ve TV izlemezseniz, dünyanın huzurlu ve barış dolu bir yer olduğu yanılgısına kolaylıkla kapılabilirsiniz. Kötülükler bizden uzak dursun. Bir insan daha ne ister?
(Yarım pansiyon, çift kişi 750 TL’den başlıyor. sabrinashaus.com)

Sesil Otel
Alaçatı
Alaçatı’nın en sıcak butik otelidir bence. Alaçatı’da benim de evim olduğu için kendim kalmıyorum ama bütün dostlarıma gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum. Merkeze hem çok yakın, hem o denli sakin. Sahibi ve müdavimleriyle entelektüel sohbetler yapmak mümkün.
(Çift kişilik standart oda fiyatı 335 TL. www.alacatisesilotel.com)

Mehmet Anıl’ın tatil sırları
Artuklu Kervansarayı
Mardin
Mardin’i anlatmaya mahal yok. Böylesine tarih kokan bir kentte, başka yerde konaklamayı aklımdan bile geçirmem! Ziyaret ettiğim kentlerde yerel havayı solumaya özen gösteririm. Onca tarihi mekandan sonra modern bir mimaride gecelemek hiç istemem. Neden bu büyüyü bozayım ki? Nereye gidersen git eski şehirde kalacaksın, ara sokakları dolaşacaksın, onlar ne yiyorsa aynısını yiyip, aynısını içeceksin. İşte bu kadar.
(Standart çift kişilik oda fiyatı 280 TL. www.artuklu.com)

KAFE / BARLAR

Cafe Hawelka
Viyana
Viyana’nın cafe ve pastaneleri zaten çok bilinir ama, geçmişin nostaljisini en iyi soluduğum yer burası. Elias Canetti, Arthur Miller ve Andy Warhol gibi, vaktiyle Nazım Hikmet’in en sevdiği cafeymiş. Dekorasyonu, çalışanların kıyafetleri ve nazik tavrı, içeriye girer girmez hissedilen entelektüel hava beni her defasında başka başka hülyalara savuruyor. Kahvemi yudumlarken yazdığım romana notlar almak için bulunmaz bir atmosfer.
(www.hawelka.at/cafe/de)

Sir Winston Tea
Alsancak
Alsancak’ın merkezi sayılan Mustafa Bey (biz Mustaabey deriz) caddesinde, kışın hemen hemen her akşamüzeri oturup dostlarımla söyleştiğim, piyasa yapanları seyrederek zihnimi dinlendirdiğim yer. Bana göre biraz sosyetik sayılabilir. Eh, ne yapalım, burası benim mahallem, ben çocukken böyle değildi. (0232 421 88 61)

RESTORANLAR

Bizim Mutfak
Hisarönü, İzmir
Hisarönü’ndeki tarihi Mirkelam Hanı avlusunda kurulmuş esnaf lokantası. Diğer yemeklerinin yanı sıra ben özellikle balık çorbası için gidiyorum. Evde kaç defa denediysem aynı tadı yakalamayı beceremedim. Limon, kırmızıbiber ve kıyılmış dereotuyla baş döndürücü bir lezzete ulaşıyor. Utanmasam, kilo almaktan korkmasam vallahi her gün yerim de bıkmam. Meraklısına nohutlu işkembeyi ayrıca öneririm. (0232 484 99 17)

Mezzaluna
Konak Pier, İzmir
Bir zincir restoran olmasına karşın İtalyan mutfağının en iyi temsilcilerinden. Ama daha önemlisi, bahar ve yaz aylarında rıhtımda körfez manzarasını seyrederek şarap yudumlamanın tarifi yok. Yalnız İzmir’in değil, belki de Türkiye’nin en keyifli restoran bahçesi burası. Körfezin serinletici meltemi altında yemeğin gelmesini beklerken oturduğunu yerden yaramaz kefallere ekmek atarak oyalanmak mümkün. (www.mezzalunaizmir.com)

Ciğerci Zarif
İzmir
Her telden çalmaktansa, uzmanlığı yeğlerim. Vasatı aşmanın en etkili yoludur uzmanlaşmak. Pilavı, piyazı saymazsak sadece yaprak ciğer. Başka şey yok. Haliyle memleketin en iyi ciğer pişiren mekanlarından biri haline geliyor. Diyetteysem, çekim gücüne kapılmamak için uzağından dolaşmaya özen gösteririm. Yani, şey, her zaman değil... (0232 445 75 26)

False